Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:55
Hadisler
Yönetici

Kız İsteme; Nikah Duası Ve Nazar hadisler

Kız İsteme; Nikah Duası Ve Nazar hadisler

Gülehasret
Hadis No : 5615
Ravi: İbnu Ömer
Tanım: Resulullah (sav), kişiyi, kardeşi bir kızı isteme sırasında o kıza talip olmaktan nehyetti, "Ne zaman isteyen vazgeçer veya kendine izin verirse o takdirde talib olabilir" buyurdu.
Kaynak: Buhari, Nikah 45; Müslim, Nikah 49-66, (1412-1414); Muvatta, Nikah 1, (2, 523); Ebu Davud, Nikah 18,

Okudunuz mu?  Hüküm, Adalet, Şahit, Ceza İle İlgili Hadisler

Hadis No : 5616
Ravi: İbnu Mes’ud
Tanım: Resulullah (sav) bize hacet duasını öğretti. Şöyleydi: "Hamd Allah’a mahsustur. O’ndan yardım dileriz, O’ndan af talep ederiz, nefsimizin şerlerinden, amellerimizin kötülerinden O’na sığınırız. Allah kime hidayet verirse onu saptıracak yoktur. Allah kimi de saptırmışsa, onu da hidayete erdirecek yoktur. Allah’tan başka ilah olmadığına şehadet ederim. Muhammed’in O’nun kulu ve resulü olduğuna da şehadet ederim. Ey iman edenler, adını zikrederek birbirinize talepte bulunduğunuz Allah’tan ve aranızdaki akrabalık bağını koparmaktan korkun! Şurası muhakkak ki Allah üzerinizde murakıbtır" (Nisa 1). "Ey iman edenler! Allah’tan hakkıyla korkun. Sakın ha Müslümanlar olmaktan başka şekilde ölmeyin" (Al-i İmran 102). "Ey iman edenler Allah’ tan korkun ve sağlam bir söz söyleyin. Ta ki Allah sizin işlerinizi salaha çıkarsın ve günahlarınızı da affetsin. Kim Allah ve Resulü’ne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur." (Ahzab, 70-71).
Kaynak: Ebu Davud, Nikah 33, (2118); Tirmizi, Nikah 16, (1105); Nesai, Cum’a 24, (3, 105)

Okudunuz mu?  Cünüp Olan Kimseye Dokunmak Ve Onunla Oturup Konuşmak ile ilgili hadisler

Hadis No : 5617
Ravi: Ebu Hureyre
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "İçerisinde teşehhüd bulunmayan bir dua, kesilmiş el gibidir."
Kaynak: Tirmizi, Nikah 16, (1106); Ebu Davud, Edeb 22 (4841)

Hadis No : 5618
Ravi:
Tanım: Beni Suleym’den bir adam anlatmıştır; "Resulullah (sav)’dan Ümame Bintu Abdilmuttalib (ra)’i istedim, onu bana teşehhüd okumadan nikahladı."
Kaynak: Ebu Davud, Nikah 30, (2l20)

Okudunuz mu?  Sünnet çeşitleri nelerdir

Hadis No : 5619
Ravi: CabirT
anım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz bir kadının talibi olunca, onun kendini evlenmeye davet eden yerini görmeye muktedirse, onu hemen yapsın."
Kaynak: Ebu Davud, Nikah 19, (2082)

Hadis No : 5620
Ravi: Ebu Hureyre
Tanım: Adamın biri ensardan bir kadınla evlenmişti. Resulullah (sav): "Kadına baktın mı?" diye sordu. Adam: "Hayır" deyince: "Git, kadına bak. Çünkü ensarın gözlerinde bir şey vardır!" buyurdular.
Kaynak: Müslim, Nikah 74, (1424); Nesai, Nikah 23, (6, 77)

Okudunuz mu?  Allah eğer bir kula secde edilmesini emretseydi kadının kocasına secde etmesini emrederdi

Hadis No : 5621
Ravi: Mugire
Tanım: Anlattığına göre, o bir kadın istemiştir. Resulullah (sav) kendisine: "Ona bak! Zira bakman, aranızdaki uyum için daha muvafıktır!" buyurdular."
Kaynak: Tirmizi, Nikah 5, (1087); Nesai, Nikah 17, (6, 69)


Cevap: Kız İsteme; Nikah Duasi Ve Nazar hadisler

Ecrinim
Adamın biri ensardan bir kadınla evlenmişti. Resulullah (sav): "Kadına baktın mı?" diye sordu. Adam: "Hayır" deyince: "Git, kadına bak. Çünkü ensarın gözlerinde bir şey vardır!" buyurdular

Okudunuz mu?  Külah üzerine sarık sarmak

güzel bilgiler için Allah c.c. razı olsun hocam

Bu kategoride yer alan Kitaplara İman Hakkındaki Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız İsteme; Nikah Duası Ve Nazar hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.