Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:15
Alim
Yönetici

Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh)

Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh)

ömerhattab
Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh)
HAYATI
Seyda-i Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh), miladi 1942 yılında Mardin ilinin merkezine bağlı Konaklı köyünde doğdu. Şu an hayatta olup Konya sivil havaalanı civarında bulunan Reyhani köyünde insanlara allah-u Zülcelal’ın emir ve nehylerini anlatmak suretiyle insanların dünyada ve ahirette kurtuluşlarına vesile olmaktadır. Sevenleri arasında Seyda namıyla tanınmıştır.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh), anne tarafından Hz. Ömer (RadiyAllahu Anh)’in soyundan olup, daha küçük yaşlarda büyük bir zat ve insanlara hidayet rehberi olacağı belliydi. İlim tahsiline başlamadan önce bir süre kendi keçilerine çobanlık yaptı.
O zaman köyleri kuraklık idi. Keçileri otlatmak için gece yola çıkarken, sabah namazını düşünerek suyunu yanında götürürdü. Herhangi bir sebeble suyu zayi olduğu zaman;
"Sabah namazının abdestini nasıl alacağım." diye geceyi uyumadan, hep düşünerek geçirirdi. Epey uzaklıktaki köye doğru karanlıkta giderdi.

Köye gelirken sabah namazının vaktinin geçmesinden, güneşin doğmasından hep endişe ederdi. Köye vardığında ise allah-u Zülcelal’in bir lütfu olarak henüz sabah namazı vakti girmemiş olurdu.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh) bunların hepsinin allah-u Zülcelal’in bir ikramı, O’nun bir ni’meti olduğunu ifade ederdi. Bütün bunları; kendi kemalatı olduğunu açıklamak için değil, allah-u Zülcelal’in kendi üzerindeki bir ni’meti olduğunu açıklamak için söylerdi.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh) daha küçük yaşlardayken bile cemaati kaçırmazdı. Köy halkından o yaştakiler arasında camiiye gelende yoktu. Köyün imamlığını yapan akrabası, ona nazar değmesinden korkardı. Bunları, hiç kimse ona zahiri irşad yapıp, tavsiye etmediği, anlatmadığı halde ibadetlerine devam ediyordu. Bu da gösteriyor ki bütün bunlar, allah-u Zülcelal’in ona bir ikramıydı.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh) bir süre sonra ilim uğruna bir medreseye yerleşti. Medrese günlerinden bahsederken şöyle buyurdu;
"O günlerin tadı bambaşka idi. İlim ve din aşkı bizi öyle sarmıştı ki; eve geldiğim zaman, akrabalarımız, ilim ve din aşkından deli olacaksın diye üzülürlerdi."

Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh)’nin zahiri hocalarından birisi onun için; "Yalnız o talebeliğin hakkını veriyordu." buyurmuştu.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh), Muhammed Diyauddin (Kuddise Sirruh)’in torunlarından molla Takyeddin’in halifesi molla Abdulbaki ve Seyda-i Süleyman Banihi’den de ilim tahsil etti. Birkaç Alimden daha ilim tahsil ederek en son Gavs-ı Bilvanisi (Kuddise Sirruh)’nin halifelerinden Abdussamed-i Ferhendi (Kuddise Sirruh)’nin yanına geldi. Onun yanında bir yıl kaldıktan sonra zahiri ilimlerden icazet aldı. Daha sonra allah-u Zülcelal nasip ettiğinden, Abdussamed-i Ferhendi (Kuddise Sirruh), onun güzel ahlakından dolayı kızıyla evlendirdi.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh), Abdussamed-i Ferhendi (Kuddise Sirruh)’nin yanında iken icazetine iki ay kala şöyle bir rüya gördü;
"Şah-ı Hazne (Kuddise Sirruh)’nin oğlu, Şeyh Aleaddin’nin bir elçisi, şeyh Aleaddin’in;
"Ben filan yerdeyim, bekliyorum, acele gel!" dediğini nakletti. Bu rüyanın işaretiyle Şeyh Aleaddin’nin yanına giderek ona intisap etti. Kısa bir zaman sonra Şeyh Aleaddin vefat edince, köyüne döndü. O zamanlar dayısı o köyün imamı idi. Dayısı görevden ayrılınca, köy halkı ona imamlık yapmasını teklif ettiler. Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh) kendi köyü olması sebebiyle ilk önce kabul etmek istemedi. Ancak çok ısrar üzerine onlara iki şart koştu.

Bu şartlardan birincisi; çalgılı düğünlerin terkedilmesi ve kadınlarla erkeklerin bir arada oynamamaları idi. ikincisi; beraberinde getirdiği talebelerin, bakımının üstlenilmesi idi. Köylüler bu şartları kabul ettiler. Orada küçük bir medrese yaparak üç yıl ikamet etti.
Üç yıl sonra kendi tabirleriyle oradaki nasibi bitti. Köylülerden birisi düğününü çalgılı bir şekilde yapınca, oradan ayrıldı. Bazı geceler hayırlı bir yer ve hayırlı bir nasip dileyerek ağladığı söylenir. allah-u Zülcelal onun bu duasını kabul etti.
O sıralarda Gavs-ı Bilvanisi (Kuddise Sirruh) vefat etmiş ve oğlu Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh), insanlara allah-u Zülcelal’in emir ve nehylerini anlatmak suretiyle irşada başlamıştı. Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh), Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’nin daveti üzerine, kayınpederi Abdussamed-i Ferhendi (Kuddise Sirruh) ile birlikte Menzil köyüne geldi. Yirmi yıldan fazla Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’nin yanında kaldı ve hizmetinde bulundu. Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh) o günleri anarken;
"Keşke bütün ömrümüz onun hizmetinde geçseydi." buyurmuştu.

Bazı insanlar, Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh)’nin, bazı nedenlerle oradan ayrılma söylentisi üzerine, Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’nin şöyle dediğini nakletmişlerdir;
"Ey Molla Muhammed! Senin Menzilden ayrılman benim yüz ölümüme bedeldir. Ben bulunduğum müddetçe burada olacaksın. Benimle geldin ve benimle gideceksin."

Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh), Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh)’yi çok severdi. Hatta bazı insanlar söyleyemedikleri meseleleri onun aracılığıyla Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’e iletirlerdi. Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh)’ye;
"Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh) sizi çok seviyor. Bunun hikmeti nedir?" dedikleri zaman; "O benim kemalatımdan değil, Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’nin şevkat ve merhametindendir." buyururdu.

Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh), Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’nin vefatından sonra bir yıla yakın teberrüken Menzil’de kaldı. Daha sonra Seyyid Muhammed Raşid (Kuddise Sirruh)’nin işareti üzerine Konya’ya hicret etti. Halen Konya’da insanlara allah-u Zülcelal’in emir ve nehylerini anlatmak suretiyle onların dünyada ve ahirette saadete kavuşmalarına vesile olmaktadır.
Seyda-i Konyevi (Kuddise Sirruh), sevenlerine daima Hz. Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in ve ashab-ı kiramın yolundan gitmelerini tavsiye ederdi. Sevenlerine, allah-u Zülcelal’in rahmetinden, nefsin ve dünyanın kötülüğünden çok bahsederdi. Hz. Peygamber (SallAllahu Aleyhi ve Sellem), ashab-ı kiram ve ilmiyle amel eden alimlerin ahlakından bahseder ve onlar gibi ahlaklanmalarını söylerdi.

Okudunuz mu?  Üç Aylar Ne Demektir, Üç Aylar Nedir, Üç Aylar Hakkında Kısaca Bilgi

Cevap: Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh)

TarikateSon!
Asıl adı Muhammed Özen’dir.Peki neden bu ismini kullanmıyor?
ayrıca her gidişte Teveccüh denilen bir ayin yapılır konya da.Bu ayin sırasında,gözler kapanır ve bu kişi insanların arasında dolaşarak ağızlarının içine üfler,ayinin bitimi sonrasında içimize üfledi diye onun nefesiyle içimizin tertemiz olduğuna inanılır.Ayinden sonra dinlenmeye çekilir.Evine gittiğinde ayin sırasında giydiği cübbesi suya batırılır ve o su oradaki bakkalda ,bulunamazsa kara borsa usülü şifa niyyetiyle satılır.Ayrıcaoraya gidenlere hizmetin kutsiyetinden çokca bahsedildiği için,hanımlar,Muhammed özen’in hanımlarının ev işleri görevlerini,erkekler de Mehmet Özen’in kendi özel işlerini yapmak için (örneğin ahır temizliği) birbirleriyle yarışırlar…

Okudunuz mu?  Ahmet Bulut Kimdir?

Pardon ama yukarıda anlattıklarım içinde kaç tanesi Peygamberimizin sünnetleri içinde vardır?


Cevap: Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh)

ömerhattab
< Evine gittiğinde ayin sırasında giydiği cübbesi suya batırılır ve o su oradaki bakkalda ,bulunamazsa kara borsa usülü şifa niyyetiyle satılır.Ayrıcaoraya gidenlere hizmetin kutsiyetinden çokca bahsedildiği için,hanımlar,mehmet özen’in hanımlarının ev işleri görevlerini,erkekler de Mehmet Özen’in kendi özel işlerini yapmak için (örneğin ahır temizliği) birbirleriyle yarışırlar…Pardon ama yukarıda anlattıklarım içinde kaç tanesi Peygamberimizin sünnetleri içinde vardır? >
Bu yalan ve iftiralarla Allah’a nasıl Hesap vereceksiniz…Ya Acaba siz Allah’a inanıyormusunuz?Yada siz iman etmiş bir müslüman olarak gözüken münafık şarlatanlardanmısın?Allah yalancılara kısa zamanda gerçekleri gösterir inşAllah..Bunlaraı başka yerde anlatma gülerler sana….


Cevap: Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh)

TarikateSon!
< Bu yalan ve iftiralarla Allah’a nasıl Hesap vereceksiniz >
Sen neden bahsediyorsun be,zamanında 15 günde bir giderdim ben oraya.15 günde bir yaptığımız ayinleri ve ahır temizleme işlerini benden iyimi bileceksin.Mehmet Özen hakkındaki bir kaç doğru bilgiyi paylaşmak ile Allah’a inanmamak ne zamandan beri aynı şeyler oldu.Sen beni Allah’a olan imanım hakkında yargılayacağına,bak bir de şunu oku da kimlerin imanından şüphe etmek gerekir anla.
Bir seferinde orada yaptığımız teveccüh ayini sırasında içeride bulunan bir iki kişi sürekli olarak yüksek sesle,”Allah birdir,Allah’tan başka İlah ytoktur,Malikil mülk Allah’tır,Allah’a ortak koşmayın…vs.” şeklinde cümleler kurup ortamdaki gözleri kapalı insanları uyarmak istercesine uğraşı veriyordu.Ayin bitiminde ne oldu biliyor musun,ayinden çıkan her sofi dışarıya çıkmış o bağıran kişiyi arıyordu LİNÇ etmek için.İçeride herkesin gözü sıkı sıkıya kapalı olduğu için-ki bu ayinin bir parçasıdır,gözünü açanın kör olacağı söylenir-,kimse içerde bağıranı tanımıyordu,ama herkes bir elime geçirsem şöyle yaparım,böyle yaparım diye bilenmiş vaziyette o kişiyi arıyorlardı.Düşünsenize Linç etmek istemelerinin sebebi;o kişinin yüksek sesle oradakileri uyarıp kendilerine gelmeleri için” Allah birdir,Allah’tan başka İlah ytoktur,Malikil mülk Allah’tır,Allah’a ortak koşmayın.” diye bağırmasıydı…Bu şekilde bağıranların linç edilmek istendiği zamanlar sanırım müşriklerin Peygamberimizi ve sahabeleri aynı sebepten dolayı linç etmek istedikleri zamanlardı…
Bunları da oaraya gitmek isteyen herkese anlatıyorum merak etme,kimsenin de güldüğü yok,duyan hayretler içinde kalıyor ve gözünü açıyor,senin adına üzgünüm…

Okudunuz mu?  Laboratuvar Akreditasyonu nedir?

ömerhattab
< Sen neden bahsediyorsun be,zamanında 15 günde bir giderdim ben oraya.15 günde bir yaptığımız ayinleri ve ahır temizleme işlerini benden iyimi bileceksin.Mehmet Özen hakkındaki bir kaç doğru bilgiyi paylaşmak ile Allah’a inanmamak ne zamandan beri aynı şeyler oldu.Sen beni Allah’a olan imanım hakkında yargılayacağına,bak bir de şunu oku da kimlerin imanından şüphe etmek gerekir anla.Bir seferinde orada yaptığımız teveccüh ayini sırasında içeride bulunan bir iki kişi sürekli olarak yüksek sesle,”Allah birdir,Allah’tan başka İlah ytoktur,Malikil mülk Allah’tır,Allah’a ortak koşmayın…vs.” şeklinde cümleler kurup ortamdaki gözleri kapalı insanları uyarmak istercesine uğraşı veriyordu.Ayin bitiminde ne oldu biliyor musun,ayinden çıkan her sofi dışarıya çıkmış o bağıran kişiyi arıyordu LİNÇ etmek için.İçeride herkesin gözü sıkı sıkıya kapalı olduğu için-ki bu ayinin bir parçasıdır,gözünü açanın kör olacağı söylenir-,kimse içerde bağıranı tanımıyordu,ama herkes bir elime geçirsem şöyle yaparım,böyle yaparım diye bilenmiş vaziyette o kişiyi arıyorlardı.Düşünsenize Linç etmek istemelerinin sebebi;o kişinin yüksek sesle oradakileri uyarıp kendilerine gelmeleri için” Allah birdir,Allah’tan başka İlah ytoktur,Malikil mülk Allah’tır,Allah’a ortak koşmayın.” diye bağırmasıydı…Bu şekilde bağıranların linç edilmek istendiği zamanlar sanırım müşriklerin Peygamberimizi ve sahabeleri aynı sebepten dolayı linç etmek istedikleri zamanlardı…Bunları da oaraya gitmek isteyen herkese anlatıyorum merak etme,kimsenin de güldüğü yok,duyan hayretler içinde kalıyor ve gözünü açıyor,senin adına üzgünüm… >
Yalan söyleme üstada olmuşsun…ben gülüyom insan bu kadar yalan söyler mi? :)ismin nedir senin ben o cemaati çok iyibilirim….Eğer isim vermesen sen yalancının ta kendisisin?

Okudunuz mu?  İslamda Sağlık - İslamda Sağlık ve Hastalık

parasetemol
Yukarıda söylediklerimin hepsinin doğruluğu konusunda Rabbimi şahit tutarım ve Allah’ın adına Yemin ederim ki yalan tek bir harf dahi yok,var ise şayet kıldığım namazların hepsi geçersiz olsun,cennet bana haram olsun…Allah’ın adına yaptığım yemin de seni ikna etmiyor ise senin için kendi haline bırakmaktan başka yapılacak bir şey kalmamış demektir.


parasetemol
Ne oldu Hattabb,doğrular karşısında sus pus oluverdin.Biz konuştuğumuz her kelimenin son nefesimize kadar arkasındayız Elhamdülillah,öyle işkembeden sallamayız başkaları gibi…


ömerhattab
< Ne oldu Hattabb,doğrular karşısında sus pus oluverdin.Biz konuştuğumuz her kelimenin son nefesimize kadar arkasındayız Elhamdülillah,öyle işkembeden sallamayız başkaları gibi… >
Yalan söyleme arkadaş ismin nedir ver de görelim …Bir gün siteye girmedim diyemi sus pus olacam…adını ver senin nasıl yalancı olduğını ortaya çıkarcam sitede senin ne kadar dönek olduğun ortaya çıkaracağım…Bir cemaati kulaktan dolma yalanlarla karalama cüretini sana yedireceğim…Sen çift isimlemi yazı yazıyorsun…Kaç tane nickin var senin hele bunu açıkla fitnebaz yalancı adam…


TarikateSon!
< Yukarıda söylediklerimin hepsinin doğruluğu konusunda Rabbimi şahit tutarım ve Allah’ın adına Yemin ederim ki yalan tek bir harf dahi yok,var ise şayet kıldığım namazların hepsi geçersiz olsun,cennet bana haram olsunAllah’ın adına yaptığım yemin de seni ikna etmiyor ise senin için kendi haline bırakmaktan başka yapılacak bir şey kalmamış demektir >
Benim bu yeminime karşılık halen daha yalan söyleme,fitnebaz ,bilmemne diye aciz ve ne yapacağını bilmez bir halde hakarete başvurman senin için yapılacak bir şey kalmamış demektir.Ben Allah’ın ismini şahit tutarak yalan söyleyecek kadar kafirleşmedim densiz,haddini ve sınırını bilde konuş.Forum içinde kaç yerde insanlara aynı şeyi yapıyorsun,cevap bulamayıp fare gibi köşeye sıkıştığın zaman hemen hakaretlere sığınıp konuyu savuşturacağını zannediyorsun.Benim Allah’ı şahit tutarak yaptığım yemine karşılık yalancılıkla ve fitnebazlıkla suçlamaya devam etmen senin nasıl bir cahiliye devrine yaraşır bir insan olduğunu gösteriyor.
< Sen çift isimlemi yazı yazıyorsun >
Ne oldu çift isimle yazıyorsam on isimle yazıyorsam bundan sana ne?Hemen yönetime ispiyon edip başedemediğin kişiyi ”zekam ve bilgim ile başedemiyorsam,şikayet ederim kapatılır” yoluna başvuracaksın değil mi.
< Bir cemaati kulaktan dolma yalanlarla karalama cüretini sana yedireceğim >
Kulaktan dolma yalanlara kulaklarımızı tıkadığımız için elhamdülillah bugün sana ve senin gibilere verecek cevabımız var.Sen kulaktan dolma bilgiler ve yalan efsane ve hikayeler ile tanıdığın için bu cemaati,gerçekleri duyunca bünyen ve o küçücük beynin kabul edemiyor tabii ki,AllahTan korkmaz herif,sana O’nun ismini şahit tutarak yemin ediyorum.Cennet bana haram olsun diyecek kadar da alnım açık ve söylediklerimin arkasındayım.Sen bu yeminler ile çıkabilir misin karşıma aciz herif.Gerçi sen yeminini Allah’ın ismini vererek değil şeyhinin üzerine yaparsın …

Okudunuz mu?  Şeytanı korkutan dua

senagülsema
siz neden bahsediosunuz ya insaf insaf nasıl müslümanım die caka satıyosun …bizzat kendim gittim..

< ((((((((((Evine gittiğinde ayin sırasında giydiği cübbesi suya batırılır ve o su oradaki bakkalda ,bulunamazsa kara borsa usülü şifa niyyetiyle satılır.Ayrıcaoraya gidenlere hizmetin kutsiyetinden çokca bahsedildiği için,hanımlar,mehmet özen’in hanımlarının ev işleri görevlerini,erkekler de Mehmet Özen’in kendi özel işlerini yapmak için (örneğin ahır temizliği) birbirleriyle yarışırlar…Pardon ama yukarıda anlattıklarım içinde kaç tanesi Peygamberimizin sünnetleri içinde vardır?))))))))) >
yok böyle bişii hepsi uydurmaca yahu su sitenin yokmu yetkilisi..neden cvp vermiyosunuz ..


TarikateSon!
< yok böyle bişii hepsi uydurmaca yahu su sitenin yokmu yetkilisineden cvp vermiyosunuz >
Ne cevap verilmesini bekliyorsun,neyin beklentisi bu,doğru söylediğim için dokuz köydende kovulmamın beklentisi mi?Sizce şayet diğer konulardaki paylaşımlarıma baktınız mı bilmiyorum ama sonuçta Eşhedü enla ilahe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resulüh,demiş müslümanlığı din olarak kabul etmiş,çoğu paylaşımlarımda da yanlış yaptıklarını gördüğüm insanlara,mümkün mertebe ayet ve hadisler ışığında yardımcı olmaya çalışan,riyadan Rabbime sığınırım beş vakit namazında,ve 20 senedir oruç borcu olmayan,evlatlarının ismine Peygamberimizin ismini ve kızının ismini koyan,elime geçen ilk yeteri miktardaki parayla hanımımla ve evlatlarımla umreye gidip günahlarına gece gündüz ağlayan bir günahkar olan bana;sizlere Allah’ın adını şahit tutarak verdiğim yemine ve cennet bana haram olsun sözüme rağmen kalkıp halen daha uydurmaca,yalancı diyebiliyorsanız,bundan sonrası kalkıpta bu konu hakkında gözü kulağı kör ve sağır,şeyhlerini ilah edinmiş sizlere benim söyleyecek bir şeyim kalmamıştır.Rabbim yine de sizlere hidayet nasip eder inşaAllah.

Okudunuz mu?  Haram aylar (Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb) neden "haram aylar" diye adlandırlır

TarikateSon!
Bu arada aklıma şu da geldi.Benim yukarıda zikrettiğim olaylar 2006-2007 yılları arasındaki tarikate aboneliğim zamanında vuku bulan olaylardı.Hatta o zaman bir seferinde,ikindi ezanı okunuyordu da içimizden gözü açık ve bizlerinde gözünü açmaya çalışan birisi,ezana rağmen hala deli gibi çalışan bizlere ”arkadaşlar ,bakın ezan okunuyor,bu Rabbimin davetidir,bırakın elinizdekileri,duyun bakın Rabbim bizi huzuruna çağırıyor,duymuyor musunuz!!!” diye resmen yırtıyordu kendisini.Belliki grubun arasına oarada olanlardan haberli olarak belki bir kaç kişiyi uyarabilirim düşüncesiyle Allah Rızası için sızmış- (Tarikatin görüşü bu yöndeydi,millet ne diyo lan bu ajan falan mı yoksa diye tuhaf tuhaf adama bakıp ezan bittikten on dakika sonrasına kadar el arabalarıyla kum atıp yol açıyorduk:)-birisiydi.hani olaki sizler daha yeni abonelerseniz eğer,bu durumların belki yapılmıyor oluşundan-onuda bilmiyorum,tepki almış olabilir,yapılmıyor olabilir,siz denk gelmemiş olabilirsiniz-görmemiş olabilirsiniz.Ama birisi bana satın aldığı o sudan bakkalda kalmadığı için verdi ve benim o suyu şifa niyyetiyle içmemi,ailende hasta varsa içirmemi,hatta hidayete ermesini istediğim birisi varsa özellikle ona içirmemi telkin etmişlerdi.Bilmiyor olmanızın sebeplerini saymaya çalıştım,ama durum aynen anlattığım gibiydi Allah adına yemin ederim…


TarikateSon!
Bana yalancı iftirasını atıp kenara çekilenler,ne oldu attığınız çamurların izi çıkmayınca deliklerinize çekiliverdiniz hemen.Biz ne çıkmışsa dilimizden sonuna kadar arkasındayız ve bu meydandayız.Attığınız her tülü iftiraya itina ile cevap verilip dürülüp rulo yapılıp sahibine iade edilir merak etmeyin…


ömerhattab
< Bana yalancı iftirasını atıp kenara çekilenler,ne oldu attığınız çamurların izi çıkmayınca deliklerinize çekiliverdiniz hemen.Biz ne çıkmışsa dilimizden sonuna kadar arkasındayız ve bu meydandayız.Attığınız her tülü iftiraya itina ile cevap verilip dürülüp rulo yapılıp sahibine iade edilir merak etmeyin… >
Gerçekten kuran ve sünnete bağlılığndan asla taviz vermeyen ehlisünnet alimlerinden seyda Muhammed konyevi hazretlerine attığınız iftiralar yüzünden sizin ne kadar çamur at izi kalsın politikasıyla ileri gittiğinizin göstergesidir…Yaptığınız amelleri anlatarak zaten sizin şirke girdiğiniz açıktır…Bir söz vardır şeyh uçmaz şeyhi mürit uçurur….Mesala senin uydurmalarla haraket ederek bir alimi karalamaya hakkınız yok….


TarikateSon!
Bu kadar Allah’ı şahit tutup O’nun adına yemin veren bir kişinin söylediklerine iş olsun diye iftira atmak nasıl bir duygu merak ediyorum,yani ne kazandığını zannediyorsun?Sana, Allah şahit tutularak verilen yeminler yeterli gelmiyor mu?Ya da yeterli geliyorda ,”iftira” demekten başka elinden bir şey gelmiyor mu?Bunun cevabını öyle çok merak ediyorum ki!
Yani,bana bir kafir bir putperest bile gelip Allah’ı şahit tutup O’nun adına yemin etse hiç tereddüt etmeden kabul ederim,bu sendeki nasıl bir ruh halidir?Haydi anlat bana,acaip şaşırmış durumdayım.
Ya da şöyle bir yol denemek geldi aklıma;madem ki Allah’ı şahit tutarak verdiğim yemin sana yeterli gelmedi,Muhammed Konyevi’yi şahit tutarak yemin versem ,olmaz be,bu sefer bu yemine inanır,hepden dinden çıkmış olursun Allah muhafaza,sen yinede Allah’ı şahit tuttuğum yeminimi kabul et…

Okudunuz mu?  Kalıtsal ne demektir? Tanımı nedir

DoganUmuT
Şüphesizki herşeyin en doğrusunu Allah bilir. Allah bizi doğru yola kavuştursun sizin aranızdaki tartışma ne kötü ve anlamsız müslüman müslümana darılmamalı açıkca araştırıp ispat edemiyorsanız dediklerinizi tartışmayın.Kimin namazında orucunda oldugunun doğrusunu ancak Allah bilir. SON kardeşimize bir şey demek istiyorum bu genç yaşıma rağmen ALLah ve peygamberini şahit gösterip dışardan bakdıgında alim gibi duran nice insanlar gördüm yeminini tutmayıp insana ihanet eden ”ömer” kardeşimizin senin yeminini kabul etme zorunlulugu yokdur.Kimsenin içini bilemeyiz.Dinden çıkıp cıkmayacagını ancak Allah bilir Yemine inanmakla dinden çıkılmaz.

Allah ıslah etsin birbirinizle tartışmayı bırakın buraya kesin deliller koyun. İlim alimi konusuna gelince Memet özen midir gerçek adı onu araştırdım tek bir mehmet kelimesi bulamadım belki yanlış biliyorsunuzdur. Tartışmayın.


DoganUmuT
Eşhedü enla ilahe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resulüh,demiş müslümanlığı din olarak kabul etmiş,çoğu paylaşımlarımda da yanlış yaptıklarını gördüğüm insanlara,mümkün mertebe ayet ve hadisler ışığında yardımcı olmaya çalışan,riyadan Rabbime sığınırım beş vakit namazında,ve 20 senedir oruç borcu olmayan,evlatlarının ismine Peygamberimizin ismini ve kızının ismini koyan,elime geçen ilk yeteri miktardaki parayla hanımımla ve evlatlarımla umreye gidip günahlarına gece gündüz ağlayan bir günahkar olan bana;sizlere Allah’ın adını şahit tutarak verdiğim yemine ve cennet bana haram olsun sözüme rağmen kalkıp halen daha uydurmaca,yalancı diyebiliyorsanız,bundan sonrası kalkıpta bu konu hakkında gözü kulağı kör ve sağır,şeyhlerini ilah edinmiş sizlere benim söyleyecek bir şeyim kalmamıştırRabbim yine de sizlere hidayet nasip eder inşaAllah Gerçekte böyle biriysen ilimin zayıf kalmış Allah ufkunu açsın buraya Allah için yapmış oldugun seyleri yazmışsın yapdıgın ibadetleri yazmışsın ne güzel böyle ibadetlerin varsa Allah senden razı olsun ama böyle ilme sahip olan biri müslüman kardeşiyle daha düzgün konuşup kalp kırmamayı bilmesi lazımdı insanlara hidayetten bahsetip karsındakine ”KAFİR” muamelesi yapıp kendini yüceltmek Müslümüna yakışmaz.

Okudunuz mu?  Mikroorganizmaların patojenitesini (konakta hastalık yapabilme yeteneğini) belirleyen faktörler nelerdir

ömerhattab
< Bu kadar Allah’ı şahit tutup O’nun adına yemin veren bir kişinin söylediklerine iş olsun diye iftira atmak nasıl bir duygu merak ediyorum,yani ne kazandığını zannediyorsun?Sana, Allah şahit tutularak verilen yeminler yeterli gelmiyor mu?Ya da yeterli geliyorda ,”iftira” demekten başka elinden bir şey gelmiyor mu?Bunun cevabını öyle çok merak ediyorum ki!Yani,bana bir kafir bir putperest bile gelip Allah’ı şahit tutup O’nun adına yemin etse hiç tereddüt etmeden kabul ederim,bu sendeki nasıl bir ruh halidir?Haydi anlat bana,acaip şaşırmış durumdayım.Ya da şöyle bir yol denemek geldi aklıma;madem ki Allah’ı şahit tutarak verdiğim yemin sana yeterli gelmedi,Muhammed Konyevi’yi şahit tutarak yemin versem ,olmaz be,bu sefer bu yemine inanır,hepden dinden çıkmış olursun Allah muhafaza,sen yinede Allah’ı şahit tuttuğum yeminimi kabul et… >
Kendin yaz kindin çiz politakasını bırakmadığın sürece kendine zarar veren yorum ve uslublara devam edresiniz…Kendinin yaptığın amelleri burda anlatan sen seyda Muhammed konyevi k.s. islamiyete bağlılığını herkes bilir ve görür…Çünkü o ilmiyle amel eden bir ehlisünnet alimidir…


TarikateSon!
< Tseyda Muhammed konyevi ks islamiyete bağlılığını herkes bilir ve görürÇünkü o ilmiyle amel eden bir ehlisünnet alimidir >
Tamam canım,ilaçlarını almayı ihmal etme tamam mı?Hı hı tamam canım,öyle evet dediğin gibi,anlıyorum ben seni,ama ilaçlarını ihmal etme sakın,biri aç karnına biri tok karnına,ötekini de yatmadan önce al ki,uyku yapar dedi doktorun rahat uyur dedi…:) 🙂 🙂


ömerhattab
< Tamam canım,ilaçlarını almayı ihmal etme tamam mı?Hı hı tamam canım,öyle evet dediğin gibi,anlıyorum ben seni,ama ilaçlarını ihmal etme sakın,biri aç karnına biri tok karnına,ötekini de yatmadan önce al ki,uyku yapar dedi doktorun rahat uyur dedi…:) 🙂 🙂 >
…De ki bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bu gerçeği ancak akıl sahipleri düşünüp öğüt alır. (Zümer 39/9)


ömerhattab
”Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmek, birbirinden ayırt etmek için bizden önceki seleflerin, Ashab-ı Kiram’ın hal ve hareketlerini öğrenmemiz lazımdır. Bunları öğrendiğimiz zaman, hem kendi noksanlığımız, hem de diğer mü’min kardeşlerimizin noksanları meydana çıkar."(Seyda Muhammed Konyevi k.s.)


TarikateSon!
sana yukarıda bir şey sordum ömerhattab,çok merak ediyorum,Allah’ın adını şahit tutarak verdiğim yeminlere karşılık tatmin etmeyen neydi seni,şeyhinin sendeki aşkı adına cevap ver bana

Okudunuz mu?  Mevlid kandili resim ve kartlar

< Bu kadar Allah’ı şahit tutup O’nun adına yemin veren bir kişinin söylediklerine iş olsun diye iftira atmak nasıl bir duygu merak ediyorum,yani ne kazandığını zannediyorsun?Sana, Allah şahit tutularak verilen yeminler yeterli gelmiyor mu?Ya da yeterli geliyorda ,”iftira” demekten başka elinden bir şey gelmiyor mu?Bunun cevabını öyle çok merak ediyorum ki!
Yani,bana bir kafir bir putperest bile gelip Allah’ı şahit tutup O’nun adına yemin etse hiç tereddüt etmeden kabul ederim,bu sendeki nasıl bir ruh halidir?Haydi anlat bana,acaip şaşırmış durumdayım
Ya da şöyle bir yol denemek geldi aklıma;madem ki Allah’ı şahit tutarak verdiğim yemin sana yeterli gelmedi,Muhammed Konyevi’yi şahit tutarak yemin versem ,olmaz be,bu sefer bu yemine inanır,hepden dinden çıkmış olursun Allah muhafaza,sen yinede Allah’ı şahit tuttuğum yeminimi kabul et >


fanihayat
Muhammed el Konyevi Hz. k.s kitabı "Nefse hitab" okuyan var mı aranızda ?
Başlıkta o muhteremin adı geçiyor da onun için sorayım dedim.


ömerhattab
< sana yukarıda bir şey sordum ömerhattab,çok merak ediyorum,Allah’ın adını şahit tutarak verdiğim yeminlere karşılık tatmin etmeyen neydi seni,şeyhinin sendeki aşkı adına cevap ver bana >
Cevap verdiğmiz halde inadına devam ediyorsun yalan arkadaş iftira arkadaş Ehlisünnet alimlerine iftira atmaktan vazgeçin…Psikolijiniz bozulacak maneviyatınız yok olacak…


cihad38
< Allah’ın adına yemin ederim ki yalan tek bir harf dahi yok,var ise şayet kıldığım namazların hepsi geçersiz olsun,cennet bana haram olsun >
İnŞAllah amİn.


TarikateSon!
< yalan arkadaş iftira arkadaş >
Seni Allah’ın adını şahit tutarak verdiğim yemin kesmedi ya,git bir yerde fabrika ayarlarını kontrol ettir,ya da dur,git şeyhine sor,şeyhim de
”müslüman birisi Allah’ın adını şahit tutarak,ve yaptığım bütün amellerim silinsin,cennet bana haram olsun dediği halde,ben ona iftiracı ,ve yalancı diyorum” de.
Ama sonra şeyhin yüzüne tükürmeden olduğun yerden kaçmayı ihmal etme sakın.Tüh sana.


fanihayat
Bu güzelim Forumu kişisel kavgalar sitesine çevirdiniz, yazık size…

Bu ayetleri düşünmüyorsunuz hiç ne için buradasınız ?

Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah’tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz. (Hucurat Suresi, 10)

Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah’a ve Resûlü’ne itaat ederler. İşte Allah’ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi, 71)

Okudunuz mu?  Cinlerle nasıl evlenilir aslı var mı ?

ömerhattab
< Bu güzelim Forumu kişisel kavgalar sitesine çevirdiniz, yazık size…Bu ayetleri düşünmüyorsunuz hiç ne için buradasınız ?Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah’tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz. (Hucurat Suresi, 10)Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah’a ve Resûlü’ne itaat ederler. İşte Allah’ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi, 71) >
Doğru diyorsunuz bu kendini bilmez …Büyük islam alimleri arasına girecek bir şahsiyete iftira ve sui zanda bulunarak yalanına devam ediyor…


ömerhattab
< Seni Allah’ın adını şahit tutarak verdiğim yemin kesmedi ya,git bir yerde fabrika ayarlarını kontrol ettir,Ama sonra şeyhin yüzüne tükürmeden olduğun yerden kaçmayı ihmal etme sakın.Tüh sana. >
Doğrusu tüh sana ki insanlara çamur atmak için her yolu mübah sayıyorsun…Senin kuyruk acını bilsek sorunun çözülür…


TarikateSon!
< Doğrusu tüh sana ki insanlara çamur atmak için her yolu mübah sayıyorsunSenin kuyruk acını bilsek sorunun çözülür >
Israrla ettiğim yemine neden inanmadığının cevabını vermekten kaçıyorsun.Allah adı şahit tutularak verilen yeminler kesmiyor mu seni?


ömerhattab
< Israrla ettiğim yemine neden inanmadığının cevabını vermekten kaçıyorsun.Allah adı şahit tutularak verilen yeminler kesmiyor mu seni? >
Aslında senin yalan yere yemin etmen çok acı bir durum Kendini Haklı çıkarmak uğruna yalanlarına Allahı karıştırman sana günah olark yeter…


alis3021
Yukarıda söylediklerimin hepsinin doğruluğu konusunda Rabbimi şahit tutarım ve Allah’ın adına Yemin ederim ki yalan tek bir harf dahi yok,var ise şayet kıldığım namazların hepsi geçersiz olsun,cennet bana haram olsunAllah’ın adına yaptığım yemin de seni ikna etmiyor ise senin için kendi haline bırakmaktan başka yapılacak bir şey kalmamış demektir.


seyda Muhammed konyevi cübbeli

Bu kategoride yer alan Necaşî (Necaşinin Hayatı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muhammed el-Konyevi (Kuddise Sirruh) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.