Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Hamdele ve salvele duası hakkında

Hamdele ve salvele duası hakkında

Hoca
Hamdele ve salvele duası hakkında

Hamdele ve salvele, yani, Allah’a hamd ve Resulüne salavat getirmek, bütün alim ve evliyaların eserlerinin başında kullandığı, sünnete dayanan bir gelenektir. İsra suresindeki hamd makamında ki ayetleri de Üstat hem Allah’a hamd için, hem de bu güzel geleneği devam ettirmek için sürekli kullanıyor.Ayetlerin meali de şu şekildedir: Allah’ın adıyla. "Hiçbir şey yoktur ki Onu övüp Onu tesbih etmesin." (İsrâ Sûresi, 17:44.)

Okudunuz mu?  Cuma günü içinde duaların kabul edildiği vakit

"Yedi gökle yerin ve onların içindekilerin Onu tesbih ettiği ve her şeyin ancak Onu övüp tesbih ettiği" (İsrâ Sûresi, 17:44) Zât olan Allah’ın adıyla.

SİE


Cevap: Hamdele ve salvele duası hakkında

imam
Salvele duası: Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed
Hamdele duası: Elhamdulillahi rabbil alemin


salvele, hamdele duası, salvele duası

Bu kategoride yer alan Çok etkili murat için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamdele ve salvele duası hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.