Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:18
Cihad
Yönetici

İslamda intihar ve canlı bomba eylemleri…

İslamda intihar ve canlı bomba eylemleri…

ömerhattab
Kuran’da İnsanın Kendini Öldürmesi, Yani İntihar Etmesi Yasaklanmıştır

ABD’de gerçekleşen son terörist saldırının ardından gündeme gelen bir diğer önemli konu ise intihar saldırıları ile ilgiliydi. İslam hakkında yanlış bilgilere sahip olan bazı kişiler, bu barış dininin intihar saldırılarına izin verdiği yönünde son derece hatalı açıklamalarda bulunmuşlardır. Oysa başka insanları öldürmek gibi insanın kendini öldürmesi de İslam’a aykırıdır. Allah, "Ve kendi nefislerinizi öldürmeyin." (Nisa Suresi, 29) ayetiyle intiharı açıkça haram kılmıştır. Bir insanın, her ne sebepten olursa olsun, kendisini öldürmesi İslam’a göre yasaktır.
İntihar etmek, dolayısıyla intihar saldırısında bulunmak -ve bu saldırıyla birlikte binlerce masum kişinin hayatına da son vermek- İslam ahlakına uygun değildir. Allah, Kuran’da insanın kendi nefsini öldürmesini haram kılmıştır. Bu nedenle de Allah’a iman ettiğini ve Kuran ayetlerine uyduğunu söyleyen bir kişinin böyle bir girişimde bulunması kesinlikle mümkün değildir. Bu, ancak dini çok yanlış tanıyan, gerçek Kuran ahlakından habersiz, aklını ve vicdanını kullanmayan, dinsiz ideolojilerin etkisinde kalmış, nefret ve intikam duygusuyla beyni yıkanmış kimselerin yapabilecekleri bir girişimdir ve her insan böyle bir eyleme karşı çıkmalıdır.


İntihar Saldırıları

Ahmet46
Savaş Durumunda Bir İnsanın Kafir Düşmanı Kendi ülkesi ve vatanı için Kendi Hayatına Son Vererek Topluca Öldürme İşlemi Günahmıdır (Örn: Bombalı Araçlı Saldırılar,Canlı Bomba)

Okudunuz mu?  Dünya hayatının geçiciliği

Yorum: İslamda intahar ve canlı bomba eylemleri…

arifselim
Evet öyle bir şekilde intihar etmesi caiz değildir. Ama ölümüne savaşması, çarpışması ve şehit olmayı gözüne alması günah değildir. Günümüzde bilindiği üzere canlı bomba eylemleri ile masum olsun veya olmasın her insanın hedef alındığı ve zulüm işlendiği aşikardır.

Okudunuz mu?  El-Mukaddim ve el-Muahhir (Allahın güzel isimleri)

Yorum: İslamda intahar ve canlı bomba eylemleri…

el Muhammed
islamda intihar etmek, bir insanın kanına girmek en büyük suç vakasıdır . Doğrudur fakat Allah yolunda öldürülen kafirler hariçtir . Öte yandan Allah bizlere kuranı kerimde cihadı farz kılmıştır . Mucahidlerde Allah yolunda ölürken , öldürürken bunu intihar saldırılarıylamı gerçekleştirecek ? Hayır zaten Allah resulüde yüce Allahta yasaklamıştır . Biz bunları kuranla belgelendireceğiz zaten islam meselelerinde tek belge budur .

Okudunuz mu?  Zikir nedir, nasıl yapılır? Efdal olan zikir hangisidir?

من تردى من جبل فقتل نفسه فهو في نار جهنم يتردى فيها خالدا مخلدا فيها و من تحسى سما فقتل نفسه فسمه في يده يتحسيه في نار جهنم خالدا مخلدا فيها ابدا

Kim kendisini bir dağın tepesinden atar da ölürse, cehennem ateşinde de ebedî olarak böyle (azap) görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse, cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devâmlı ceza çeker. [12]

Okudunuz mu?  Bazı tağut çeşitleri

و لا تلقوا بايديكم الى التهلكة

Kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayınız… (Bakara, 2/195)

bunlar bile yetmekte belgelendirmekte !

Günüzmüzdeki kafirler saptırıyorlar biz muhavidler olarak ​bu oyunlara gelmeyeceğiz .

Bu kategoride yer alan Şehide Filiz Beyaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda intihar ve canlı bomba eylemleri… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.