Anasayfa
21 Eylül 2022, 15:15
sizden6
Abone

Hakkımı çalanlardan, Allah benim hakkımı alır mı?

Hakkımı çalanlardan, Allah benim hakkımı alır mı?

dudu kara
S.A. öncelikle böyle bir site kurduğunuz için emeği geçen herkesden Allah razı olsun. yaklaşık 1 yıldır siteye üyeyim okuduğum konular sayesinde oldukça bilgilendim.

Benim size bir sorum olacak ben sağlık personeli olarak 2 yıl özel sektörde çocuk polikliniğinde çalıştım. Bu süre içinde bazı sorunlar yaşandı özellikle doktorlarla ve onlar doktor olduğu için her zaman haklıydı. En sonunda bir gün doktora postayı koydum niçin böyle yapıyorsunuz diye illa kendini haklı çıkaracakya beni yönetime şikayet etmiş onlarda eleman ihtiyacları olmadığı için beni işten cıkardılar.

Ve tazminatımı vermemek için tutanağına daha değişik şeyler yazılmış benimle ilgili olarak benden istifa etmem istendi ben önce kabul etmedim ama onlar şöyle yaparız falan filan diyerek beni vazgeçirdiler ben tazminatımıda alamadan cıktım işyerinden 20 yaşındayım ve bazı şeyleri yeni öğreniyorum dolayısıyla iş hayatında dönen palavraları. şimdi bir avukatla konuştum oda keşke daha önceden haber versyedin bir şekilde alırıdk dedi ama olan oldu.

Okudunuz mu?  Herşeyi yapıp tövbe etmek garip geliyor dinden mi çıkıyorum nedir

Benim şimdi içim içimi yiyor bu insanlar benim hakkımı yediler diye. Size sorum şu olacak ben hakkımı nutlaka bir gün alacakmıyım. İlahi adalet huzurunda bu kendini bir şey zanneden insanlardan ne olur bana yardım edin kendimi değersiz bir paçavra gibi hissetmeye başladım istedikleri gibi kullandılar iş anlamında sonrada kapının önüne koydular. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. adresim:

Okudunuz mu?  Erkeklerin Kolye Takması Caiz midir?

 


Cevap: Hakkımı çalanlardan, Allah benim hakkımı alır mı?

mumsema
ve aleykumusselam ve rahmetullah.

mahşer yerinde herkesin önünde sana zulmedenlere neler yaptıklarını söyleyip hesap sorulacağından endişen olmasın kardeşim:) bunu Allah cc vaad ediyor.

99-ez-ZİLZÂL SÜRESİ
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla.
1
. Yerküre kendine has sarsıntısıyla sallandığı,
2
. Toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı,
3
. Ve insan “Ne oluyor buna!” dediği vakit,
4
. İşte o gün (yer) haberlerini anlatır,
5
. Rabbinin ona bildirmesiyle.
6
. O gün insanlar amellerini görmeleri (karşılığını almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler.
7
. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.
8
. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.

Bu konuları okumanı tavsiye ederim:


Yanıt: kul hakkı

dudu kara
çok teşekkür ederim, Allah Razı olsun sizlerden. Kusura bakmayın msnyide bilmediğim için yazmıştım ilk defa mesaj yazdım o yüzden tekrar Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Kapanıp açılmak günah mı ?

Soru: kul hakkı sorusu: HAkkımı çalanlardan, Allah benim hakkımı alır mı?

sevde_
ve aleykumusselam ve rahmetullah.

Şuan bende böyle bir durumla başbaşayım büyük haksızlıklara uğruyorum işyerinde Ve Allah’a havale ettim artık onları o nasıl olsa işini biliyor. Ve gerçekten haklı olanı görüyor… şuan o kadar çok onlara uyarı gönderdiki Rabb’im ama onlar bir türlü anlamıyorlar… İşyerindeki en iyi eleman benim ama bana zam yapmadılar ve doğru dürüst çalışmayan kişilere zam yaptılar, sonuç onbeşgündür aşırı bunalımdayım ama inad ettim çıkmıyorum çünkü haklıyım ve ben çok uğraşsamda alamadım hakkımı Allah alıyor ama farkında değiller… Son günlerde yapılan işler hep sorunlu oluyor ve baya bir maddi zarara uğradı. beni çok ağlattılar ama ben sabrediyorum şuan tevekkül ediyorum. merak etme kuldan bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça. Bu hadisi şerife çok doğru… Eninde sonunda hak yerini bulur…

Okudunuz mu?  Rimelliyken abdest alınır mı?

d_e_n_i_z
Kardeşim hız üzülme bende daha henüz 21 yaşımdayım ve bu yaşta anlatasam şu son bir buçuk sene içinde yaşadığımı defter dolar. İnanki Allah kimsenin hakkını ahını kimsede bırakmaz sen sabırlı ol bekle 🙂 duyucaksındır bir şekilde sana edilen haksızlık kimsenin yanında kalmaz. O yüce rabbim herşeyi en güzel yapandır azabida pek çetindir o yüzden üzülme en azından senin vicdanın rahat sen bir kötülük etmemişsin 🙂 Kısaca ben anlatım bundan bir ay önce öğrendimki eşim beni baştan beri hep aldatmış hem madı hem manevi aileside suç ortağı yurtdışındayım ben ve bürüya getirmek için çok madı olarak sarsıldık türkiyede bir ev parası kadar para gitdı amcamın oğlu kendiside acı olanda zaten akraba akrabaya bunu nasıl yapar neyse işte her türlü zulüm gördüm diyebilirim sebepsiz nedensiz amcasına kini varmış diye ufacık bişey için seneler önce yaşanmış bişey için benden çıkarmış oldu hayallerimi yıktı kulandı her şekilde kaldırıp atmış oldu ve bu aldığı kız şimdide beni bile bile onunla beraber oldu nasıl bir kızmış anlıyamıyorum ama etme bulma dünyası o bana neyaptıysa Allah bin kat fazlasını çektirsin. Ben burda 4 ay önce kendimi zehirlemiştim sınır kırızlerine girdim saçlarımı avuç avuç yolmuştum artık o kadar çok bunalmiştimki şimdi yeni yeni geçiyor. Yani utandım rabbimden onun verdiği canı ancak o alır ona güveniyorum sığınıyorum kaynanamın gözü rahatsızdı şimdi kör oldu git gidede rahatsızlanıyo daha çok Allah herşeyi neyapıcağını en iyi bilendir ve en iyi şekilde yapar. Ondan korkmuyanların vay haline çok çetin bir azap bekliyor hem bu dünyada hem öbür dünyada. Böyle bir şiteye üye oldum daha bir hafta olmadı oldum olalıda o kadar çok huzurlu teselli olmaya başladımki anlatamam Allah bütün emmeği geçenlerden razı olsun 🙂 “Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla Allah arasında perde yoktur.”
(Buharî, Müslim)

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre tahiyyat

Allah’a emanet ol kardesim 🙂


fatma_88
ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
O Kİ kendi yaratmış olduğu boynuzlu hayvandan boynuzsızın hakkını alacak olan İLAHİ senin hakkını hiç bırakır mı kardeşim:)?


@hmet
Zeere kadar hakkiniz varsa bile mutlaka alacaksiniz
Bundan supheniz olmasin

Okudunuz mu?  Şafii ve hanefilerin kelime-i şahadetin farkı

simav
İçin rahat olsun Allahın adaleti çok büyük.


Ravza Sevdam
Rabbim öyle bir alacak ki zalimden mazlumun hakkını , o zaman o haksızlık yapanlar çoook pişman olacaklar ama artık onlar için çok geç olacak.Bende çok haksızlığa uğradım sabrediyorum ve o büyük günün gelmesini dört gözle bekliyorum..

Okudunuz mu?  Namazda dua hatası

irem
S.a herkese bende gecen çok sinirlendim benim eski sevgilim 2 dir arkamdan kufurlu konustugunu duydum çok uzuldum ve utandim o gece sinirden utanmaktan uyuyamadim sonra kalkip abdest aldim namaz kildim sonra dua ettigimde Allahim benim bir nokta bile hakkim varsa onda benim hakkimi birakma ona kuran okugum zamanda diyorum ve sabrediyorum aca hakkim var mi onun uzerinde ? Bunu çok merak ediyorum Acaba Allah benim ahkkimi alir mi ? Cok merak ediyorum onun için susuyorum ve çok sevdigim Allahima havale ediyorum…

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben23 yaşındayım benim eşim mefaat etti 4 ay olucak annesiyle babası benim benim hakkımı yiyor lar benim olanları bizim diye üstlendiler benm eşimden bişey almamı istemiyorlar bizim evimiz vardı onada ortak oldular benim hakkimda benim namusuma laf atiyorlar ben onlara hakkımı helal etmek istemiyorum

Okudunuz mu?  Ahiret Hayatıyla İlgili Kavramlar Nelerdir?

Kayıtsız Üye
Benim eşimde 4 ay önce vefat etti ayni senin durumun gibi benim ve 6 yasinda oglumunda hakkini yiyorlar yetmezmis gibi namusuma iftira atıyolar ne bu dünyada nede ahirette onlara hakkımı helal etmicem ?


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm ortak aldığım aracın noter satışı bende diye hakkımı vermiyor ne yapmalıyım


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu konuda ancak resmi anlamda hakkını aramalısın. Allah yardımcın olsun.


Cömert Oğuz
Benim 3500 Tl’lik işitme cihazımı çaldılar ve 3 ay duyamayıp dünya ile ilişkim kesilmişti.


Kayıtsız Üye
Bir kadin yuvami dagitti birde cocuk yapti beni iki serefsiz madur etti boynumu bukuk birakti ben aglarken uzulurken onlar keyif yapiyor nasıl adelet bu ama rabbimin adeletine inaniyorum ben gulerken onlar perisan olacak asla hakkimi helal etmiyorum

Okudunuz mu?  Tevbeyi dille söylemek şart mı

Kayıtsız Üye
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz üzülmeyin


hakkımı yediler, Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz, hakkimi yediler

Bu kategoride yer alan Elimde yırtık para var ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hakkımı çalanlardan, Allah benim hakkımı alır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.