Anasayfa
2 Haziran 2021, 11:44
aile
Yönetici

Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Allahtır

Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Allahtır

Hoca
Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Allah’tır.

وَمِنْ ايَاتِه اَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ اَنْفُسِكُمْ اَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا اِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً اِنَّ فى ذلِكَ لَايَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır.
(Rum Süresi 21)

Ayeti okuyan Meş’ari Raşid


Cevap: Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Alla

BouGie
Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Allah’a hamd olsun,

Okudunuz mu?  En kötü evlilik , en iyi bekarlıktan daha iyidir!

Allah razı olsun:)


Yanıt: Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Alla

Hoca
amin cümlemizden:)

Ayetin Tefsiri:

“İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi, O’nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen millet için dersler vardır.”

Okudunuz mu?  Evlenme teklifi...

Yine Onun âyetlerindendir ki nefislerinizden zevceler yaratmıştır. Sizin için kendilerinde huzura kavuşacağınız, sükûnete ereceğiniz, doyuma ulaşacağınız sizin nefislerinizden zevceler yaratması Allah’ın âyetlerindendir.

Evet sizi bir tek cins olarak değil, insan olarak birbirine eşit ama farklı fiziksel yapıya, farklı ruhsal özelliklere sahip iki ayrı cins olarak yaratmıştır Allah. Birbirine eş olacak, birbirini tamamlayacak, birbiriyle çok âhenkli bir bütünlük arz edecek erkek ve kadın olarak yaratmıştır sizi. Evet sizi böyle erkek ve kadın olarak yaratmış ki birbirinize ısınasınız, birbirinize meyledip yakınlık kurasınız, kaynaşasınız diye. Böylece Allah aranızda bir sevgi bir rahmet de ortaya koymuştur. Ne güzel değil mi? Eşler arasında sevgi ve rahmet, merhamet. Eğer Rabbimiz erkek ve kadına birbirlerine karşı büyük bir sevgi, istek ve arzu vermeseydi onlar asla birlikte bir yuva kurma gereği duymayacaklardı.

Okudunuz mu?  Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir

Evet Allah hiçbir nefsi yalnız yaratmamıştır. Mutlaka birlikte yaşayacağı bir eş, bir zevc takdir etmiştir ona. Eğer şu anda insanlar Allah’ın bu yasasına karşı çıkarak bir karı koca hayatından kendilerini mahrum bırakıyorlarsa burada suçlu Allah değil kendileridir. aslında bütün kadınlar ve erkekler birbirlerine muhtaç yaratılmıştır. Kendilerini fıtrat dışı bir hayatın mahkumu edenler, kadınsız erkekler, erkeksiz kadınlar bu dünyada mutsuz bir hayat yaşamak zorunda kalacaklardır. İşte bunda da düşünen, tefekkür eden, kafa yoran insanlar için ibretler var, âyetler vardır.
Kaynak: Besairül Kur’an, Ali küçük


Soru: Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Alla

nurşin
Allahu teala razı olsun emeğine sağlık:)

Okudunuz mu?  Nişanlıyken görüşmenin ölçüsü ne olmalıdır? İmam nikâhını kıydırmak mesuliyeti ortadan kaldırır mı

nursena


kaynaşmanız için size kendi, Allah nefsinizden eşler

Bu kategoride yer alan Onlar Eşlerine Böyle Hitap Ederdi.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaynaşmamız için bize kendi cinsimizden eşler yaratan, aramıza sevgi koyan Allahtır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.