Anasayfa
28 Ekim 2022, 6:18
Sizden
Yönetici

Sevde’nin arapça yazılışı

Sevde’nin arapça yazılışı

sevde_
Selamun aleyküm. Ben arapça kursuna gidiyorum, daha doğrusu yeni başladım ve hocamız ders verdi arapça olarak isim yazmayı öğretti, dileyen kendi isminide yazabilir dedi. Ben kendi ismimi yazmak istiyorum ancak, yazılışında ikileme düştüm.

sin vav ve dal harflerinin hepsi birleşikmi yazılıyor, yoksa ya sin harfi yada dal harfi ayrımı yazılıyor, bir türlü tam olarak emin olmadım. yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap: Sevde’nin arapça yazılışı

BouGie
ve aleykumusselam ve rahmetullah
ben böyle yazardim herhalde 🙂

ساود

Okudunuz mu?  Resim çizmek dinen caiz mi?

Yanıt: Sevde’nin arapça yazılışı

sevde_
Fakat sin ve dal harfi uzuyor öyle yazılırsa ? Seevdee oluyor böyle yazılınca… Kusura bakmayın bilmeyince böyle oluyor. Doğru yazılışı böylemi? Bir sorum daha var, klavyeden nasıl yazıyorsunuz arapça harfleri? Eğer öğrenirsem benim için çok faydalı olacak…:)


Soru: Sevde’nin arapça yazılışı

BouGie
benim Arapçam da çok iyi sayilmaz kardesim 🙂

buyur bak bu klavyelerle yaziyorum

Arapçasozluk.net/klavye/Arabic_Keyboard.htm

Okudunuz mu?  Kız bebek istemek günah mı?

buda osmanlica – Arapça

www.corluihl.com/ArabicKeyboard/ArabicKeyboard.htm


maydın
sevde’nin arapça yazılış şekli bu bougie arkadaşımızın verdiği bu bölümden arapça klavye ile yazabilirsiniz.
www.Arapçasozluk.net/klavye/Arabic_Keyboard.htm


sevde_
Çok teşekkür ederim sizlere. Allah razı olsun.. İyiki sormuşum, her iki şekildede yardımcı oldunuz bana… Bende kullanıcam artık bu klavyeyi çalışmak için çok iyi olucak…:)


gül sema
sevde başta- ortada-sonda yazmayı öğrendiysen zorlanacağın bişey yok

Okudunuz mu?  Hamur işlerine hayvan şekili vermek günahmı

önce sin harfinin başta yazılışını yaz daha sonra vav harfine bitiştir, sonra yazıyı kes ve dal harfini vav harfine bitiştirmeden yaz çünkü vav kendinden öncekiyle bitişir ama sonrakiyle bitişmez, dal harfi de bitişmez ama zaten son harf dal… sonra her üçüne de üstün harekelerini de verdin mi olay bitmiştir…


Gülehasret
mumsemadaki yardımlaşmayı çok seviyorum

Allah cc razı olsun herkesden i k i varsınız 🙂


sevde_
Henüz tam olarak öğrenmedik harflerin yazılışlarını. Bir kaç harfin baş, orta, ve sonda yazılışlarını biliyordum fakat vav ve dal harifini bilmiyordum ve yazdığım zaman yanlışlık olduğu belli oluyordu.:) Ben hepsini birleştirip yazmıştım çünkü, ya sin yada dal ayrı olacak diye tahmin ediyordum, dal harfinin ayrı yazılacağını öğrenmiş oldum. Ayrıca gül sema sizdende vav harfi ile ilgili bilgi almış oldum sağolun…:)

Okudunuz mu?  İnancımızı güçlendirmek.bereketli rızk için dualar ve selavatlar.

Hoca
سودة

doğru yazılış şekli budur kardeşim


sevde_
Mum sağol kardeşim. Yarın kursum var yine karşınıza bir soruyla gelebilirim… Allah (c.c.) razı olsun çok yardımcı oldunuz her birinizde bana… Uzun süre önce üye olmama rağmen sitenize girmek kısmet olmamıştı bir türlü ama kader beni bu güzel site ile tekrar karşılaştırdı, kurucularından Allah’u teala razı olsun. Çok faydalı bir forum olmuş, çok zengin olmuş gerçektende…:)

Okudunuz mu?  Kuran bulunan odada günah işlemek

TR_hn82
www.corluihl.com/ArabicKeyboard/ArabicKeyboard.htm bak burası sana yardımcı olur.Bende osmanlıca kursu aldım.Arapca da biliyorum okulda öğrendim.Burayı gör cevabını bekliyorum.

bakalım burda ne yazıyor طورْحنْ


sevde_
turhan yazıyor sanırım… Anlamını henüz öğrenmedim…


TR_hn82
Evet ismim yazıyor.Osmanlıca yazdım.klavye harika harfin her halini kendisi otomatik yazıyor.umarın yararlı olmuştur.

Okudunuz mu?  Eğer birini çok sevip istersen Allah onu sana verir mi ?

sevde_
Olmazmı tabiki çok yararınız oldu. Allah razı olsun kardeşim.
——————————————————
Selamun aleyküm kardeşlerim. Bugün ilk arapça sınavıma giricem. Dualarınızı istiyorum. En doğru şekilde ve hızlı şekilde arapçayı öğrenmeyi çok istiyorum. İnşAllah muvaffak olurum…


TR_hn82
A.S..Allah yardımcın olsun.Allah sınavda sana akıl ve zihin acıklığı versin.İnş başarılı olursun.Hoşçakal.AEOL

Okudunuz mu?  Taso Oynamak Caizmidir Kumara Girer mi

sevde_
Sağol Allah’u tala razı olsun. Sınav bitti. Bugündü ve hemen hemen hepsini bildim ancak en kolay 2 soruyu yanlış yapmışım. olsun hatalarımı görmek açısından iyi oldu. Bu zaten ilk sınavdı. Fakat ben şuan Cam veya pencerenin arapçasını arıyorum bir türlü bulamıyorum. نا فذة diye hatırlıyorum ancak doğrumu emin değilim. Sitedeki kelimelerdende araştırdım, kitabımdanda ancak pencere yazmıyor…

Okudunuz mu?  Zilhicce Ayında Tutulan Oruca Niyet

_karaca_
doğru yazmışsın sevde nafize pencere demek


sevde_
Teşekkür ederim karaca Allah razı olsun. Her gün biraz daha şanslı hissediyorum bu siteyi bulduğum için.

Sınav puanım 73, umduğum gibi olmadı. Halbuki bütün soruları biliyordum ama demekki yeterince bilmiyormuşum…:( Fakat o kadar çok birbirlerine benziyorlarki karıştırmışım sanırım… Gitgide dahada kafamı karıştırmaya başladı dersler ilerledikçe…:rolleyes: Kuranı kerimi anlayabilecek gibi öğrenmek ne kadar sürer? Çok istiyorum tamamiyle anlayabilmek… Allah’ım inşaAllah nasip eder bana…

Okudunuz mu?  (a.s) (r.a) bu dini kısaltmalar nedir? ne anlama gelir?

Hoca
< Sınav puanım 73, umduğum gibi olmadı. Halbuki bütün soruları biliyordum ama demekki yeterince bilmiyormuşum…:( Fakat o kadar çok birbirlerine benziyorlarki karıştırmışım sanırım… Gitgide dahada kafamı karıştırmaya başladı dersler ilerledikçe…:rolleyes: Kuranı kerimi anlayabilecek gibi öğrenmek ne kadar sürer? Çok istiyorum tamamiyle anlayabilmek… Allah’ım inşaAllah nasip eder bana… >
hayırlısı olsun:)

سودة

doğru yazılış şekli budur kardeşim

Okudunuz mu?  Şeytandan gelen şüpheler

Galus
سودة

Sevde’nin arapça yazılış şekli


Arsoy

sevdenin arapça yazılışı

سودة


sevde arapça yazılışı, sevde isminin arapça yazılışı, arapça sevde yazılışı

Bu kategoride yer alan Kıyâmet Alâmetleri Belirdi - Mehmet Şevket Eygi / Millî Gazete başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevde’nin arapça yazılışı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.