Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:38
Hikayeler
Yönetici

Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır

Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır

Bİtakat
Baba olma arzusu ile yanıp tutuşan ancak hiç baba olmayacak birinin hissiyatı

Belki hiç evlenmemiş ama içinde her gün artan cocuk sevgisi ile yetmişine merdiven dayayan bir kadının veya erkeğin yanlız yaşadığı evde gecenin yitik yarısında gönlünde ceriyan eden bir hissiyat veya on yıldır evli olmasına rağmen hiç cocuk sahibi olamayacak anne ve babalaraın hissine binaen onlara ithaftır.
Azıcıkta bizim hislerimizin ikrarıdır

Okudunuz mu?  Hızır Aleyhisselam Ve İlm-i Ledun

Merhaba doğan güneş, baharla birlikte açan her bir dallardaki tomurcuk ve çiçek merhaba. Hiç doğmayacak çocuğum sana da, sana da merhaba.

Bazen bir kız çocuğu olarak düşledim seni; pembemsi kıyafetler ve mini minnacık patiklerle düşledim. Sonra gece yarılarına değin kaç yüz defa uykumu bölen ağlayışınla hep uyandım. Sen doğmadan kaç yıl evveL. Henüz yeni yeni emeklemeye başlamışken, göz ucumla okşadım seni.

Okudunuz mu?  Kabak hikayesi... Kabağın Sahibi Vardır Elbet!

Saçları;nı tel tel binlerce kez ben ördüm sen doğmadan kaç bin yıl evveL. Kulaklarımda; dudaklarından dökülecek o ilk kelimede olma ar:usu. Yüreğimde; bunun dayanılmaz sancısı. Bir baba sözüne fedadır ömrümün geriye kalan diğer yarısı.

Bir gece yarısı uykunun firarı anlarından birinde; gelip odanda baş ucunda sabahlamayı kaç bin kez düşledim. Ve kucağıma alacağım o henüz 2-3 yaşlarda olduğun günlerin hayali ile oynaştım. Bir bilsen; kaç bin kez okuldan karne alışının o coşkun sevinciyle boynuna sarıldım. Ve yoldan geçen her bir önlüklü çocuğu sen diye sevdim sarıldım.

Okudunuz mu?  Allah'ı Misafir Etmek

Bazen; seni erkek çocuk diye düşledim. Bir bilsen; kaç bin defa seninle top oynamayı düşledim. Sünnetinin coşkusunu kaç bin kez yaşadım. Düğün halayında kaç bin kez halaya durdum ey oğul. Bir bilsen; her gece baş ucuna gelip nasıl ninniler söyledim sana. Bir bilsen; kaç günü doğum günündür diye bir başka coşku ile kutladım. Kaç bin kez gecelerin karanlıklarına ey oğul! diye haykırdım ey oğul!

Okudunuz mu?  Hz.Süleyman Aleyhisselam ve baykuş.

Kaç kez sen için adaklar verdim. Doğum anının sabırsızlığı ile kaç bin kez tütün tabakamı memleketim Bitlis’in tütünü ile doldurdum. Kaç fidan tohumunu senle birlikte ekmenin hayalini kurdum ey oğul. Bir bilsen; senin doğduğun gün giyeceğim beyaz mintanım ve şark kuşağımı kaç yıl sakladım.

Okudunuz mu?  Asi nehrinin hikayesi nedir?

Eyoğul! bir bilsen; seni kaç bin kez şehit olurken düşledim. Kaç bin kez şehit babası olma ümidini taşıdım ey oğul! Gök meydan camisinde kaç bin defa tabutuna omuz verdim, kaç gece yürekleri yakan en acıkıı ağıtlarını söyleyerek avundum ve kaç bin kez baharda tarlalara ektiğim başaklar gibi yüreğime binler ke~ seni görme umudunu yüreğime ektim ey oğul. Kaç gece atlas yorgan altında sana mektuplar yazdım ve hiçbir zaman okuyamayacağını bilerek. Ve her defasında sana ilk defa ey oğul diye haykırıyormuşum gibi içten samimi bir şekilde haykırdım ey oğul!

Okudunuz mu?  Berat hikaye

Cevap: Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır

Sedanur
Rabbim evlad isteyen herkese hayırlı evladlar versin…
bizlerede verdiği evlad için ne kadar şükredsek azdır şükürler olsun Yüce Rabbim sonsuza denk şükürler olsun…
Paylaşım için Allah cc razı olsun…

Okudunuz mu?  Sevgi ve kardeşliğe dair bir öykü / derviş kaşığı

Yanıt: Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır

Bİtakat
Beğeni anlayışınıza uyduğu için bahtiyarım


Soru: Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır

meçhul_100
paylaşım için teşekkürler….ALLAH razı olun..
Rabbim evlad isteyen herkese hayırlı evladlar versin…Amin inş..

Okudunuz mu?  Bir Gencin Tövbesi

INSIRAH19
amin güzel hikaye ALLAH razı olsun teşekkürler…


Kayıtsız Üye
Hislerimi bu kadar iyi anlatamazdı kimse Allah razı olsun
Baba olamama ihtimali çok ağır
Rabbim başkalarını da böyle imtihan etme benim imtihanımı onlarınki yerine de say


baba olamamak, bebeği olmayan annenin mektubu, çocuğu olmayan annenin mektubu

Bu kategoride yer alan Hz. Peygamberin davet mektubu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.