Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:42
Sohbet
Yönetici

Bambu ağaçları

Bambu ağaçları

ßaran
Bambu ağaçlarını bilirsiniz. Özellikle son yıllarda bir dekorasyon harikası olarak, evleri, iş yerlerini süslemekte. Uzun koca vazolarda bir köşeyi ele geçirmiş gibi duranları ya da minik renkli şişeciklerde boy atmayı bekleyenleri…
Velhasılı yeşil bir sopanın beklenmedik bir biçimde kıvrım kıvrım yükselişi ve sonunda yapraklarla yola devam edişi. Hangi ebatta olursa olsun çok şirin buluyorum doğrusu bambuları.
Tazelik, canlılık, zerafet ve estetik katıyorlar oldukları yere. Hem yeşille gelen dinginlik ve doğallık hem de kıvrıla kıvrıla yükselişleriyle, helezonik tırmanışları çağrıştıran bir hali var. Hayatımız gibi…Değişmez dönüşmez bir rotanın, eğilip bükülerek yumuşaması aynı yönde ve fakat farklı bir duruşla katedilmesi misali.
İdeal olarak görüp inandığımız çizgide, bazen kavisler çizip zor zamanlar yaşamaz mıyız?

Okudunuz mu?  Domuz eti yiyenlerde çıkan hastalıklar

Yepyeni sorulara verilmesi gereken yeni cevapları bulmak için kıvranıp durmaz mıyız? Bazen sormak, soracak hale gelmek, cevap bulmaktan daha zordur. Sormak, cesaret işidir. Cevabı bilmeyi, öğrenmeyi göze almaktır. Ve bildiğine tahammül etmeyi de. Çünkü bilmek, sorumluluk getirir. Sevdiklerimizin, ailemizin ve dahi irtibatta olduğumuz pek çok hayatın bizim hayatımızla kesişen noktalarında, sorulması gereken sorular ve alınması gereken kararlar vardır. Etrafınızdaki insanlar sizin kadar cesur olmayabilir kimi zaman. Kendi cevaplarını bulmak için soruları sizin sormanızı bekleyenler yükünüzü daha da ağırlaştırır zaman zaman. Olsun. Bazen ağırlıklar, vebali size yüklenmiş kararlar beklenmedik bir biçimde insanı daha da güçlü kılar. Tıpkı yükselip giderken ansızın kıvrılan, kıvrılan ve fakat yine de büyümeye devam eden bambu filizleri gibi. Kaç boğum, kaç kıvrım sizi bekler bilemezsiniz, siz sadece yola devam edersiniz. Her bir kıvrım, alınması gereken virajlardır hayatınız adına. Virajı alıp yola devam etmekten başka da seçenek yoktur. Başka bir seçeneği olduğunu zannetmek, yolun dışına savruluştur. Virajı almayı gözü kesmeyen, savruluşun yara berelerine ise hiç güç yetiremez.

Okudunuz mu?  Çoçuklara Lale Çiçeği Ve Arı Resimleri (Boyama Resimleri)

Varlık, her daim yaratılış gayesine uygun duruşlarıyla arz-ı endam eder. Olması gereken yerde olan, durması gereken yerde duran, vazifesini yapan, ilahi emre itaat eden her şey, hikmetten bir pay verir görmesini bilene. Görmeye talip olmak, sormaya talip olmak değil midir aslında? Gerektiğinde bambu filizi gibi kıvrılmayı, kıvranmayı getirir bakışlar. Görmek ise, açılmış yaprakların davetçisidir.

Okudunuz mu?  Dört büyük melek (cocuklar icin)

Yaşadığımız her şey, acısıyla tatlısıyla bize yeni bir form kazandırır. İmandan ve sabırdan nasibini alanların ise bu yeni görüntülerindeki estetiğe ilave olarak, taze sürgünler verdiklerini görürüz. O sürgünler, çekilmiş acıları ve verilmiş imtihanları anlatır aslında. Çünkü her biri, semazen misali ulvî bir raksın sonunda gelen meyvelerdir. Avuçlarını göğe açmış yapraklardır, uzun tırmanışların neticesinde filizlenen…

Okudunuz mu?  Çocukların Bilgisayar Kullanmasının Yararları ve Zararları

Derya Güney Milli gazete


Cevap: Bambu ağaçları

Hoca
bambu ağacı resmi de benden;:)


Yanıt: Bambu ağaçları

Ecrinim
konu paylaşımı için Allah c.c. razı olsun kardeş
izninle bir kaç resim de ben ekleyeyim:)

Bambu ağaçları

Bambu ağaçları

Bambu ağaçları


Cevap: Bambu ağaçları

Darusselam
bambu ağacı nerede yetişir
bambu ağacı nerede kullanılır
bambu ağacı hikayesi

Okudunuz mu?  Noktalı Harfler Etkinliği

Bambu ağaçları

Hayatta hiç bir şey yolunda gitmiyor diyenlere…Cin Bambu ağacının yetişmesi, olumlu ısrar için güzel bir örnektir.

Cinliler bu ağacı söyle yetiştirir:Önce ağacın tohumu ekilir,sulanır
ve
gübrelenir.
Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum
yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına
filiz vermez. Uçuncu ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar
edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.
Fakat inatçı tohum bu yılda
da filiz vermez. Cinliler büyük bir sabırla besinci yılda da bambuya su
ve gübre vermeye devam ederler.
Ve nihayet besinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye baslar ve altı
hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır. Akla gelen
ilk soru sudur : Cin bambu ağacı 27 metre boyuna alti hafta da mi Yoksa
beş yılda mı ulaşmıştır ? Bu sorunun cevabi tabii ki beş yıldır.
Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp
gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir
miydik?… Bir basarinin şartları her zaman çok basittir.
Bir sure için çalısın,
Bir sure tahammül edin.
Her zaman inanın
Ve hiçbir zaman geri dönmeyin.

Bu kategoride yer alan Asla Neden Ben Demeyin. ''Niye Ben'' Diyen Herkes İçin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bambu ağaçları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.