Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:21
Ali
Yönetici

Ölüm Korkusu

Ölüm Korkusu

gimsangoksel
Sevgili kardeşimiz,bizi yokken var eden,ALLAH Celle Celalûhudur, doğduğumuza nasıl inanıyorsak,bir gün bu dünyadan gideceğimize inanmakla mükellefiz.Yaşam bize sunulmuş bir boyut,dünya boyutu,yeryüzü dağı taşı ovası kuşu madeni vesaire aklınıza gelebilecek çeşitlemeleriyle,eşler çocuklar anne baba hala dayı zenginlik fakirlik açlık tokluk gibi sosyal manasıyla,dünya bir ifadeyle ahiretin tarlası diye isimlendirilmiş bir yer,hem madem bizi yaratan ALLAH hazretlerine inanmışız,iman etmişiz Efendimize SAV biat etmişiz demek ki bizim sahibimiz biz değil sadece ve sadece ALLAH’tır.Bu dünyadaki saatimizde sayılıdır biz de bunu biliyoruz,istesek de kabul etmesek de varlığı işarettir,varol olduğu andan beri yaşayanlar elbette artık yoklardır,ama ölüm yok olmak değil olsa olsa bir mekandan başka bir mekana varmaktır.Ama bu mekan öyle bu dünyada olduğu gibi her şeyin saklanabileceği,gizli yaptıklarımızı bizim görebileceğimiz,kimi zaman kaçabildiğimiz,haksızlık yaptığımız,kırdığımız,aç kaldığımız yada çok yemekten mide hazımsızlığına düştüğümüz yer gibi olmayacaktır.Elbette burada ektiğimiz şeyleri semereleri alacağımız adaletin en üst yeridir,yaratılış gayemizin yegane anlamı olan ebediyete adaylığımızın son limanıdır.

Okudunuz mu?  La İlahe İllAllah

Gece yatarken ölüm korkusu

:)Konyalı(:
Hocam Selamın aleyküm ben gece yatarken ailemi sürekli kalkıp kontrol ediyorum acaba bir sıkıntı var mı diye benim babaannem uyurken vefat etti ve bende de artık bir korku oluştu etrafımdakilere bişi olcak diye şimdiden Allah ( Azze ve Celle) razı olsun

Okudunuz mu?  Cehennemin Katları Ve Çukurları Hakkında

Ölüm korkusu

Iibfli
Namazımı kılıyorum orucumu tutuyorum sürekli olmasa da kuranı kerim de okuyorum. Çevreme hep güleryüzlüyüm.Ölümün var olduğunu biliyorum ama yine de korkuyorum iyi ameller işledigimi düşünüyorum bir türlü ölümü kabullenemiyorum
Bir de namaz kılarken secdeye gittiğimde ahlaksızca bir gülümseme geliyor içimi huzurlandiran neden acaba

Okudunuz mu?  İnkar Edenlerin Ölüm Anı

Yorum: Ölüm Korkusu

ACİLSERVİS
Bazen oruç tuttuğunu söylüyorsun ve iyi amel işlediğini söylüyorsun. Bu cümle doğru bir cümle değil. Oruç tutmayı bir Müslümandan rica edilmiyor. Emrediliyor. Ve sen bu emri çiğniyorsun. Ölüm korkusu iyidir kötü bir şey değil.


Kayıtsız Üye
Ölüm vardır. Korkumuz hesap için olmalı.Ama şunu da unutmayın ölüm kötü olsa ölümüydü peygamberler?Ölüm köprüdür gerçek hayat başlıyor ölünce. ÖLÜM YOK OLAMK DEGIL YENIDEN DOGMAKTIR VE AHIRETTE ZATEN DIRI OLUCAZ GECICI BIR SURE ICIN ET IMIZ TOPRAK ALTINDA .MÜMİNLER ALLAH’IN DOSTLARIDIR.
Selamlar

Okudunuz mu?  Sırrı vahdet ile sırrı tevhid ne demektir? Aralarındaki fark nedir?

Kayıtsız Üye
Bundan bir kaç yıl önce bir abimiz kanserden vefat etti son aylarında ibadetine daha yöneldi bende bundan etkilenip gece yatmadan önce Allah’im ölümüm geldiğinde hissettir diye söylenmiştim öncesinde yine panik atağım takıntılarım 1 ay oldu bu ölüm korkum geçmedi namazlarımı kılıyorum doktora gittim sonrasında yine bir dua ettim Allah’im kaç yaşında öleceğim diye dua ettim korkudan sonra rüyamda beyaz bir ortamda yüzü yok sadece sesi vardı biri kalbime dokundu 50 dedi arkadaşlar böyle yaşayan var mı

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsna İle Allah'a Dua Nasıl Yapılır?

vel Fecr
SubhanAllah. gaybı ancak Allah bilir. rüyanızda gördüğünüz şeytanda olabilir. bu düşünce ile hayatınızı geçirmeyin. heran ölecekmiş gibi amellerinize devam edin.


Kayıtsız Üye
Evet aynı şeyi ben yaşadım tedavi maneviyat dua psikiyatri tedavi

Bende de aynı korku var gece uyuyamıyorum

Okudunuz mu?  Cehennem Ehlinin Alametleri

misafir1
adamın birine sormuşlar, öyle dertlerim oldu, öyle dertlerim oldu ki ancak pek azı başımda geldi demiş. insanın da hayatını hemen hemen kaygıları yönlendirir. ölüm mukadderdir. dolayısıyla yapılması gereken bundan korkmak değil buna göre yaşamak, dünya hayatının imtihan dünyası olduğunu unutmamakdır. yoksa seksen seneyi bir saniye sürmeyecek olan bir şeyin korkusuyla geçirmek ne kadar mantıklı. kaldı ki ölmekde o kadar kolay değil, geçen suriyede bombalanmış şehirlerde enkazın içinde yaşayan ihtiyar bir adama mikrofon tuttular, adam ölmedim gitti diyor. sağlıklı bir ölüm korkusu, sonrasını ve hesab gününü düşünmekdir. bir sınava gireceğinizi düşünün, sınava hazırlanmasanız sınava girmektenmi korkarsınız, sonuçlarından mı korkarsınız. sınava girmenin nesi olacak, girer boş kağıdı verir çıkarsın veya atar tutarsın. insanı tedirgin eden sınavın sonuçları olur

Okudunuz mu?  Hesapsız cennete girmek

Kayıtsız Üye
Merhaba ben küçükken içime ölüm hissi girmişti bende Allah’ım çok küçücük şimdi ölmek istemiyorum canımı 18 yasında al demiştim . Sonra bu sene bir kadir gecesinde dua ettim Allah’im içime bir korku ver namaz kılayım kafamı kapatayım diye aradan 3 4 ay sonra içime ölüm korkusu girdi ve yaşım şuan 18 4 aydır bu korkuyu çekiyorum acaba ölecek miyim diye mi çekiyorum bilmiyorum namaza başladım kafamı kapattım her akşam dua ediyorum. Kuzenim de bu korkumdan habersiz bir akşam beni 4 kere ölürken görmüş eğer cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Okudunuz mu?  Vesveseden kurtulmak için 21. söz mutlaka muracaat edilmeli

Ensar
Öncelik olarak rüya ile asla amel edilmez sizler Allah’a olan kulluk bilincinde olarak hayatınızı yaşayın. Sizin böyle düşünmeniz ve dile getirmeniz öleceğiniz anlamına gelmez. Sizin kapanmanız ve namaz kılmanız taktire şeyan Allah devam ettirmeyi nasip eylesin. Allah dilemedikçe hiçkimse vefat etmez siz aldırış atmeyin ve yaşamınızı düzene sokun. Elbette mümin ölümü unutmamalıdır ancak böyle yaşayarakta hayatınızı heber etmeyin. Söylemiş olduğunuz söz siz küçük iken söylediğiniz bir söz bundan ders çıkarmalı birdaha bu tarzda sözler söylenmemelidir. Söylemiş olduğunuz sözün geçerlilik hükmü yoktur Allah bilir siz bilemezsiniz. Sakin kalmalı ve normal Allah’a layık bir kul yaşantınızı devam ettirin. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna Arapça Yazılışı

şeytan ölümle ilgili vesvese verir mi, şeytanın ölüm vesvesesi, ölüm korkusu vesvese midir

Bu kategoride yer alan Deccâl Nedir? Deccâlin Özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüm Korkusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.