Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Kenzül Arş Duası – Çok muazzam bir dua

Kenzül Arş Duası – Çok muazzam bir dua

d_e_n_i_z
Selam Kardeslerim bu duayi sizle paylasmak istedim. Bu konuyu acmadan oncede baktim onceden bilgi verilmismi diye bu dua hakkinda ama bulamadim. Bu duanin çok faydalarini gördüm ustumuzde tasiyarak ve buyuk bir ihlasla kalben okununca Allahin izniyle hiç bir istegin duan bos cevrilmez. Bu duayi sadece iyi seyler istiyerek okumaliyiz beddua etmeden cunku gercekten karsindaki insani perisan maf ediyo. Ama bu tek bitanesidir o kadar çok güzel dualarımiz varki her derde deva sifa bunu ama sizlerle paylasmak istedim 🙂 Cok etkili ve kuvvetli bir duadir. Ayetel kursi, Yasin suresi ve bu mubarek dua ile birlikte Allahin izniyle simsek gibi yerine gecer her ne dileginiz isteginiz varsa 🙂 Tabiki kalp temizligide çok onemli 🙂

Okudunuz mu?  Ezandan Sonra Okunmasını Tavsiye Ettikleri Dua

Kenzül Arş Duasi- (Oyle bir duaki)Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)’den rivayet edilmistir. Söyle buyuruyor:
”Cebrail bana dedi ki:
”Ey Muhammed, kim ömründe bir kere bu duayi okursa, Allahü Teala onu, kiyamet gününde yüzü ayin ondördü gibi parlak olarak hasreder. Hatta Bütün insanlar onu, bir peygamber veya melek sanirlar. Ben ve sen onun kabrinin üzerinde dururuz. Ona hesapsiz ve azapsiz, üzerine binip Cennete girmesi için Cennetten bir Burak getirilir. Sirat köprüsünden simsek gibi gecer. Onun günahi denizlerin suyundan, yagmurlarin damlasindan, agaclarin yapraklarindan, kumlarin adedinden, taslardan daha fazla olsa bile, kendisine kabul olunmus (nafile) hac ve bin umre sevabi yazilir.


Korkan kimse okursa, Allah onu korktugundan emin kilar. Susayan kimse olursa, Allah onun susuzlugunu giderir. Ac olan okursa, giyindirir, hasta okursa sifa verir, hastanin üzerine okunursa, hastaligindan kurtulur, dünya veyahut ahiret ihtiyaclarindan birisi için okursa Allah istedigini verir. Bir düsmandan veya sultandan korktugu için okursa, Allah onlarin serlerinden korur ve Allah’in mahlukatindan gelecek olan tüm zarar ve eziyetleri kendisine ulasmaktan meneder.
Borclu olan okursa, Allah onu, borcunu ödemeye muvaffak kilar, hicbir kimseye muhtac olmaz. Eger onu hasta olan yazip üzerinde tasirsa iyilesir. Kadin tasirsa kocasi ona ikram eder. Cinden, insden ve seytandan, sanci ve hastaliklardan emin olur. Kayip ise ailesine sag, salim kavusur. Bu duayi okuyan için cin, melek istigfar ederler. Ömrü bereketli olur. Kim bes defa bu duayi okursa Peygamber Aleyhisselam’i rüyasinda görür. Ebu Bekir Siddik (r.a.):
”Gece olsun gündüz olsun bu duayi okudum, Peygamber Aleyhisselam’i rüyamda gördüm” buyurur. Hazreti Ömer de söyle buyurur:
– Hic bir hacetim olmadi ki onun için bu duayi okuyayim da giderilmesin. Hazreti Osman (r.a.) diyor ki:
”Ben Kur’an-i Kerim’i ezberleyemezdim. Resulü Ekrem (s.a.v.)’e bu hususu sikayet ettim. Bana bu duayi ögretti. Onu okudugumda Kur’an-i Kerim’i ezberlemeyi basardim. Hazreti Ali KerremAllahü vechehü buyuruyor ki:
-Ben bu duayi okudugum vakit düsmanima galebe calardim. Kim ki Fatiha’yi, Ihlas suresini, Kafirun ve Felak ve Nas suresini üc kere okuyup sonra bu duayi okursa Allah onu karsilastigi bütün varliklarin serrinden korkur ve her türlü hastaliktan, her zalimin serrinden onu emin kilar ve bütün isteklerini verir. Kim ki okudugu gibi onu yazip üzerinde tasirsa ve kim ki basinin altina koyup uyursa Allahü Teala o kimsenin malindan calinani ve evinden kacani geri iade eder. Akan suya okursa su durur, yahut yanan atese okursa ates söner. Dag üzerine okursa dag paramparca olur.
Kim ki iki rekat namaz kilip her rekatinda Fatiha ve birde Ihlas okuyup selam verdikten sonra bu duayi okursa dünya ve ahirete ait ne isterse tüm istediklerine nail olur. Bu duanin fazileti sayilmayacak kadar coktur; biz burada kisa olarak zikrettik.



Bismillahirrahmanirrahim

Okudunuz mu?  Evlilik Ve Düğünlerde Okunabilecek Dualar

La ilahe illellahül melikül hakkul mübin.
La ilahe illellahül hakemül adlül metin.
Rabbüna ve rabbü abainel evvelin.
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin.
La ilahe illellahü vehdehu la serike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve hayyül la yemutü ebeden biyedihil hayru veileyhil masiru ve hüve ala küllü sey´in kadir.
La ilahe illellahü sükran li ni´metih.
La ilahe illellahü ikaran bir rububiyyetih.
Ve sübhanellahi tenzihen li azametih..
Es´elükellahümme bir hakkismikel mektubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab. Ve bihakkismikel mektubi ala cenatubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel mektubi ala cenahi mikaile aleyke ya rab.
Ve bihakkismikel mektubi ala cebheti israfile aleyke ya rab:
Ve bihakkismikel mektubi ala keffi azraile aleyke ya rab.
Ve bir hakkismikellezi semmeyte bihi münkeran ve nekiran aleyke ya rab. Ve bihakkismike ve esrari ibadike aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi temme bihil islamü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi telekkahü ademü lemma hebeta minel cenneti fe nadake fe lebbeyte düaehü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi nadake bihi sitü aleyke ya rab.
Ve bihakkismikellezi kavveyte bihi hameletel arsi aleyke ya rab.
Ve bihakkismikelmektubi fittevrati vel incili vezzeburi vel fürkani aleyke ya rab. Ve bihakkismikeila münteha rahmetike ala ibadike aleyke ya rab. Ve bihakki temami kelamike aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihi ibrahimü fecealtennara aleyhi berden ve selamen aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihi ismailü fe necceytehü minezzebhi aleyke ya rab.Ve bihakkismikllezi nadake bihi hudü aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi deake bihi ya´kubü fe ra.dedte aleyhi basarahu yusufe aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihi davüdü fe cealtehü halifeten fil ardi ve elente lehül hadide fi yedihi aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi deake bihi süleymanü fe a´taytehül mülke fil ardi aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihi eyyubü fe necceytehu minel gammillezi kane fihi aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihi isebnü meryeme fe ahyeyte lehül mevta aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihi musa lemma hatabeke aletturi aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadetke bihi asiyetümraetü fir´avne fe razaktehel cennete aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi benu israfile lemma cavezulbahra aleyke ya rab. Ve bihakkismikellezi nadake bihil hidiru lemma mesa alel mai aleyke ya rab. Ve Bihakkismikellezi nadake bihi Muhammedün sallAllahü aleyhi ve selleme yevmel gari fe necceytehu aleyke ya rab.
Inneke entel kerimül kebiru.
Hasbünellahü ve ni´mel vekil.
Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.
Ve sallAllahü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vesellem.



Cevap: Kenzül Arş Duasi – Cok muazzam bir dua

Gülehasret
paylaşım için Allah cc raz olsun

Okudunuz mu?  Dünyanın her tarafındaki mazlum kardeşlerimize dua

not: Allah Allah baş harfi büyük olsun


Yanıt: Kenzül Arş Duasi – Cok muazzam bir dua

d_e_n_i_z
🙂 tskler kardesim Allah sendende razı olsun 🙂


Soru: Kenzül Arş Duasi – Cok muazzam bir dua

RABİATÜL
Allah razı olsun.Rabbim ihtiyaçlerını gidersin kardeşim.İhtiyacımı giderdin.Allah razı olsun.:)

Okudunuz mu?  Tevbe Duası

Sedanur
Allah cc razı olsun…

< 🙂 tskler kardesim Allah sendende razı olsun 🙂 >
d_e_n_i_z kardeşim Allah yazarken Allah’a olan saygmızdan dolayı baş harfini büyük harfle başlayalım allah yerine, Allah yazlım


d_e_n_i_z
Allah sizlerdende razı olsun çok okudugum bir dua oldugu için paylasmak istedim sizlerle 🙂 eminim sizde faydalarini goruceksiniz:)

Okudunuz mu?  Kalp gözünün açılması için okunacak dualar

dostyol
Allah şahidim olsun ki,
hayırlı konular da ve ihlas ile ayakta elinize alıp,
okursanız biiznillah faydasını görürsünüz Allah’ın emri ile..

ve çok dikkat edin, dinden uzak ve içi dünya ile meşgul olan insanların eline geçmesin.

cenab-ı Allah sizleri hayırlısı ile mükafatlandırsın,
ve imanımızı KIYAMET’in sonuna kadar ihlas ile artırsın

Okudunuz mu?  Vakit dua vakti

öyle bir duaki, şimşek gibi etkili dua, muazzam dualar

Bu kategoride yer alan Mehir vermeyen erkeğin durumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kenzül Arş Duası – Çok muazzam bir dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.