Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:07

Kabir azabı var mıdır, varsa bu bedene mi ruha mı yapılacaktır?

Kabir azabı var mıdır, varsa bu bedene mi ruha mı yapılacaktır?

HADİE
Beden toprakta çürüyecektir fakat ruh ebedi kalacaktır yaptığı günahlardan dolayı kabir azabı çekecek olanlara yüce Allah bir bedenmi yaratır ruha mı acı çektirir Allah bilir ama sonuç olarak herkes yaptığının karşılığını görecektir

Okudunuz mu?  Ölünce sevdiklerimizi görebilecek miyiz

Cevap: Kabir azabı var mıdır, varsa bu bedene mi ruha mı yapılacaktır?

@hmet
kabirde ruh bedene girer mi?

Evet kabirde ruh bedene geri döner sorgu yapılır sonra berzah alemine geri döner ceset çürür.
< Beden ile ruh, ampul ile elektrik gibidir. Ampul kırılınca elektrik yok olmuyor ve var olmaya devam ediyor. Biz onu görmesek te inanıyoruz ki, elektrik hala mevcuttur. Aynen bunun gibi, insan ölmekle ruh vücuttan çıkıyor. Fakat var olmaya devam ediyor. Cenab-ı Allah Ruh’a münasip daha güzel bir elbise giydirerek, kabir aleminde yaşamını devam ettiriyor. Ruh, mükafatı veya cezayı bu yeni giydiği elbise ile görecektir. >
Beden olmdan azap yapılamaz gibi yorum yapılmış. Beden, elbise gibidir. Önemli olan tuhtur, ruh berdenimiz konumundadır.
Elbiseyi soyunca bedenmizden bir şey eksilmiyor , ruh çıkınca bir nevi elbise çıkarıyor

Okudunuz mu?  Kıyamet hangi gün kopacak neden?

kabirde ruh bedene girer mi, mezarda ruh bedene girer mi, kabir azabi bede

Bu kategoride yer alan Şeytanın ölüm anında kişinin imanını çalmaya çalışması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabir azabı var mıdır, varsa bu bedene mi ruha mı yapılacaktır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.