Anasayfa
28 Ağustos 2021, 22:51
hac
Yönetici

Zemzem suyu ne için içirilirse onun içindir

Zemzem suyu ne için içirilirse onun içindir

yüksel arslan
Zemzem ile ilgili pek çok Hadis-i Şerif vardır:
Zemzem mübarektir.
Zemzem, içeni doyurur.
Zemzem içeni doyurur ve şifa bahşeder. Her hastaya bir şifadır. Zemzem her ne niyete içilirse, şifası onun içindir.
Kaburga kemiklerinin altına kadar, karnını zemzem ile doldurmak yani boğaza çıkıncaya kadar zemzem içmek, nifaktan kurtulmaya alamettir.
Münafıklarla aramızdaki alâmet (fark): onlar zemzemden kana kana içemezler. [İbn Mâce]
Kulun karnında hiç bir zaman zemzem ile, Cehennem ateşi cem olmaz. (Onun için, sekerat vaktinde ölmeden önce müminlere zemzem içirilir.)
Kur’an’a, Kabe’ye, anne-babaya ve zemzeme hürmetle bakmak ibadettendir.
Yer yüzünde kuyuların en hayırlısı zemzem kuyusudur.
Zemzem mübarektir, yemekliktir ve hastalıklara da şifadır.
Zemzem suyu ne için içirilirse onun içindir. Eğer onu şifa dileyerek içersen, Allah sana şifa verir. Eğer onu sığınarak içersen, Allah seni sığındırır. Eğer onu, susuzluğunu kesmek için içersen, onu keser.
Zemzem her derde devadır.
O (zemzem) mübarektir ve yemekliktir.
Bir kimse Kabe’yi yedi defa tavaf eder ve Makamı İbrahim (a.s.) arkasında iki rekat namaz kılar ve zemzem suyundan içerse, Allah onun günahlarını, ne kadar olursa olsun affeder.
İbn-i Abbas (ra) der ki: Zemzem, eğer şifa niyetine içilirse şifa olur. Eğer korunmak için içilirse, Allah içeni korur. Eğer harareti gidermek için içilirse harareti giderir. Resullah’ı (sas) büyüten Ümmü Eymen Resullah’ın küçükken açlık ve susuzluktan şikayet ettiğini bilmem. Sabahları biraz yemek yerler üzerine zemzem içerlerdi. Ondan sonra her ne zaman yemek yedirmek istesem, Karnım tok derlerdi. demiştir.
Zemzem-i şerif, içeni doyurur ve hastalığını da tedavi eder. Zemzem her ne niyetle içilirse şifası ona göredir. Kulun karnında hiçbir vakit Zemzem suyu ile cehennem ateşi bir araya gelmez. Yeryüzünde bulunan kuyuların en hayırlısı Zemzem kuyusudur.
Her kim hac niyeti ile bu mübarek eve (Kâbe’ye) gelip 7 kere tavaf etse, sonra Makamı İbrahim’e gelip iki rekat tavaf namazı kılsa ve ondan sonra Zemzem kuyusuna gelip suyundan içerse Cenabı-ı Hak onu anasından doğduğu gün gibi günahsız yapar.


Cevap: zemzem

Şema
kana kana için hiç doymazsınız mubarek su işte. Allah cc razı olsun

Okudunuz mu?  Hac ayları hangileridir?

Yanıt: zemzem

nursun
Allah razı olsun..


Soru: zemzem

DZALBAY
Rabbim cc tüm mümin kullarına yerinde içmeyi nasip etsin inşaAllah…


zemzem suyu icerken dilek dilemek, zemzem ile ilgili hadisler, zemzemle ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Allah nasip etsin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zemzem suyu ne için içirilirse onun içindir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.