Anasayfa
6 Eylül 2022, 18:23
sizden2
Abone

Bebeğin kırkının çıkartılmasının dinimizde yeri ver mıdır?

Bebeğin kırkının çıkartılmasının dinimizde yeri ver mıdır?

sevgiii
Yeni doğan bebek 40 gün olunca kırklamak ve annesinin de kırklanması gibi şeyler var bunun dinimizde yeri nedir?

s.a ben bişey öğrenmek istiyorum.bizim büyüklerimiz yeni doğan bebekleri kırkı çıkana kadar akşam ezanından sonra dışarı çıkarmıyorlar.böyle bişey varmı ben çok merak ediyorum.


Cevap: kırklı bebek

mumsema

ve aleykümüsselam ve rahmetullah
bu dini bir uygulama değildir, tamamen örfidir.


Yanıt: Bebeğin kırkının çıkartılmasının dinimizde yeri ver mıdır?

iliman
🙂 ben bu konunun iki kadın arasında konuşulduğuna şahit oldum,gavurlar ilk gün çıkarıyorlar onların bebeklerine neden bir şey olmuyor deyince çok güldüm:)


Soru: Bebeğin kırkının çıkartılmasının dinimizde yeri ver mıdır?

sevgiii
s.a teşekkür ederim.bilgilerinizden dolayı arkadşlar.


imamhatipli42
Dinen uygun olmayan davranışlar en önemlisi de akla mantığa sığan bir tarafı yok. Ama maalesef toplumumuzda yaygın adetlerden birisi. Allah cc Hakk’ı Hakk bilip Hakk’a intiba batılı batıl bilip batıldan ictinab eden kullarından eylesin.

Okudunuz mu?  Sırat köprüsü nereye kurulacak?

nurol
rahman ve rahim olan ALLAH cc adı ile …. Nedir bu 40 meselesi . ????? değerli kardeşlerim 40 diye bir şey yok bebeğin 40 i batılın ta kendisi . Ancak annenin doğumdan sonra toparlanması için zamana ihtiyacı vardır bu dönem lohusalık dönemidir bu durumda kadınlara yaklaşmak yok tur .doğum sonrası kadının karnındaki yaraların iyileşme sürşi olarak zamana ihtiyaç olduğunu öyledim işte o zamanı ortalama 40 gün olarak bazılar kabul ederler bu doğru annenin sağlığını kazanması için geçen süreyi 40 gün saymışlar 40 in asli astarı bu diğerleri fasa fusa batıl yok böyle bir şey bu 40 gün annenin toparlamasına yetiyor olabilir yetmiyor da olabilir her bünye farklı olduğundan zamana ihtiyaç vardır lohusa döneminde ilişki yasaktır sakıncalıdır konu bu kadar basit ..slm ve hürmetler

Okudunuz mu?  Küçük abdest sonrası gelen sıvı

hakkı hak bilip ona tabi olacaksın ..
batılı batıl bilip ondan uzak duracaksın ..


halil akyaz
ey dost 40 hususunda sana tamamen katılıyorum.


Kayıtsız Üye
Her şey dinde olacak diye bir kural yok. Kırklamak, güzel bir adettir. 10 günde bir de yapılabilir. Temizliktir ve hem anneyi hem bebeği mikroplara karşı korumayı amaçlar. Suyunu 40 defa okumak da ayrıca duadır. Dua etmenin veya sure okumanın dinen hiç bir sakıncası olamaz. Bazı kişiler lütfen geleneklerimize karşı çıkmasınlar, her şeyi onlara soracak değiliz.


Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi.

Bizim hayatımız elbette din üzerinden olacak. Çünkü yaratılış gerçeğimizi hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Dinde, Sünnette olmayan bidat ve hurafelerden uzak duralım. Bidat’ın hükümlerini bknz..


Kayıtsız Üye
Biri, her şeyi dine uyduracak değiliz. Dine soracak değiliz demiş. TİMURTAŞ HOCA savcılıkta ifade verirken kendisi hakime sormuş.
"Hakim bey çaya şeker atmazsanız ne olur ?"
HAKİM : şekersiz çay olur. Demiş.
HOCA : pekiii çorbaya tuz atmazsanız be olur?
HAKİM : tuzsuz çorba olur. Demiş.
HOCA :Dini devlet işlerine sokmazsan ne olur hakim bey?
HAKİM : dinsiz devlet olur. Demiş.
Kısacası : Din her alanımızda vardır. Vesselam..

Okudunuz mu?  Online kefaret bağışı

Kayıtsız Üye
Annenin kırklanması nasıl olmalı sadece guslünü alsa ve bu kırkı çıkmaya bir gün kalsa banyosunu yapsa olur mu


Şema
islamda lohusalik kaç gün sürer, Nifas Hâli Kaç Gün Sürer?

Nifas, yani, lohusalık hâlinin en az kaç gün süreceği belli değildir. Bir gün bile olabilir. En fazla devam müddeti ise, 40 gündür. 40 günden fazla sürmez. 40 günde kesilmeyip devam eden kan, artık nifas kanı değil, istihaze kanıdır. Bâzı kadınlar çocuk doğurduktan sonra, ancak 15-20 veya 25 gün kadar nifas görürler. Sonra kan kesilir. Böyle kadınların, nifas süreleri bu kadar olmuş olur. Bundan sonra yıkanır, namaz kılıp oruç tutmaya başlayabilir. Nifasın âzamî haddi, İmam-ı Şâfiî`ye göre 60 gündür. Yaygını ise, 40 gündür.

Okudunuz mu?  Tövbenin affetiremiyeceği günah var mıdır?

Kayıtsız Üye
Bebege hastanede yapılan Sarılık tedavisi için sarı değil mavi ışık veriliyor.hatta o da çare olmazsa bebeğin kanı değiştiriliyor.ayrıca vücuttaki bilurabin maddesinden dolayı sarı oluyor ten rengi tülbent vs koyup geçirilebilecek yüzeysel bişey değil.


Asabilaz
Akşam ezanından ne önce ne sonra yeni doğum yapmış anne zorunlu olmadıkça dışarı çıkması sakıncalı hem anne hem bebek için … Normal insanın bile akşam ezanından sonra zorunlu olmadıkça işini halledip oyalanmadan evine gitmesi lazım … Gece iki ayaklı dört ayaklı ters ayaklı vs kimler çıkar dışarı biliyoruz malum


Kayıtsız Üye
Kırkın çıktıktan sonra kırk birinci gün bebek ve anne banyo yapabilir mi


arifselim
Değerli kardeşim. Kırkından öncede sonrada banyo yapabilirler. Sadece anne için manevi açıdan temizlenmesi için kanama ve akıntılarının kesilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Bu hadisin tehvilini bilen kardeşimiz var mı?

Kayıtsız Üye
Biri, her şeyi dine uyduracak değiliz. Dine soracak değiliz demiş. TİMURTAŞ HOCA savcılıkta ifade verirken kendisi hakime sormuş.
"Hakim bey çaya şeker atmazsanız ne olur ?"
HAKİM : şekersiz çay olur. Demiş.
HOCA : pekiii çorbaya tuz atmazsanız be olur?
HAKİM : tuzsuz çorba olur. Demiş.
HOCA :Dini devlet işlerine sokmazsan ne olur hakim bey?
HAKİM : dinsiz devlet olur. Demiş.
Kısacası : Din her alanımızda vardır. Vesselam..

çok iyi bir şey misal vermişsin sanki dinden imandan anlasanız bari din nedir onu biliyormusunuz aşağıdaki sorduklarımı cevaplarmısın ?

DİNDEN İMANDAN BİR HABER OLANLAR

Kendini ve kendini yaradanı tanımayanın, dini imanı olmaz, Amentüye iman ettim desede boştur, varlığından kimliğinden bir haber olan kişi boştur, ot gibi biter it gibi yiter.

Eğer gerçekten kendimizi ve kendimizi yaradanı tanımak istiyorsak, dinden, imandan dem vurmadan önce şunları öğrenmeli ve iyi bilmeliyiz.

Okudunuz mu?  Rapor alıp işe gitmemek caiz mi

Ben kimim, neyim, nereden geldim, nereye gidiyorum, beni kim yarattı, niye yarattı, vazifem ne, varlığımdaki yaşamamdaki gaye ne, yiyip içip sorumsuzca yaşamak için mi yaratıldım, kainatı kim yarattı niye yarattı, din nedir, iman nedir, islam nedir, tevhid nedir, ALLAH,TANRI, RAB kimdir en güzel isimler onundur , kul nedir, kime kulluk edilir, ALLAH’a kulluk etmenin gerekleri neleri kapsar, ibadet nedir, kime ibadet edilir, ne maksatla abdest alınır, ne maksatla namaz kılınır, dua nedir, zikir nedir, ölüm neden var, hangi tövbe kabul edilir, tövbe etmenin kuralları nelerdir?

Bunları bilmeden, gereğini yerine getirmeden, yapılan hiç bir şeyin kıymeti yok, ALLAH’ın dinin ilk kuralı budur, bunları bilmeyen insan, sadece kendini ve dinden imandan varlığından kimliğinden haberi olmayanları kandırır. din diye yaşadığı ALLAH’ın dini değil, kendine uydurduğu hayalindeki dindir.

Okudunuz mu?  Kendimi Allah tarafından yaratılmış, yalnız ve uzak bırakılmış, mutsuz hissediyorum

Kayıtsız Üye
Temizlik güzel tabiiki de ancak bizim millet 40 gün çocuğu yıkamıyor. Bazıları 20 gün de bir yıkıyor. 40 gün o bebek ne çekiyör? Böyle saçma adet olur mu?

Geleneklerimizi koruYalım, özümüzü kaybetmeyelim. Adam otobüste büyüğü yer vermeyi öğretmiyor ama torunu olunca 40 lamak lazım diye hiç ihmal etmiyor…


Kayıtsız Üye
Sen iyi diyorsunda bikere bidat diye bir şey var eğer sen bu yaptığını din adına yapıyorsan bidattır velhasıl bu adetler bir zaman sonra farz gibi işlemeye başlıyor bu millet bidate ve hurafeye bağlandığı kadar hak olana bağlansa Allah u alem kurtulur


Kayıtsız Üye
din biz insanlar ve cinlere gönderildi Allah dini bizlere gönderdi kurumlara yada nesnelere değil

sarı değil mavi uv ultraviole ışık verilir ki evde beyaz florasan lamba ile hafif atlatılabilecek olan sarılığın azalmasına biraz etki edebilirsiniz sarı tülbent ile hiç bir şekilde sıradan ampullerin ışığını uv dalgasına çevirme ihtimaliniz yoktur tek avantajı bebeğin renginin sarardığını size daha az göstereceği için korkmanıza engel olacaktır.

Okudunuz mu?  Aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama

Kayıtsız Üye
Benim 1haftalik oğlum sarılık oldu ve kuveze ışığa koydular ışık (mavi) sarı falan değil ve doktor taburcu olurken üstüne basa basa soyledi sarı çarşaf tulbent lamba ne varsa bebekten uzak tutun diye sarı sariligi artiriyormuş hatta fotolarida var kuvezdeyken atmak mümkün olsaydi burdan atardım hurafelere inanip bebeginizi tehlikeye atmayın..


Kayıtsız Üye
Herkes her şeyi yapar zor gelmez de işin içine din girince her şeye üşenir olduk kardeşlerim lohusanın 40 gün boyunca mezarı açıktır derler bundan anlayacağımız ise lohusa kadın kırkına kadar hasta hassas ve nekahat dönemindedir eşi dahi kırkına kadar özel istekte bulunamaz kadının ve bebeğin sağlığı için bu önemlidir bir cenin in tam uzuvlarının beli olması için bile kırk gün gereklidir vs vs mantıklı birsuru açıklamaları vardır bu olayın sen ey lohusa anne ne güzel kırkıncı günün geldi nekahat dönemini sağlıkla atlatın dualarla düşünü alıp boy abtesti alsan bebeğinle birlikte hem gelenekleri yaşatsan hem bir şükür ifadesi olarak her zaman yıkandığın gibi ayrıca kırkında da yıkanıp kendini temiz nekahat dönemi bitmiş bebeğinle birlikte adaptasyon sürecin de oturmuş olduğunun göstergesi şükrün de bir göstergesi olarak kırk banyosu çok güzel bir şeydir atalarımızdan buyana gelen bir geleneği bitirmesek diye düşünüyorum bunca insan yanılıyor olamaz bence saygılarımla
🤗

Okudunuz mu?  Değişik bir rüya gördüm

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Bravo güzel kardeşim, ne güzel açıklamışsın. Allah bir şeyi yasaklamamışsa kural olarak serbesttir. Bebeğin kırkı ise Anadolu’da müslüman ailelerin çok güzel bir geleneğidir. Her yerde değişik değişik kutlanır özellikle banyo yaptırıldığı gibi o gün çeşitli ziyafetlerle kadınlar arasında şenlendirilir. Anne ve bebek toplumun yanında yer aldığını hisseder.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebi Nedir?

Bu kutlamalara İslam’ın haram saydığı şeyler katılmadıkça helaldir ve övgüyle sürdürülmesi gereken bir gelenektir, vesselam!!!


Kayıtsız Üye
Hastanede sarı ışık vermezler yanlış bilgilendirmeyelim birbirimizi.Küvezde mavi ışık verirler bilirubin mavi ışığı gördüğünde yıkılır ve vücudu terkeder.Sarı tülbent olayı doğru değil aksine yanlıştır.Çocuğun sarılığı arttıkça rengi ayırt edemeyebilirsiniz.Hayırlı günler rabbim çocuklarımızı şifalar versin inşAllah..


bebek nasıl kırklanır, dinimizde bebeğin kırkı nasıl çıkarılır, bebeğin kırkı nasıl çıkarılır

Bu kategoride yer alan İsitmna sonucu mezi gelmesi ya da bir sıvının akmaması gusül gerektirirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bebeğin kırkının çıkartılmasının dinimizde yeri ver mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.