Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:36
Sizden
Yönetici

Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

mümin
Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?


Cevap: Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

Leyli Rana
🙁 Rabbim bizleri affetsin, bu güzel ve düsündürücü sorular için Allah senden razı olsun.

asilda Rabbimin bizden istedigi hersey daha güzel ve Rabbimin bizlerden istediklerin tadi nefsin aldigi tatlardan daha tatlidir,
nefis kediliginden bunun farkinda olamaz
yahu nefsimize o tatdi tatdirmadan o nefis nasıl bilsin o tatdi ?!
Nefsine yol gösterene Selam olsun..


Yanıt: Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

mümin
teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Mevdudi ve İbni Teymiyye Hakkında

Cevap: Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

@hmet
iman zayıflığı ve şuursuzluk


musab.b.umeyr
< Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder? >
İnsana nefsinin istekleri güzel geldiği için nefsi için daima birşeyler yapar.Fakat Allah yolu biraz zor gelir sıkıntılı gelir.Bununla ilgili çok vecizeler ve korku dolu sözler bulmak mümkündür.Çok zikir çeken deli olur derler.Bu doğru mudur? değildir bence.Bunu söyleyen insanlar kendileri yap(a)madıkları için onlara zor geldiği için o kişiye deli derler.Bu bir örnektir.Bunun gibi birçok endişelice söylenmiş söz bulunabilir.
Ha bide insanın yanıbaşında duran şeytanın söylediği şeyler insanı nefsine tabi tutar.Şeytan güzel ve hayırlı dini sohbetlerin yapıldıgı yerlerde duramaz bu nedendir.Çünkü ona agır geliyor bu konuşmalar.Halbuki kişi bu tür yazılarla, sohbetlerle kendini ve imanını yenilese nefsini yenmekte adımlar atar.

Okudunuz mu?  İslamda ağaç aşılamak caiz mi?

Allah için tembellik etmenin bence en büyük sebebide sevgi eksikliğidir.Ya Allah’ı yeterince sevmez, ya çalışmayı ya zikretmeyi, ya namaz kılmayı sevmez.Çünkü sevdireni olmamıştır.Aslında bu da(kimsenin sevdirmemiş olması) bir sorun değildir.Çünkü kişi yanıbaşında duran Kur’an ı açsa orada gayet iyi açıklanmış.Müslümana namaz kılarsa eğer cennet hayatı verilecektir onlara korku yoktur vs. diye sevdirilmeye çalışılmış.Ama Kur’an’ı açmayan birkişi bunu bilmez ve (bu konu hakkında) duyduklarınıda yeterli görmez.Halbuki fakirde olunsa zenginden olunsa daima Allah’tan bilinse daima O’na tevekkül edilse aşilmayacak şey yoktur diyorum ben.
Bir de insanın zamanla çalışmayarak bilhassa yan gelip yatarak kendisine düşman olan kendisinde oluşturdugu tembellik vardır.Bu da namazdan, ibadetten velhasıl kelam Allah yolundan alıkoyar.Bunun için yaşayışımıza vs. dikkat etmeliyiz.Güzeli ve hayırlı olarak bildiğimizi sevmeli, sevdirmeliyiz.Sürekli Allah yolunda çalışmalı, rızık için çalışmayı bile ibadet bilmeliyiz.
Benim düşüncelerim bu yönde.
Allah bizi tembellik gibi bütün kötü huy, davranış, alışkanlıklardan korusun muhafaza buyursun.Amin, amin, amin.

Okudunuz mu?  Bir kişinin küfrüne sebep olmak

Selametle.

Bu kategoride yer alan Avrupa'dan Türkiye'de İlahiyat Fakültesi Okumak İçin Başvurular Ne Zaman? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.