Anasayfa
19 Aralık 2022, 14:00

Yıldızname doğru mudur?

Yıldızname doğru mudur?

Efdal
Soru
BİR ARKADAŞIM FALA İNANMADIĞI HALDE YILDIZNAME ADIYLA BAKILAN ŞEYLERE İNANILACAĞINI SÖYLÜYOR.BU KONUDA SİZİN BİLGİLERİNİZE MÜRACAAT EDECEĞİMİ SÖYLEDİM. VERECEĞİNİZ BİLGİLER IŞIĞINDA ARKADAŞIMI BU YANLIŞINDAN DÖNDÜREBİLECEĞİMİ UMUT EDİYORUM

Değerli Kardeşimiz;

Kur’an’da yıldızların ele alınış biçimi, Allah’ın insanlar için yarattığı kainatın bir parçası olarak karşımıza çıkar. Yine ilmin istismarı, ilim adına bir kısım parazitleri de beraberinde getirecektir. İnsan her şeyle imtihan olur. Çünkü dünya bir imtihan yeridir. Ailesi, çocukları, eşi, parası, malı, mülkü, sevdikleri, sevmedikleri ve ilmi, irfanı, izanı… Her şey bir imtihan unsurudur. Bunların içerisinde özellikle konumuzla ilgili olan husus ilimdir.

Okudunuz mu?  Kuranın Arapça metninin Latin harflerle yazılışından okumak

Bu türlü gizli ilimlerin aslında faydalı yönleri de ortaya çıkarılıp iyi yönde kullanılabilir. Çünkü kıyamet yaklaştıkça kötülükler artacak, imtihan zorlaşacak. Buna gizli-açık işaretler var. İnsanların içine düştüğü bir kısım sıkıntılar, onlara gayrı meşru yolları gösterecek, o yollara sağlam bir iman ve izan sahibi değilse daha kolay düşecektir. Özellikle bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum ve geçirdiği metamorfoz döneminde kabuğunu kırıp düzlüğe ve selamet sahiline çıkabilmesi için çetin dar boğazlardan geçtiği gözlenmektedir.

Bu dönemde kişi dininden, inancından ve ahlakından tavizler vermeye zorlanacaktır. Hatta öyle zorlanacaktır ki, bu tavizleri vermeyenlerin yaşama hakları olmadığı ima edilecek veya açıkça söylenecektir. Bu vesileyle reklamların körüklediği lüksten zaruri olamayan ihtiyaçlara kadar pek çok masraf kapısı açılacaktır. İnsanlar ya çalacak, ya dolandıracak ya da elinde bulunan imkanları istismar edecektir. Artık iman da küfür de açıktan seyrine devam ettiği için insanlar arasında fazlaca bir fark görülmeyecektir. Gerçek alimler ve amirler takdir görmediği için fitne ve bozulmalar baş gösterecek, sahtekarlar ortalığı saracaktır.

Okudunuz mu?  Cevşen nedir ve okumak doğru mudur...

Bu yüzden cinlerin ve şeytanların saltanatı başlayacak, insanların Hak’tan uzaklığı, Allah’a isyanı şeytanları yeryüzüne çıkaracak ve onlarla olan dostluk ve arkadaşlıklar revaç bulacaktır. Psikolojik hastalıklar artacak, toplumsal şizofrenler ve saralar, zihinsel felçler, ruhsal bozukluklar artacak; bunları tedavi edebildiğini söyleyen cinciler, büyücüler, üfürükçüler ve hasılı sihir ve sihirbazlar yaygınlaşacaktır. İşte bu dönemde gaybî – gizli ilimler hakkında bilgisi olduğunu iddia eden ama gerçekte şeytanların ve cinlerin oyuncağı olmaktan başka bir şey olmayan görünüş itibariyle müslüman fakat içten içe küfür kaynayan yalancılar ortaya çıkacak ve buradan da bir geçim kaynağı temin edeceklerdir.

Okudunuz mu?  Yemin keffareti nedir ve nasıl verilir

Böyle bir zamanda imanı muhafaza etmek meşhur hadisi şerifin ifadesine göre bir avuç kor ateş taşımak kadar zorlaşacaktır. Çünkü artık her şey menfaat ve çıkar hesapları ile politik mülahazalarla ölçülüp tartılır olacaktır. Bu zaman fitne zamanıdır. Fitne zamanında ise nasıl sürprizlerle karşılaşılacağı bilinmez. Buna ancak kişinin imanı engel olabilir ve insan imanı, izanı nispetinde kendisini koruyabilir.

Okudunuz mu?  Duadan sonra elleri yüze sürmenin dayanağı var mıdır?

Bu dönemde ortaya çıkabilecek fitnelere ve istismarcılara karşı Hz. Peygamberin ümmetini uyardığı pek çok hadisi şerif vardır. Onları yerine havale ederek burada sadece konumuzla ilgili olanı nakletmek istiyoruz:

Rezin’in naklettiği bir hadisi şerif şöyledir: İbnu Abbâs (r.a) anlatıyor: Rasülullah (s.a.v) buyurdular ki: Kim, Allah’ın zikrettiğinin gayrisi için yıldızlar ilminden bir bab iktibas ederse sihirden bir şube iktibas etmiş olur. Müneccim kâhindir; kâhinde sihirbazdır, sihirbaz da kâfirdir. Bir diğer rivayette ise hadis şöyle gelmiştir: Kim yıldızlarla ilgili bir ilim iktibas etmişse sihirden bir şube iktibas etmiş demektir. (Yıldız ilmi) arttıkça (sihir ilmi de) artar. (1)

Okudunuz mu?  Forex sistemi ile kazanılan para helal mi?

Hadiste geçen Allah’ın zikrettiğinden başkası tabiri, Kur’an-ı Kerim’de geçtiği şekliyle, yıldızların Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren birer delil olması, semamızı süsleyen birer avize ve takvim belirleyici özellikleri ve şeytanları taşlamaya yarayan kısmıyla, gökyüzü sakinlerin meskenleri şeklindeki bilgilerdir. Bunları fal bakmak, insanların kaderine hükmeden, hareketleriyle yağmur, kar vs. yağdıran güçler olarak görmek ve büyü ve falcılığa alet etmek, burçlar ilmiyle, Yıldızname ile ilgisini kurup, insan kaderine hükmettiklerini düşünmek ve öyle inanmak küfür olarak nitelendirilmektedir. Çünkü insanlara ve tabiata hükmeden yegane güç ve kuvvet, kainatta kendinden başka güç, kuvvet ve kudret sahibi olmayan Allah’ın gücü ve kuvveti, Onun iradesi ve kudretidir. O dilemedikçe hiçbir şey olmaz.(2)

Okudunuz mu?  İdrar sıçraması ile ilgili hadisler

(1) Ebu Dâvud, Tıbb 22, (3905).

(2) Karş.: Haşr, 59/23-24; Saf, 61/1; Münafikun, 63/8; Teğabün, 64/18; Mülk, 67/2.

Arif Arslan


Yorum: Yıldızname doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı günler. Ben geçmişte yapmış olduğum şeyleri bir süre kendime çok dert edindim geceleri yatamadım. Hocaya gittim annemle sanırım Kuran’dan yıldızname baktı ve aynen şöyle sesi "yeni olan bir şey yok, eski şeyleri kendine dert edip kendine vesevese veriyorsun, yapma. Büyük bir günahın yok ne yapmış olabilirsin ki dedi" sizce bu doğru mudur? Yani hocaya güvenip içim rahatlamalı mı ? Ayrıca hocaya hiçbirşey demedim sadece biraz rahat hissetmiyorum dedim kendisi bildi bunları yani doğru bildi ama tam olarak içim rahatlamalı mı hiç emin değilim

Okudunuz mu?  Salat-ı tefriciye abdestli, kıbleye yönelerek ve baş kapalı olarak mı okunmalıdır?

Yorum: Yıldızname doğru mudur?

arifselim
Hayırlı günler. O kimsenin ne dediğinin bir önemi yoktur. Sonuçta senin kendine dert ettiğin şeyi bilmiyor. Sadece tahminle söylemiştir ki bunlar asla doğru değildir ve yıldızname baktırmak da haramdır. Eğer bir günah işlemişsen ve tövbe etmişsen Allah’ın tövbe ile affetmediği bir günah yoktur.

Okudunuz mu?  Evli bir kadın, eşinden boşanmadan başka bir erkekle evlenebilir mi?

Yıldızname

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Yıldızname diye bir şey varmış, biraz araştırınca islamiyette hem var hem yok gibi bilgiler buldum. Bir ahbabımız bakıyor buna. Evlenmek istediğim bey ile ilgili yıldızımıza baktırdım olumsuz dedi bana sorarsan ayrıl sonunuz yok dedi. Anlaşamayacaksınız dedi. (Halbuki gayet iyi anlaşıyoruz) bakan şahış da dininde namazında birisi. Kafam çok karıştı moralim oldukça bozuldu. Fikirleriniz nelerdir?

Okudunuz mu?  Heykel yapmak haram mıdır...

Hoca
Yıldızname/Falcılık büyük gümnahlardandır

Yıldız falı, Müneccimlik Yıldızların hareketlerini inceleyerek gelecek hakkında tahminde bulunan kişi; kâhincilik, falcılıktır.
İslâm’a göre gibi ve geleceği Allah’tan başka kimse bilmez (el-En’am, 6/59). Kader gizli tutulmuştur. Gelecekten haber vermek (kâhinlik) ve falcılık haramdır:
"Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) fal ve Şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz" (Mâide, 5/90).
"Ârrâf veya kâhine gelerek onun söylediğini tasdik eden, Muhammed (s.a.s.)’e indirileni inkâr etmiş olur. "
"İlm-i Nücûm öğrenen kimse, sihirden bir bölüm öğrenmiş olur" (et-Tergîb ve’t-Terhîb: IV, 441-442).
Müneccimlik (falcılık) yasak olduğu halde, tarih boyunca insanın gaybı bilme ve başına geleceği öğrenme merakını istismar ederek bunu kendilerine kazanç yolu yapanlar eksik olmamıştır. Bu konuda "Yıldıznâme" adıyla kitaplar yazılmıştır. Günümüzde de Astroloji, Batıda özellikle Amerika’da yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun sosyo-psikolojik sebepleri üzerinde ayrıca durmak gerekir.

Bu kategoride yer alan Ticarette kıskançlık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yıldızname doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.