Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:21
Ali
Yönetici

Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri

Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri

Hoca
DECCÂL

a-Deccâl Nedir?
Sözlükte, bir şeyi örtmek, yaldızlamak veya boyamak manasındaki ‘decl’ kökünden türemiş bir sıfat olup, çok yalancı, aldatıcı, hilekâr demektir.
Kavram olarak ‘deccâl’, ahir zamanda ortaya çıkıp, göstereceği olaganüstü yeteneklerle insanları dalâlete sürükleyeceği kabul edilen kişidir.
‘Deccâl’ ile ilgili Kur’an’da her hangi bir bilgi yoktur. ‘Deccâl’ ve onun faaliyetleriyle ilgili bilgiler hadislerde bulunmaktadır. Daha çok ta ‘mesih deccâl- yalancı mesih’ olarak geçmektedir.
‘Deccâl’ inancı eski dinlerde olduğu gibi yahudilikte ve hırıstiyanlıkta da vardır. Bozulmuş Tevrat ve İncil’de ‘deccâl’ ile ilgili verilen bilgilere bakılırsa İslâmdaki deccâl inancının onlardan etkilenmiş olabileceği akla gelmektedir.
Ancak bir çok meşhur hadis kitabında ‘deccâl’ ile ilgili pek çok hadis yer almaktadır.
Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki:
Şüphesiz on alamet ortaya çıkmadıkça kıyamet kopmayacaktır: Doğuda, Batıda ve Arap yarımadasında bir yerin batması, duman’ın çıkması, deccâl, dabbetü’l arz, ye’ cüc ve me’cüc, güneşin battığı yerden doğması ve Yemen’de bir ateşin çıkarak insanları toplanacakları yere (haşr yerine) sürmesi . (Müslim, Fiten/13, Hadis no: 2901, 4/2225. Ebu Davud, Melâhim/hadis no: 4311, 4/114. İbni Mace, Fiten/25, Hadis no: 4041ve 4055, 2/1341)

b-Deccâlin Özellikleri:
Hadislerde geniş bir şekilde ‘deccâl’in özelliklerinden ve yapacağı işlerden bahsedilir. Buna göre ‘deccal’ bir insandır ve olaganüstü yetenekleri vardır.
Rüzgâr gibi hızlıdır. Yağmur yağdırıp, bitkileri yeşertebilecek. Yanında su ve ateş bulunacak. Fakat gerçekte onun suyu ateş, ateşi de sudur. Bir gözü kördür ve patlamış üzüm gibidir. Alnında kafir yazılıdır. Genç bir kimsedir, esmer ve parlak tenlidir. Kısa boylu olmasına rağmen heybetlidir.
Ahir zamanda doğudan gelecek ve müslümanların oturduğu şehirlerin birinde ortaya çıkacak. Bir çok yeri dolaşacak ama Mekke, Medine ve Mescid-i Aksaya giremeyecek. Önce peygamberlik sonra ilâhlık davasına kalkışacak, karşı gelenleri cehennem adını verdiği yere atacak. Ama aslında onun cehennemi cennet gibi, cenneti ise cehennem gibidir. Bir rivâyete göre Hz. İsa tarafından Şam yakınlarında öldürülecek. (Müslim, Fiten/20, Hadis no: 2932-2937, 4/2247. Buharí, Fiten/26-27, 9/74-76.)
Bütün peygamberlerin ümmetlerini ‘deccâl’ fitnesine karşı uyardıklarını, Peygamberimizin de dualarında sık sık ‘deccâl’ fitnesinden Allah’a sığındığını bildiren hadisler bulunmaktadır.
Rasûlüllah (sav) buyurdu ki:
Hiç bir peygamber yoktur ki, ümmetini yalancı köre (deccâla) karşı uyarmamış olsun. Dikkat edin o kördür… İki kaşının arasında kafir yazılıdır. (Müslim, Fiten/20, Hadis no: 2933, 4/2248. Tirmizí, Fiten/62, Hadis no: 2245, 4/516. Buharí, nak. İbni Kesir, el-Mesihu’d Deccâl, s: 42. S. Havva, H. İslâm Akaidi, 9/366)
Hadislerden anlaşıldığına göre ‘deccâl’ bir insandır. Çıkacak yeri ve zamanı tâm net değildir. Hatta bir rivâyete göre otuz kadar ‘deccâl’ çıkacaktır. (Müslim, Fiten/18, Hadis no: 2923, 4/2240. Buhari, Fiten/25, 9/74. Bazı rivâyetlerde ise yetmiş kadar deccâl çıkacağı ifade ediliyor. Bak. İbni Kesir, el-Mesihu’d Deccâl, s. 35)
Deccâl hakkında rivâyet edilen hadislerdeki çelişkiler bu konuda İslâm alimlerinin farklı yorumlar yapmalarına sebep olmuştur. Kimilerine göre bu çelişkiler giderilebilecek şeylerdir. Onlara göre ‘deccâl’ ahir zamanda ortaya çıkacaktır. Kimileri birden çok deccâlin çıkacağını, Hz. Ali zamanında ortaya çıkan bir kimsenin ilk deccâllerden olduğunu, firavun ve nemrut gibi inkârcıların ve onlara benzeyelerin deccâl olabileceğini, onun muhtemelen Doğudan çıkacağını, onun yanındaki bir günün kırk gün olması; onunla geçecek günlerin zor olması anlamina geldiğini ileri sürdüler. Kimileri deccâlin göstereceği olağanüstü olayların bir aldatmaca olduğunu, deccâlin şer ve bozgunculuğun, hurâfe, yalancılık ve kötülüklerin sembolü olduğunu söylemişlerdir. Kimileri de deccâli, insanlığa zararlı inkârcı akımlarla yorumlamışlar. Kimileri göre de deccâl, küfrü ve inkârı yayan herkestir.
Bazı araştırmacılara göre deccâlle ilgili rivâyetlerin çoğu zayıf ve birbiriyle çelişkili, hatta Peygamberimizin söylemesinin imkanı olmayan gerçek dışı rivâyetlerdir. Bir çoğu ahad haber (tek kanalla gelen rivâyet) olduğu için akaidde delil olamazlar. Dolaysıyla deccâl bir akaid konusu değildir. (Y. K. Çağdaş Tefsiri, 8/88-90)
Ancak bütün akaid kitaplarında ‘deccâl’in çıkmasının hak olduğu yer almakta, bu konudaki rivâyetler bir yekûn tutmaktadır. (Hafız İbni Kesir, Deccâl’le ilgili olan 185 rivâyeti el-Bidaye ve’n Nihaye isimli eserinde bir araya topladı ve hepsini ayrı ayrı değerlendirdi. Eşref b. Abdulmaksûd b. Abdurrahim de bu rivâyetleri el-Mesihu’d Deccâl adıyla Mısır’da ayrı bir kitap olarak yayınladı. Deccâlle ilgili rivâyetler için ayrıca bak. S. Havva, H. İslâm Akaidi, 9/345-415)
Deccâl hakkındaki rivâyetlerden anlaşılması gereken önemli bir nokta şurasıdır: Deccâl, yeryüzünde inkârcılığı yaymaya çalışan, kutsal değerlerle savaşan, şer işleri yürüten kişi ve onların yürüttükleri çalışmalardır. Bu çalışmaların her devirde değişik temsilcileri olmustur. Deccal, olağanüstü bir kişilik olmaktan çok, her devirde şer olan şeyleri temsil eden bir tiptir. Böyle bir tipin olması hem akıl yönünden mümkündür, hem de müslümanlar için bir imtihan sebebidir. Mü’minler, kendilerini şerre çağıran, İslâm dışı şeyleri İslâmí kılıfla sunmaya çalışan bozguncu kimseleri tanımak ve onların kurduğu düzenlere karşı uyanık olmak zorundadırlar. Deccâl tipli kişi ve kuruluşların sunacağı su ve ateşe dikkat etmek gerekir. Zaten mü’minler deccâli ve onun zararlı faaliyetlerini iman ferasetiyle bilirler, deccâl tiplileri iyi tanırlar ve onlarla mücadele ederler.
Türkiye’de yakın tarihte ve günümüzde İslâmí değerlere karşı mücadele veren, İslâmí hükümleri yürürlükten kaldırmış, güç ve iktidar sahiplerine halkın ‘deccâl’ demesi oldukça anlamlıdır.
Şurası bir gerçektir ki, tarih boyunca ve günümüzde Hakka karşı çıkanlar olmuştur ve olacaktır. Hakka karşı çıkanlar da her zaman fesadı yayan, şer işleri artıran, zulme sebep olan tiplerdir.
Bunlar arasında halkı çok kolay kandıran, bir takım numaralar yapan, onları etkileyen yalancı ve sahtekâr ‘deccâl’ tipleridir. Onlar, halkın karşısına hiç bir zaman asıl yüzleriyle çıkmazlar. Halka yalan vaadlerde bulunurlar, onlara mutluluk söz verirler ama mutsuzluğu getirirler. İnsanlara ‘su’ sunduklarını iddia ederler ama, sundukları ateşten başka bir şey değildir. Onlar Allah’ın hidâyetini kötü gösterirler, halbuki ilâhí davet ‘su’ gibi insanlara hayat kaynağı olmaktadır. Kendilerinde olağanüstü marifetler olduğuna kitleleri inandırırlar. Çünkü onların nefislerine hitap ederler, gerekirse onları çeşitli yöntemlerle ikna ederler. İkna olmayanları ise sindirirler. Ancak onların olağanüstü marifetleri yoktur. Usta göz boyacı (sihirbaz gibi) oldukları için iyi numara çekerler ve kitleler de onlara rahatlıkla kanarlar.
Günümüzdeki maddeci, çıkarcı, nefislere hitap eden, bencil ve dalâlet olan hayat anlayışını insanlara kabul ettirenleri, kendilerini üstün, başkalarını geri sayanları, kitleleri en usta numara, felsefe ve bilimsel yalanlarla güden ve sömürenleri, bütün güçlerini Allah’ın davetine karşı kullananları, insanları fikren iğdiş edip kendi sistemlerinin kulu ve kölesi yapanları deccâller sınıfına koymak yanlış olmaz.
Hadislerde yer alan çelişkili rivâyetler, adeta masal havasına büründürülerek anlatılanlar; ya zayıf rivâyetler, ya ravilerin yanılarak yaptıkları ilaveler, ya da kendi görüşleri olabilir. Bu nedenle bu konuda dikkatli olup, her rivâyeti bir akaid konusu olarak almamak gerektiği gibi, rivâyetlerdeki zayıflıklara bakıp ta hepsini toptan reddetmemek te gerekir.
‘Deccâl’ olayı belki de batılın ve küfrün azılı önderlerini (imamlarını) bir nitelemedir, onların kötülüklerine ve insanları kandırma konusundaki numaralarına, onların sapıklıklarına bir dikkat çekmedir. Müslümanları bu gibi kötü kişilere ve kötülük odaklarına karşı uyanık olmaya, yeri ve zamanı gelince de onlarla mücadele etmeye bir çağrıdır.
Bütün deccâl işlerinden ve deccâl tipli kimselerin şerrinden Allah’a sığınırız.
(Deccâlle ilgili olarak Zeki Sarıtoprak’ın hazırladığı , İslâma ve Diğer Dinlere Göre Deccâl isimli çalışmaya ulaşamadığızı belirtelim.)

————-H.K Ece—————–

Okudunuz mu?  Cennette en son girene bile verilecek büyük zenginlik .

Cevap: DECCÂL

başörtülü_kız
hıım deccal bir adamın hikayesini okudum ismide deccal


Yanıt: Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri

Hoca
< hıım deccal bir adamın hikayesini okudum ismide deccal >
üstteki yazıyı okudun mu?:)


Cevap: Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri

Ecrinim
< Bütün deccâl işlerinden ve deccâl tipli kimselerin şerrinden Allah’a sığınırız >
"Kim Kehf suresinin ilk on ayetini ezberlerse deccalden korunur.”
(Müslim 1/555)
Allah c.c. razı olsun hocam

Okudunuz mu?  Ahir Zaman Alametleri Bir Bütündür


Kayıtsız Üye
decalı hz isa öldürücek


Kayıtsız Üye
arkadaşlar deccalin alnında kafir yazar ve tek gözü yoktur deccali led kapısının önünde hazreti isa öldürecek ve mhedi ise hz fatımanın oğlu seyyiddir yani deccal bilgisayardır televizyonlardır silah araba


Kayıtsız Üye
ayrıca güneşin patladığı anda deccal ölecek

Okudunuz mu?  El Esmaul Husna: El-Hay

hasosman
hadislerdeki cümlelerin anlamıma göre yorumlar değişebilir.


islamyolu
< ayrıca güneşin patladığı anda deccal ölecek >
🙂 🙂 bunun kaynağı nedir acaba merak ettim. hiç öyle bir hadisi şerif görmedim.

Deccalin çıkacağı haktır. Yahudi ırkından çıkacagına dair rivayet vardır. alnında Arapca Ke Fe Re yazısı olacaktır. bir gözü mesh lidir yani kördür. ondan dolayı Mesih Deccal denilmiştir. Peygamberimiz her 5 vakit namazda Deccal den Allah’a sığınırdı ve Sahabelerede bunu emretmiştir.

Okudunuz mu?  Tebliğ Cemaati

İsa Aleyhisselam gökten (2. kat semadan) inecek. ve deccali öldürecek olanda İsa ALeyhisselam dır.

yeryüzüne Adem Aleyhisselam dan günümüze kadar Deccal dan büyük fitne gelmeyecektir.

Deccal şuanda Bir adada dır. ve yaşıyor.

Günü geldiginde Allah onun zincirlerini çözecek. Ve fitneliklerini yayacaktır.

Okudunuz mu?  Yusufçuk Böceğinin İhtişamlı Yaratılışı

Mekke ve medineye giremeyecek. Ama medine ve mekkede Münafıklar olanlar çıkıp onu bulacak.

Deccalin bir yanı cennet bir yanı cehennemdir. Cehennem gibi görünen yer aslında cennettir. Cennet gibi görünen yer Cehennemdir.

Deccal kendini İlah diye tanıtacak ve Yeryüzüne ben ilahınızım içinizde cennet cehennemlikleri seçmeye geldim diyecek.

İnanmayanları cehennemine atacak. Peygamberimiz (Sallau aleyhi ve sellem) efendimiz. Onun cehennemine kehf süresinin ilk 10 ayetini okuyup atlayın demektedir. Nasılki İbrahim Aleyhisselama Ateş serinlik verdiği gibi. Sizede Serinlik verecektir.

Okudunuz mu?  Ümmet ve Vahdet Bilinci

Deccalin iki tarafında melek olacaktır. millete ben sizin ilahınızım dediginde. sağındaki melek yalan söylüyorsun diyecek. ama millet bunu duymayacak. Solundaki melekte o meleğin sesini işitip evet doğru diyorsun diyecek . yani meleğin sözünü destekleyecek doğrulayacak. ve doğru diyorsun cümlesini millet duyacak .

sınavı görüyorsunuz. Peygamberimiz hadisi şeriflerin bildirdi bizlere. bu anlattıklarımın hepsi haktır. hiç bir ümmete peygamberi bu kadar çok geniş kapsamlı bilgi vermemiştir. Ama kainatın efendisi detaylarına kadar anlatmıştır.


66nafri66
Bence Abd deccal olabilir çünkü haarp silahı var bu silahla yağmur yağdırabiliyor deprem yapabiliyor araştırabilirsiniz


Hoca
irfan kardeş bu söyledikleriniz hepsi yorum. en iyi bilen Allah’tır.


kibrit
Deccalin hayatta olmadığını düşünmek yanlıştır. Bir gününün 1 yıl gibi olduğu zamanda İngiltereden yönetmiştir dünyayı. 1 gününün 1 ay gibi olduğu zamanda abd den. 1 gününün 1 hafta gibi olacağı zamanda israilden yönetecektir. Diğer günleri bizim günlerimiz gibidir… Tamim al dari hadisi. o günlerde onu bir yahudi olarak göreceğiz, kıvırcık saçlı güçlü vücutlu birisi.

Bu yüzden deccale insan demek güç oluyor. Cin demekte biraz sıkıntılı. Deccal sadece programlanmış bir varlıktır. Şu an bu dünya düzeninden o sorumludur. Kağıt parayı bizim ulemaya helal diye yutturması (ulemamız küçük düşmüştür), kız erkek karışık okutması, Kadınların sokaklara çıkması, hakim doktor m.vekili her yere sokulması, Aptal bir seçim sistemi ile partilerin bizi yönetmesi, demokrasi gibi sadece lafta hoş özde boş akımlar, çocuk gelin, haydi kızlar okula vs. gibi propagandalar, dinlediğiniz müzikler, izlediğiniz filmler, kullandığınız ilaçlar vs. Yani ne saçma düşünüyorsun bunların neresi fitne dediğiniz her şey birer Deccal fitnesidir. Fitne olduğunu algılayamıyor iseniz, üzgünüm Mesih deccal sizi kandırdı.

Okudunuz mu?  Bediüzzaman'ın Talebelerinden Ahir Zaman Müjdeleri

"Ademden kıyamete kadar Mesih deccal den büyük fitne yoktur"

Ee siz ne sanıyorsunuz? Tek gözlü alnında kafir yazan biri gelecek sonra bizi öldürecek yeniden diriltecek ve biz bunu tanrı sanacağız? Bu mu en büyük görkemli fitne? Hangimiz onun tanrı olduğuna inanır? Deccal der geçeriz… Ama yukarıda yazmış olduğum fitneler zincirinde herkes onun fitnesine düşmüş durumda. En büyük fitne olmasının nedeni(iblisten dahi büyük), kimse onun kendisini aldattığının farkında olmayacak! "Büyük aldatıcı" Deccal herkesi "soğuk su" nehrine atmış!!! Akıllı olun da uyanın bir an önce.

Önümüzde ki günlerde aynı ingiltere abd olayı bu sefer abd israil arasında olacaktır. Önce bir büyük savaş ve israil topraklarının genişletilmesi ki zemin hazırlandı (arap baharı) sonra küresel para sisteminde büyük değişim (dolara elveda bu da demek ki kağıt paraya elveda) ve şu an ki abd nin adaletsizliğinden daha büyük bir adaletsizlik dönemi. Hatta dünyanın gördüğü en büyük zulüm rejimine doğru gidiyoruz.

Bir tane dini cemaatimiz, Türkiye insanını uyutmak için bir takım tavizler vererek (dinler arası diyalog) politika ayağında ki partiyle birlikte bizi israile satmaktadır. 2023 hayalleri, Türk-İslam birliği gibi şeyler hayal ve mesnetsizdir. Onlar önce rtük’ ün izin verdiği dizileri yayından kaldırmayı başarsınlar sonra birlik kursunlar!

Okudunuz mu?  Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz...!

Son olarak;

Ahir zaman olayları bir bütündür ve "ahir zaman ilmi" öğretilmemektedir.(en fazla hadis öğreniyorlar onuda tevil edecek kapasite yok) Bu nedenle ulema modern çağa karşı hiç bir varlık gösterememektedirler. Allah anlamayı cümlemize nasip etsin.


Kayıtsız Üye
Bilmiyorum ama zamanın deccali illuminati de olabilir. Hadisteki bayaa gerçeğe uyuyor


dicle
Deccal tek gözü olan anlı da kafir yazan kısa boylu kafirlerin öncüsüdür


Kayıtsız Üye
Allah o zamanda ulaşırsak bizim imanımızı kuvvetlendirsin


Wak2aS
Baya bir araştırdım herkes dabbetularz ve deccalı karıştırmışlar benim bildiğim deccal bir kişi mahlukat dabetülarz ise bir tür böcek veya virüs tarzı canlı veya akım yanılıyosam af ola .;(


Kayıtsız Üye
Deccal kılıklı nice cemaat liderleri var


Kayıtsız Üye
Ne Abd ne de bilgisayar, televizyonlar deccal degildir. RasulAllah (s.a.v) deccalin bir insan oldugunu anlatan hadisler rivayet etmistir.


Kayıtsız Üye
ABD de masonlarin elinde olduguna gore…. Masonlar insanlara guclu olduklari izleninini vermek için her turlu iletisim araclarini kullanip, insanların zihinlerinde korku da uyandirmaya calisiyorlar. En buyuk deccal de olabilirler, küçük deccal de. Simgeleri bile tek goz bu keferelerin. Para ile dunyada kan aglatmaya calisiyor kefereler.

En iyisini Allah ve Resulu s.a.v. bilir. Fiemanillah


Kayıtsız Üye
Bir rivayete göre kıyametin bütün alametleri gerçekleşti 1 kaldı. Doğrusunu Hz. Allah c.c. bilir. Bu yüzden üstünde çok durmaya gerek yok bence.


Kayıtsız Üye
Lütfen kadınların dışarı çıkması kızların okula gitmesi deccalin işleri fln diye Karacahil yorum yapmayın ya.. İyi ki okumuşum iyi ki özgürüm iyi ki sorguluyorum evet sınırlarımızıda bilmeliyiz kadın ve erkek olarak…. Atatürk iyi ki laikliği getirmiş ama ne laikliği ne Kuran ahlakını kullanıyoruz. Sen erkeksinde keşke okusaydın; ezbere değil bu işler, kendin oku sorgula Hak’kı hakkıyla kalbine gönlüne doldur. İlk ayet Oku ama kaçımız Kuranın ne dediğini anlıyoruz. Ben anlamaya calışıyorum çünkü okula gittim özgürce yaşadım sınırlarımı bilerek ve Kurandan yani Allah(c.c)den öğrenebilirim. Senin gibi karacahillerden değil. Aklıselim ilim irfan sahiplerinden. Allah ıslah etsin çok acı…

Okudunuz mu?  Cihad Nedir?

Kayıtsız Üye
Deccal Fethullah gülen denen kendini Mehdi ilan eden ne olduğu belirsiz şeydir.


Kayıtsız Üye
Kardeşim güneş patladığında hepimiz öleceğiz zaten deccalin ölmesi çok da önemli olmayacak.


Kayıtsız Üye
ah be kardeşim deccali sistem olarak yazmayı bırakın artık deccal peygamber efendimizin bahsettigi gibi bir insandır hatta sahabeden birini gösterip aynı şu falança kişiye benzetme yapmıştır ki insan oldugu bilinsin diye hatta o yaudilerdenden dir denir.


Kayıtsız Üye
deccal materyalist felsefedir, mehdi risalei nurlardır. İnanmayan mektubatı rabbaniyi okusun, bilhassa mehdiden haber veren mektupları. ondan sonra bediüzzamanın mektubatının ilk altı mektubunu okusun, bilhassa İmam rabbaniden ve onun yazdıklarından bahseden kısmı.


Taner Öğüt
Deccal Mesih’in özellikleri arasında sakın ola ki insanlığını tastamam yitirmiş akabinde tam bir şeytan olmuş olması ve bununlada yetinmeyip, şeytanlaşmış cinlere olduğu gibi sapasağlam payını verip onlarla iç içe olmuş ve onlara sığınmış olmasın. Kutsal Kitaplar Rabbin Kutsal Ruhunun insanları teslim alıp onlar için konuştuğundan söz eder ve onları ışığın çocukları olarak tanımlar veyahut Cebrail’ in a.s. Allah c.c. Kelamını teslim alıp son Peygamber’in Kalbine indirdiğinden söz eder şimdi hal böyle iken birde karanlığın çocuklarından söz edelim. Bunlar yalanı ile, katliamları ile, inkar, iftira ve düzenbazlıkları ile Hâkk yolun üzerine kurulup şer saçan ve çümbür cemaat insanları küfre davet eden sözde Dindar Ulemaların işi olsa gerek. 70.000 sarıklıdan ve ufak bir topluluk hariç cehennemi tamamen dolduracak şeytanlardan söz ediyoruz, bunların alayını kandırıp, cehenneme sürüklemek o kadarda kolay olmasa gerek. Eğer iblis zannında doğru çıktı ise ki bu muhakkak öyledir, bunu sadece kendisi yapmamıştır, her an ve her yerde sağlam paylar aldığı karanlığın çocukları ile kendisini takviye etmiştir ama görünen o ki içlerinden bir kısmı kendisine pabucunu ters giydirdi. Eh, bir zamanlar bir Melek olandan şeytan olurda insanlardan olmaz mı ?

Okudunuz mu?  Cehennem Ehlinin Yiyecek Ve İçeceği

Kayıtsız Üye
Gerçekten okurken şaşırdım, 2017 yılındayız ama "kibrit" nickli kullanıcının yazdığı şeyler bu günlerde oluyor 5 yıl ilerisini görebilmiş,maşAllah diyorum.


Enestegmen
Büyük Deccal Google, konu ile alakalı googleda arama bölümüne "büyük deccal google" yazarsanız büyük olan deccal’in hepimizin evinde olduğunu anlarsınız.


deccal nedir, deccal, deccalin özellikleri

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin Mezarında Diri Olması Hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.