Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Kadının Erkek Doktora Muayene Olması

Kadının Erkek Doktora Muayene Olması

LeoparGS
Kadının Erkek Doktora Muayene Olması

Allah Resulü buyuruyor:

Ancak hanımına ve cariyene bak, gözünü (harama) kapat.

Allah avrte bakana ve baktırana da lanet etsin.

Bakılması haram olan yeri tutmakta haramdır.

Yabancı bir erkeğin müslüman bir kadının avret sayılan yerlerine bakması haramdır. Ancak hasta olan kadına zaruret miktarı bakmak haram değildir.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama...

Bu konuda İslam büyükleri şöyle demektedir:

İmam Merğani, "Doktorun zaruret zamanı hasta olan kadının hasta olan organına bakması caizdir. Ancak erkek doktorun tedavi etmeyi başka kadına öğretmesi gerekir."

Molla Hüsrev de aynı şeyleri söyleyerek ilaveten, "Kadının başka bir kadının avret yerine bakması günah açısından daha hafiftir. Hiç görülmüyormu ki, öldükten sonra kadını kadın yıkar erkek değil."

Okudunuz mu?  Kadının kadına haram olan yerleri

Kadınların erkek doktora muayene olması için bir zaruret olması gerekir. Kadın doktorun olmaması veya olupta erkek doktor kadar uzman olmayışı bir zarurettir.

Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN


Cevap: Kadının Erkek Doktora Muayene Olması

asooo
çok güzel bir konu,israrla ben bu konuyu arkadaşlarıma anlatmaya calisiyorum ama nafile,elinde imkan varken ne diye gidipte erkek doktora muayene olasin birsürü bayan doktor var,bulamasan mecbur kalirsam öyle giderim erkek doktora.esimde çok karsidir zaten böyle konulara.

Okudunuz mu?  şal nasıl bağlanır

Yorum: Kadının Erkek Doktora Muayene Olması

Kayıtsız Üye
Mesela bir kadın ağır yaralı, ve erkek doktor var ama kıyafetini çıkarmak istemiyor. Ozaman canımı daha önemli yoksa kıyafeti çıkartmamakmı ?

Soru: Yani kadın kabul etmezse ve ölürse intiharmıdır bu?


Yorum: Kadının Erkek Doktora Muayene Olması

Kayıtsız Üye
Hocam selamünaleyküm benimde kardıyoloji doktorum erkek ve ona güveniyorum ama yinede içim rahat etmedi bir kere kadın doktora randevu aldım benim doktorumun odasında eko cihazı var hemen bakabiliyor diğer hastanedeki kadın doktor ise labaratuvardan randevu aldırıyor bunun için bide hacamatı sorduğumda tıbben ispatlı bir faydası yok dedi bu doktoruma da danışmak ve muayene olmaya devam etmek istiyorum dinen sakıncası var mı ve muayeneden sonra gusül almalı mıyım yoksa hiç muayene olmamalı mıyım Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kadınların en çok kullandığı 10 kelime

mum
Kadın doktor varken bir kadın asla bir erkek doktora muayene olması caiz değildir. Ancak iyi bir kadın doktor bulunamazsa o zaman muayene olunabilir.


erkek doktora muayene olmak, erkek doktor bayan hastaya bakabilir mi, kadınların erkek doktora muayene olması

Bu kategoride yer alan Kadının şehveti erkekten fazladır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının Erkek Doktora Muayene Olması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.