Anasayfa
5 Nisan 2022, 5:36

Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir?

Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir?

esmagül
Sakızların içresinde bulunan gliserin ve esans maddeleri sebebiyle her sakızı Müslüman olarak kullanmamız uygun değildir.


Cevap: Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir?

BouGie
bir Mümin her yediği şeye dikkat etmesi gerektiği gibi sakızın içerisinde bulunan maddelere dikkat etmeli.


Yanıt: Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir?

Kimbilir__
Katkisiz Yapılan Dogal Sakızlar Da Vardır Eger Ciğnenilecekse Eger Onu Denemeli Yok Olmuyosa Edepli Bir şekilde Ciğnenmeli Elbette

Okudunuz mu?  Hakkımızı helal etmezsek ne olur

Soru: Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir?

zeygue
Helal haram Kuranda açıklanmıştır.Kuranda açıkıça haram edilmeyenler ise affedilmiştir.O halde her şeye bu helaldır bu haramdır dememek lazımdır.
Sağlık açısından ele almak gerekir.
Yahudilerin cumartesi gününda çalışmaya haram demeleri gibi yeni yeni haramlar ihdas etmeyelim.


BouGie
burda kimse haram helal dan bazetmiyo ama onu anlamadim yani sadece sakiniz kendinisi cignenenmezinden bahsediliyo:)
neyse güzel bir aciklama zeygue Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntülere bakmanın hükmü nedir?

esmagül
bazı gıda etiketlerinde sığır lesitini gibi ifadelerde olsa bu maddeler Avrupadan ithal edildiği müddetce kesim usülleri sebebiyle mundar, haramdır. bu maddeler bilindiği gibi insan hayatı için zaruri değildir.Sakız çiğnemesek ne olacak ki ??
Bu gün bir araştırma yapılınca görülecektir ki gıda sanayinin hemen hemen tamamına yakın bir kısmı ya gayri müslimlerin elinde yahutta yaşantıları ile kafa yapıları islamın dışında olan bir takım dünya prest patronların elinde.Laik devlet, icraatını müslümanların maslahatına göre yürütmüyor ki.
Tabi her sakız için aynı şey geçerli değil.Yiyip içtiklerimizin ahlaka uyup uymamasından önce helal mi haram mı onu araştıralım anlatmak istediğim buydu vesselamm…


beygu
esmagül kardeşim tesbitlerin çok yerinde olmuş. Allah senden razı olsun…

Okudunuz mu?  Kur'an'da Hangi peygamberin kaç defa ismi geçiyor !

BouGie
< bazı gıda etiketlerinde sığır lesitini gibi ifadelerde olsa bu maddeler Avrupadan ithal edildiği müddetce kesim usülleri sebebiyle mundar, haramdır. bu maddeler bilindiği gibi insan hayatı için zaruri değildir.Sakız çiğnemesek ne olacak ki ??
Bu gün bir araştırma yapılınca görülecektir ki gıda sanayinin hemen hemen tamamına yakın bir kısmı ya gayri müslimlerin elinde yahutta yaşantıları ile kafa yapıları islamın dışında olan bir takım dünya prest patronların elinde.Laik devlet, icraatını müslümanların maslahatına göre yürütmüyor ki.
Tabi her sakız için aynı şey geçerli değil.Yiyip içtiklerimizin ahlaka uyup uymamasından önce helal mi haram mı onu araştıralım anlatmak istediğim buydu vesselamm… >

Avrupada yasayan bir Müslüman olarak demek istedigini çok iyi anladim fakat yazinin hemen altina < sakızların içresinde bulunan gliserin ve esans maddeleri sebebiyle her sakızı müslüman olarak kullanmamız uygun değildir.Fetva verirken daha hassas davranalım.!!!
>

böyle yazman sanki benim her sakizin helal oldugunu veren bir fetva paylasdigimi idda edercesine bir cevap gibi olmus 🙂

neyse Allah’a emanet olun vesselam


esmagül
ben Avrupada yaşamıyorum yaşasamda orada helal-yiyecek konusu daha rahat .Çünkü yahudiler için donuz yağı katkılı ürünler üretilmiyor.Amacım size muhalif olmak değildi
İmamı-ı Azam atının üzerindeyken atının kaç ayağı olduğunu sormuşlar.O da atında inip ayaklarını saymış.Sorulara cvp verirken ölçümüz bu olur inş.


mtn0707
:)Affınıza sığınarak,aklıma bir Nasrettin Hoca fıkrası geldi konu ile alakalı
Hocaya sormuşlar;”Hocam tuvalette sakız çiğnenir mi?” diye
Hoca cevap vermiş:
_Çiğnenmesine çiğnenirde,görenler yanlış anlayabilir.:):):)

Okudunuz mu?  Nişan ve düğün masrafları nasıl olmalı?

BouGie
< ben Avrupada yaşamıyorum yaşasamda orada helal-yiyecek konusu daha rahat .Çünkü yahudiler için donuz yağı katkılı ürünler üretilmiyor.Amacım size muhalif olmak değildi
İmamı-ı Azam atının üzerindeyken atının kaç ayağı olduğunu sormuşlar.O da atında inip ayaklarını saymış.Sorulara cvp verirken ölçümüz bu olur inş. >

sandigin kadar rahat değil kardesim, burda ne kadar yahudi mallari var isede burda üretiliyo ve ister domuz yagi olsun ister mindardan üretilen yag olsun katkili ürünler üretiliyo,
bizim ölcümüzde hamd olsun odur.

benim demek istedigim anlamadin kardesim konuyu uzatmaya gerek yok 🙂

vesselam


Hoca
islamda sakız çiğnemenin hükmü, kısa ve öz ifade edilmiş eyvAllah:)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin (sav) Doğum tarihi ve bir Tahlil

< sakızların içresinde bulunan gliserin ve esans maddeleri sebebiyle her sakızı müslüman olarak kullanmamız uygun değildir.Fetva verirken daha hassas davranalım.!!! >
bu fetva değil kardeşim, sadece caiz olan bir durumun ifade edilmesidir. sakız çiğnenebilirden kasıt zaten helal katkılardan meydana getirileni kastediliyor.

Okudunuz mu?  Allah'a nasıl şükretmek gerekir

ene-zerre
Kardeşlerimizin etlerini (gıybetle) çiğnemiyelim de varsın sakız çiğniyelim.:)


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardeş bize gıdaların içinde domuz varsa haramdır gibi algılatmislar, kesilen sığırların murdar olabileceğini tamamen unutmuşuz tekrar idrak etmemizi sağladın.


sakız çiğnemenin hükmü, tuvalette sakız çiğnemek günah mı, sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir

Bu kategoride yer alan Küçükken yaptığınız sapıklıklar günah sayılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.