Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:31

6 kardeşiz 5 kız 1 erkek miras kalan 70 dönüm arsayı nasıl paylaşırız?

6 kardeşiz 5 kız 1 erkek miras kalan 70 dönüm arsayı nasıl paylaşırız?

Efdal
biz 6 kardeşiz. 1 tane erkek 5 tane kız. memelekette 70 dönüm arazimiz var islam miras hukukuna göre bu paylaşım nasıl olacak erkeğe ve kızlara kaç dönüm yer düşecek. cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.sevgi ve saygılarımla.

Okudunuz mu?  Yırtık pantolonla namaz kılınır mı?

eğerli Kardeşimiz;


İslam hukukuna göre anne bir kardeşlerin miras hakları erkeğe iki hisse kıza bir hisse şeklindedir.

Şayet kardeşlerinizden başka mirastan pay alacak kimse yoksa, erkek iki hisse alacağı için 70 dönüm arsa 7 hisseye bölünür. Her bir hisse 10 dönüm olarak hesaplanır. Erkek kardeş 20 dönüm, Her bir kız kardeş de 10’ar dönüm arsa alır.

Okudunuz mu?  Akletmez misiniz?..

Yalnız burada arsanın her yerinin aynı değerde olup olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Ölüm hak, miras helal" diye bir sözümüz vardır. Kişi ölmeden onun malı miras olmaz ve yakınlarına miras olarak intikal etmez.

Yaşamakta olan mâlik (mal sahibi) malını, helal ve caiz olmak şartıyla dilediği gibi harcar, tüketir ve -akrabası olsun, olmasın- istediğine verir.

Okudunuz mu?  Vitir namazını yanlış kılmak ?

Yakınlarının ona "Bizim mirasımızı azaltıyor veya yok ediyorsun" deme hakları yoktur.

Mümin, yakınlarına miras bırakmakla yükümlü değildir, ihtiyaç içinde iseler onların nafakalarını (geçimlerini) temin etmekle yükümlüdür. Nafaka temin ödevini yerine getirmekte olan bir mümin, geriye kalan malı üzerinde dilediği gibi tasarrufta bulunabilir.

Okudunuz mu?  Hayvan kesecek kimselerde bulunması gereken şartlar nelerdir?

"Hayatta olan bir kimsenin çocuklarından bazılarına mal verip, diğerlerine vermemesi caiz midir?"

Hanefîlere göre hukuk açısından bir sakıncası yoktur, bağış geçerlidir, ancak adaletsizlik ve sebepsiz ayırımcılık yapılmış ise ahlaki bakımdan kusur işlenmiş olur. "Eşitlik ve adalete aykırı bağış sahih olmaz" diyen müctehidler de vardır.

Okudunuz mu?  Büyü yapmak günah mıdır ?


Cevap: 6 kardeşiz 5 kız 1 erkek miras kalan 70 dönüm arsayı nasıl paylaşırız?

Gülehasret
paylaşım için teşekkürler


miras paylasimi 70 dönüm

Bu kategoride yer alan Euzu billahi mineşşeytanirracim sözünü Peygamberimiz söylemiş midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

6 kardeşiz 5 kız 1 erkek miras kalan 70 dönüm arsayı nasıl paylaşırız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.