Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:03
aile
Yönetici

Eş seçiminde doğru karar verebilmek

Eş seçiminde doğru karar verebilmek

mehmetlevent

selamun aleyküm,

eş seçiminde, karşılıklı görüşmeyi gereksiz yere uzatmamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. iki taraf birbirleri için önemli olan konuları orataya koymaları, kendi özel şartlarını konuşmaları yeterlidir.

basit, içi boş konuşmalarla günler hatta haftalar geçebilir. ve nefse hoş olan bu sohbetler istediğimiz kadar sürebilir de… ama hedefe ulaşmada bir katkısı olmaz.

önemli olan kişilerin kendileri için olmazsa olmazlarını birbirlerine anlatmalarıdır. belki kendileri için önemli olan bazı diğer özel durumları da konuşabilirler. bu arada sevgi kesinlikle şarttır. evliliğin benzinidir belkide…

başımdan buna benzer bir olay geçti. ve hanım arkadaşa benim için önemli olan konuları anlattım.
ona dini hayatın benim için olmazsa olmaz olduğunu söyledim.
dini hassasiyetlerimin olduğunu söyledim.
böyle bir yolda olduğumu eksiklerimin, hatalarımın çok olduğunu ama yinede bu yolda olduğumu söyledim. (elbette herkesin eksiklikleri olabilir. benimde onunda olabilir)

hanım arkadaşa bunlar benim için önemli sen ne dersin, "senin içinde önemli midir?" benimle benzer mi düşünüyorsun yoksa "ben senden farklıyım mı" diyorsun dedim.
(kızın ailesi namazlı niyazlı, ama kız namaz kılmıyor. dini kitaplar pek okumamış, sohbet veya benzeri ortamlara girmemiş. bazı gecelerde namaz kılmış, ramazanda oruç tutmuş biri. normal br tip yani. dini anlamda bir bilinci çok fazla gelişmemiş)

kız bu sözlerime bozuldu. kimsenin kendisini sorgulayamayacağını söyledi. (ben onu anlamak için sordum suçlama niyetim yoktu)

bu konuşmadan sonra anladm kızın bu düşüncelerini…

şimdi karar vermek bir açıdan çok koly bir açıdan çok zor. dindar biri değil diyip görüşülmeyebilir.
VEYA BUGÜN NAMAZ KILMIYOR AMA YARIN KILAR DİYİP, NASILSA AİLESİDE NAMAZLI ciddi adım atılabilir…

siz ne dersiniz…


Cevap: eş seçiminde doğru karar verebilmek.

tartuğ
Aslına bakarsan kardeşim benim eşimde evlenmeden önce başı açıktı,nikahımıza gideceği gün başörtüsü taktı ve çıkarmadı.Namaz kılmıyordu,bende senin gibi dini hassasiyetleri olan birisiydim.Zorlama yapmadım,sadece telkin edici sözler söylüyordum.Şu muhakkak ki insanın kalbine ilham yalnız Allah tandır.O gerçeği gördü şimdi namazda buldu huzuru.Her insanda bir cevher vardır aslında ama ne zaman çıkacağını Allah bilir.Evlilik ciddi bir müessesedir,karşılıklı etkileşime bağlıdır.Sen onu gerçekten doğru yola sevkedeceğini düşünüp inanıyorsan,bizlere ALLAH mesut etsin demek düşer.Unutma en doğru kararı sen verebilirsin bu konuda….

Okudunuz mu?  İslam'da Kadının Kocasına, Kocanın Eşine Karşı Sorumlulukları?

Yanıt: eş seçiminde doğru karar verebilmek.

mehmetlevent
sen ne güzel bir insansın…

Allah razı olsun.


Soru: eş seçiminde doğru karar verebilmek.

siyah_zambak
ve aleyküm selam

Efendimiz (sav) eş seçerken sen dindar olanı seç buyurmuş hani evlilikte denklik çok önemlidir özellikle takva noktasında.ama açıkçası benim de kafama takılır bilinçli olmayan birisi ile evlenerek hidayetine vesile olamazmıyız diye.Tabi o kişi buna meyilli ise…gerçi bana sorsanız ben o riski göze almam ama diğer kardeşimizin dediği gibide çıkarsa sizin için bir sahra dolusu koyundan daha hayırlı olur.
isterseniz istihareye başvurup Rabbimize sorun.
hakkınızda hayırlısı olsun


mehmetlevent
çok haklısınız.
biriyle evlenip o kişinin namazına vesile olmak…

Okudunuz mu?  Ablam eşinden boşanalı 2 yıl oldu ama şimdi tekrar eski eşiyle barışacak.

bir tafartan düşünüyorum. dindarlık öyle kaba saba, baskı ve zorlukların olduğu bir hayat değil. bilmeyen bilmez elbette. insan olmanın diğer adı müslüman olmak. iyi olmak demek dindarlık…

inşAllah.
hayırlısıyla…


asmina
Bencede istihareye başvurun.
Hal ve hareketlerinizle islamı eşinize anlatabilirseniz eminim o kişi yaşantınızdaki güzellikleri gördükçe sizin yolunuza girecektir.Bir kadına şefkat ve sevgiyle yaklaştınızmı yaptıramayacağınız bir şey yok:-)

Okudunuz mu?  Evlilikteki En Büyük Kusur: KUSURSUZLUK ARAMAK

Rabbim doğru karar verenlerden eylesin inş.


evlilikte doğru karar vermek için dua, doğru karar vermek için dua

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eş seçiminde doğru karar verebilmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.