Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:37
Hikayeler
Yönetici

Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi

Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi

Taib
F oraya takdiri İlahi üzere gitmiştir, vazifesi vardır diyor hüsnü zannımca. Ayrıca kendisine papanın elini sıktı islam değildir diyenlerede bir misal ile örnek veriyor.

ağzından Allah ve Peygamber(sav) çıkan adamlar hakkında yorum yapmak bize düşmez. zira biz Hakkın neler ettiğini, Lehvi Mahfuzda kimler için neler yazdığını bilemeyiz. bu kişilerden kimin ehli cennet kimin ehli cehennem olacağına karar verecek olan ancak Allahtır ve eğer birileri birilerinin suçladığı gibi kafirlerle anlaşmışlarsa yani tuzaklar hazırlamışlarsada bunu ortaya çıkaracak olan gene Allahtır.


Cevap: Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi

zubeyr
Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez. (MAİDE SURESİ / 51)


Yanıt: Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi

Taib
ne güzel bir ayet.
yalnız birilerinin anlamadığı şey diyaloğa geçmenin dost olmak demek olmadığıdır.
bunlar kelime itibari ile de zıd şeylerdir.
birileri ile konuşmaya çalışmak onların dostu olmak demek değildir
dost evine giren senin onun evine girdiğin bir birlerinin hallerinini anlayan sırlarını bilen bir birleri için ram olan, aileden gibi görülen kişilerdir.
ayeti inkar ediyormuş gibi göstermeyin insanları


Soru: Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi

ay_yıldız
çok güzel hikaye kardeşim Allah razı olsun.
ustanın dediği gibi başlık bir tuhaf olmuş.ama sanırım anlatmak istediği şey taibin dedikleri
ve şurda taibe katılıyorum ki onlarla dialoğa geçmek,onlarla dost olmak manasına gelmiyor
elvetteki onlara islamiyeti tebliğ etmek gerekir…


iliman
çok güzel paylasim merakla ve keyifle okudum Allah razı olsun


zubeyr
Yahudileri ve Hıristiyanları kınayan ve azarlayan âyetler ya Hazret-i Muhammed (s.a.s) döneminde yaşayan, ya da kendi peygamberlerleri döneminde yaşayan bazı Yahudi ve Hıristiyanlar hakkındadır."
( Küresel Barışa Doğru, s.45)

Aynen bu ifadeyi F.gülen’in kendi sitesinde de bulmak mümkündür.

Ayrıca Papa değilmiydi, Peygamber efendimize hakaretler eden?
Diyalog dostluk değilde nedir?


ferdi16
hocam bir konu hakında kesin hüküm vermek için ya onun kadar bilgiye sahip olmamız yada ondan daha iyi olmamız gerekir ama eleştirebilriz ama en doğrusunu Allah bilir


Taib
ey iman edenler hiç bir topluluk bir başka toplulukla alay etmesin.belki onlar kendilerinden daha hayırlıdır.(hucurat suresi11.ayet)

biz kimseyi savunmuyoruz inanan bir kimse inandığını söyleyen bir kimseyi Allahsızlıkla suçlamasın diyoruz. ayrıca doğru demiş. ayetlerin inme sebebini söylemiş. ama tabiki emir Allahındır. söz konusu onun emri olunca tüm zamanlar bu emirlere tabidir.

gene ifade ediyorum diyalog dostluk değilir. kelime itibari ile ve mana itibari ilede değildir. o zaman ben sana soruyorum Efendimize (sav) Taifte Taşlar atan taifliler değiller miydi. daha büyük hakaretler eden sonra islamla müşerrefler olanlar, uhudda mübarek dişini şehid edenler, O (sav) na hakaret edenler değiller miydi?

Okudunuz mu?  Halı doğrul Hz Suleyman (as) ve halı

haşa O (sav) senin zihniyetinle davransaydı taife diğerlerine yüzünü dönseydi onlarla diyaloğa geçmeseydi o zaman islam nasıl yayılırdı. Rahmet peygamberi sıfatının uygulamasını nerde görürdük?

Konuşmak diyaloğa geçmek ve anlaşmak Allahın insana lütfettiği bir nimettir. konuşmadan iletişime geçmeden yani diyaloğa girmeden kimseye bir şey anlatamazsınız.

bu zihniyete göre hiçbir yahudi ve hristiyan ve diğer inanmayanalar ile iletişime geçmeyeceğiz. peki ya Tebliği nasıl yapacağız?


zubeyr
< ayrıca doğru demiş. ayetlerin inme sebebini söylemiş. ama tabiki emir Allahındır. söz konusu onun emri olunca tüm zamanlar bu emirlere tabidir. >
Allah’ın kanununda asla bir değişikli bulamassın
Allah’ın kanununda kesinlikl bir sapma bulamassın.[Fatır.43]


Taib
galiba okumuyorsun. Ayeti inkar eden biri veya bir yorum yok. gene söylüyorum ayet geçmiş şimdi ve gelecek için ayenen geçerlidir


zubeyr
Okuyorum ama galiba sen okumuyorsun.
Madem öyle daha neyi konuşuyoruz..


Taib
Allah razı olsun o mübarek Kelam-ı Kadim den çok güzel Ayetler var.haşa sümme haşa Bunlara bir şey diyecek değiliz, diyemeyiz de zaten demiyeceğiz de zaten.. Amenna ve sadekna deriz. O ayetlere uzanacak dillerimiz kurusun

Kimseyide savunmuyoruz. Amacımız varsa bir yanlışın arkasında da durmak değildir.
Ama bakınız oradaki tum saldırılara (resimlerdeki) gene ayet ve hadisle cevap vere bir sitede ben size söyleyeyim gencadam.net/component/option,com_frontpage/Itemid,1/link

Hocaya karşı olanlarda Hocanın cemaatide kendini Sünnetle ve Ayetle savunuyor.
olaya burdan bir sakınca varmış gibi bakıyorum.

ehli imanın bu tür meseleleri kendi aralarında çözmeleri, ulemanın oturup istişare etmesi suçlanan ve suçlayanların karşılıklı oturup bunları konuşmaları gerekir. küfür içinde olabilecek kişilere karşı kendilerini gülünç duruma düşürmemeleri gerekir. zira onlar diyeceklerdir ki onların okuduğu da ayet onların okudukları da ayet. (Haşa) hangisi doğru. müslümanların şu haline bakın demez mi o kafirler.

ayrıca islamın o müthiş enginliğine kapılıp dini islama yeni adım atmış tovbe etmiş ve halen kafası karışık olan kişilerde bu noktada şüpheye ve kargaşaya düşebilirler.

hafizanAllah çok büyük vebali vardır.

ve tekrar

ey iman edenler hiç bir topluluk bir başka toplulukla alay etmesin.belki onlar kendilerinden daha hayırlıdır.(hucurat suresi11.ayet) ayetini hatırlatıyorum.

ben gülen cematini savunmuyorum benimde aklıma bazen suizanlar düşüyor bu tartışmalar yüzünden. sadece onlar için değil diğer cematler içinde. ama sonra diyorum ki hata bendeki onlar hakkında böyle düşünüyorum. hem şerler içinde hayır saklayan O değilmi. o zaman onlarda kendilerine düşen vazifeleri görüyorlar tıpkı diğer tüm alemin yaptığı gibi. Allahtandır ve Allah hükmün ve son sözü sahibidir.

Okudunuz mu?  Dürüstlük Yaşanmış Öyküler

ezdli cündep
< bu zihniyete göre hiçbir yahudi ve hristiyan ve diğer inanmayanalar ile iletişime geçmeyeceğiz. peki ya Tebliği nasıl yapacağız >
..Esselamu aleykum

Tebliğ her müslüman bireyin görevidir iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırmadır.
Tebliğ diyalog adı altında hakkı gizleyerek veya hakkı çarpıtarak yapılan değildir.
Bugün maide süresi 51. ayetin hükmünü kaldırıp bu ayet rasulullah veya ondan önceki yahudi ve hıristiyanlar için inmiştir demekmi tebliğ ALLAH RASULUNE hakaret eden papayla sarmaş dolaş olmakmı tebliğ.

gülen diyorki lailahe illAllah deyip Muhammeden rasulullah demeyene merhamet nazarıyla bakılır.

Peki Muhammedem rasulullahı kimler dememekte yahudi ve hıristiyanlar. birilerine yamanmak adına veya tebliğ etmek adına hak gizlenirmi kelimeyi tevhid ikiye bölünürmü rasulullah kafire kafir münafığa münafık demekteydi tebliğindede ALLAH’ın dinini eksiltmemiştir.

gülen diyorki.Amerika daha çok uzun zaman dünyanın kaderinde çok önemli rol oynayacaktır. amerika gözarda edilerek şurada burda bir iş yapılmaya kalkılmamalı
N. sevindi gülenle niyork sohpeti 23.07.97 yeni yüzyıl.

Onlardan birçoğunun inkar edenleri dost edindiklerini görürsün. Andolsun ki kendileri için önceden (ahirete) gönderdikleri şey; Allah’ın onlara gazap etmesi ne kötüdür! Onlar azap içinde ebedi kalıcıdırlar.

(Maide 80)

Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

(Maide 51)

ibni Kayyim soyle dedi:

Allah (c.c), kafirlere dost olan kimsenin onlardan olacagina hukum verdi. Iman ancak onlardan beri olmakla tamamlanir. Onlarla dost olmak onlardan beri olmaya zittir. Bir seyden beri olmak ile o seye dost olmak ayni anda hiç bir zaman bir sahista bulunmaz.

(Ahkamu Ehli’z Zimme c: 1 s: 242)

Ebu Abdullah el-Kurtubi soyle dedi:

Allah (c.c)’in: Sizden kim onlari dost edinirse, suphesiz o da onlardandir. (Maide: 51) ayetinin manasi sudur: "Kim Müslümanlara karsi kafirleri desteklerse hukmu onlarin hukmu gibidir, yani murdet olmustur. Bir musluman murted oldugunda, diğer muslumana mirasci olamaz. Kafirleri destekleyen ise Ibni Ubey b. Selul idi. Bu ayetin hukum kiyamete kadar bakidir ve kafirlere dostlugu kesen kesin bir hukumdur.

(Kurtubi Tefsiri c: 6 s: 217)

İbni teymiyye şöyle der:

(Maide: 78-81)

Allah (c.c) bu ayetlerde Allah (c.c)’a, nebisine ve ona inen seylere imanin, kafirlere dost olmamayi gerektirdigini bildirmektedir. Eger onlar dost edinilirlerse iste o zaman iman yok olur.

(Iktidau’s Sirat el-Mustakim c: 1 s: 221)


Ziyad Şafi
< Tebliğ her müslüman bireyin görevidir iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırmadır.
Tebliğ diyalog adı altında hakkı gizleyerek veya hakkı çarpıtarak yapılan değildir.

Bugün maide süresi 51. ayetin hükmünü kaldırıp bu ayet rasulullah veya ondan önceki yahudi ve hıristiyanlar için inmiştir demekmi tebliğ ALLAH RASULUNE hakaret eden papayla sarmaş dolaş olmakmı tebliğ. >

Allah razı olsun… Tam noktaya vurmuşsun … dosta dost – düşmana düşman olmak imandandır . Ne güzel bir kardeşsin sen… öndede sondada Selam ve düa ile…

Okudunuz mu?  Doğruluk (Hikaye)

Hükümdar
16 cevap yazılmış 3 tane hariç herhalde kimse yazıyı okumamış başlığı gören Gülen hakkında yorum yapmış

başlık da Beyazid-i Bestami(k.s) ismide geçmekde niye kimse bu ismi görüp hiç bir yorum yapmıyor

Bir Evliyanın ismi geçmekte ama değer verip yazıyı okuyan yok yada Beyazid-i Bestami(k.s) ismini hiç duymadılar

Allah razı olsun


zubeyr
Beyazıt Bestami’nin kim olduğunu biliyoruz.
Ayrıca yazıyı okumadığımızı nerden biliyorsun ki,
zan yaparak kimse okumamış diyorsun.
Üç satır yazı
Bu yazıyı okumak iki dakikamızı almaz.
Zan yapma!


zubeyr
Ayrıca bu yazının kaynağı nedir?
Ciddiyeti nedir?
F.gülen ile ilişkilendiren neden böyle bir ilişki kurdu dahada anlamış değilim.
Bir arkadaşta F.gülen oraya takdiri ilahi gitmiş olabilir dedi.
Bu nasıl bir telafuzdur,
Bu hangi ilim anlayışının eseridir?
.
Bizim bildiğimiz F.gülen ”büyük şeytan” Amerika’dadır.
Bundan binlerce yıl önceye zaman makinesiyle gitmiş olamaz.
Hatta hiçbir şekilde gitmiş olamaz.
Bu misalle diyaloglarına zemin hazırlamak için,
Beyazıt bestami’ye rahib elbisesi bile giydirdiler.
Kendi silsilerinin mürşitlerinden birine rahip veya keşiş elbisesi giydirerek nerden çıktığı belli olmayan gayrı ciddi, gayrı ahlaki, gayrı islami yazılarla kendilerini ve taraftarlarını kandırmaktan başka bir şey yaptıkları yok.


Hükümdar
< Zan yapma! >
Dogrudur öfkelendim zan yaptım Hakkınız helal edin

Gülen bu konuya girmiyorum ben sadece Beyazid-i Bestami(k.s) Beni ilgilendiriyor

< Ayrıca bu yazının kaynağı nedir? >
Evliyalar Ansiklopedisi

< F.gülen ile ilişkilendiren neden böyle bir ilişki kurdu dahada anlamış değilim. >
Bu soruyu en başta sorsan daha iyi olmaz mıydı

"Allah’ın evliyasını sev ki onlarda seni sevsin, allah-u Teala hergün ve her gece evliyasının kalbine yetmiş kere nazar eder. Ola ki velisinin kalbinde senin ismine de nazar eder de seni sever ve affeder." Beyazid-i Bestami (k.s)


zubeyr
< Evliyalar Ansiklopedisi >
Bu bir kaynak değildir.
< Bu soruyu en başta sorsan daha iyi olmaz mıydı >
Allahulalem.
< Hakkınız helal edin >
Helal olsun.
< Allah’ın evliyasını sev ki onlarda seni sevsin >
Allah’ın gerçek dostlarını severiz.
Düşmanlarınıda buğz ederiz.


Taib
fetullahgulenbelgeleri diye bir site nasıl olurda Kendi sitesi diye lanse edilebilir. buna sokataki aklı başında olamayan tinerci bile inanmaz. nasıl onca ayet yazıldıktan sonra bu yalan söylenebilir.

Okudunuz mu?  Hz.Asiye "Firavun'un karısı"

resimde ifade edilmek istenen o mide bulandırıcı şeye değinmek bile istemiyorum.

Emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun. (Hud:112, Şura: 15)

derken Allah, yukardaki kalplerle yorumlanmış resmi ve bu kendi sitesidir ifadesi ile bu ayetle ters düşmez mi?.

"kişi kendi hastalıklarını tedavi etmeden başkalarını şifa veremez" demiş Abdulkadir Geylani hazretleri. herkes kendi penceresinden kendi tecrübelerinden görür hayatı. o yüzden üstad hazretleri güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır demiştir.

Bir arkadaşta F.gülen oraya takdiri ilahi gitmiş olabilir dedi.
Bu ne kadar ciddi bir telafuzdur.

Hz. Peygamber (sav), "Allah’ın dilediği olur, dilemediği olmaz." demiştir (Ebû Dâvûd, Edeb, 110) işte bu kadar ciddi bir konudur.
yanlış demişim o gitmiştir demeliydim… şersede hayırsada Allah yollamıştır

ne kadar ilginçtir ki. fetullah gülene saldıranlar bir yandan islam dinine her an ve her saniye daha şiddetle saldıran İnançsızlarken bir yandan da Dini islam üzere yaşadığını ifade edenlerdir. çelişkide burdan kaynaklamaktadır diyorum ve yaptığınız ve yaptığımız tartışma O İnançsızlrın ekmeğine yağ sürmektedir. burda çok ağır bir hadis var ama kullanmayacağım. zira kendi penceremden gördüğüm bu kişileri gördükçe demekki bende hastalardanım diyor onları suçlayacağım şeyle aslında kendimi de suçlayacağımı biliyorum…

tövbe ediyor ve Allah hastalığıma şifa versin diyorum…


zubeyr
Taib
Senin dinin sana
Benim dinim bana

Gerekli cevaplar linklerde verilmiştir.
Kimse kimseye iftira atmıyor.
Böyle birşeyden ise Allah’a sığınırız.


Taib
sanki senin yaşadığını inandığını söylediğin dininden ayrı bir din üzerine yaşıyormuşumum gibi beni itham etmen senin ve benim adıma ne kadar üzücü. Allah sana merhamet etsin. bana da etsin.


ezdli cündep
[center]kimsin sen?

Bilinmez ama kafirleri hep hoşnut edersin…

Bilinmez ama müslümanlara her daim iftira atmaktan geri kalmazsın!

Bilinmez ama kendinden başka müslüman görmesin!

Bilinmez ama diyaloğlarla islamın izzetini ayaklar altına serersin!

Bilinmez ama papalara gösterdiğin hoşgörüyü mazlumlara asla göstermesin!

Bilinmez ama israilde ölen çocuk yerine olmayı isterken filistinli çocuğu asla umursamasın!

Bilinmez ama siyonistlerin vahşetine alkış çalarken mazlumların direnişine bağırır çağırırsın!

Bilinmez ama ırakta ki direnişçi gözünde terörist tankların üzerindeki hunharları kardeş sayarsın!

Kimsin sen????

Cevabını isterim senden; bilirim vermesin ama ben yine suale varacağım sana!

Bugun müslümanlar mucadele ediyorlar diye acımasız tenkitlderde bulunuyorsun! Peki bedir ashabını görseydin ne yapardın yine tenkit edermiydin?

Sahabeyede terörist diyebilirmiydin? Neden müşriklerle savaştınız diyaloğ yolu açıktı diye hesap sorabilirmiydin? Hristiyanlarda yahudilerde putperestlerde kardeşimiz savaşmayın anlaşın diyebilirmiydin?

Ya iftira! Kanıtsız belgesiz iftira atabilirmiydin? Bunlar müslüman değil müşriklerin kontrolünde müşriklerle beraber hareket edip müşriklerden emir alıyorlar diyebilirmiydin?

Okudunuz mu?  Yavuz Sultan Selim hayatından öyküler

Kimsin sen?

[/center]


Taib
BİLİNMEZ AMA KAFİRLERİ HEP HOŞNUT EDERSİN…
ne güzel başlık
"ne kadar ilginçtir ki. fetullah gülene saldıranlar bir yandan islam dinine her an ve her saniye daha şiddetle saldıran İnançsızlarken bir yandan da Dini islam üzere yaşadığını ifade edenlerdir"
BİLİNMEZ AMA KAFİRLERİ HEP HOŞNUT EDERSİN…


Taib
işte gülen gerçeklerini bende yayınlıyorum
dikkat ediniz bu konuda arkadaşların yaptıkları papa abd yorumları ile ilgili verdikleri fikirler bakınız aslında kimler kaynaklı… inceleyin ve saldırının geldiği yeri görün. suçladığınız şeye nasıl düştüğünüzü görün görebilirseniz eğer… hatta son link kendi sitesidir diye lanse edilen site

vs vs BİLİNMEZ AMA KAFİRLERİ HEP HOŞNUT EDERSİN…


imamhatipli42
Selamun aleyküm arkadaşlar konuyu saptırmadan birbirimiz kırmadan incitmeden fikirlerimizi beyan edelim lütfen.İnsanları tekfir etmek bizim elimizde değil. Gülen i herkes sevmek zorunda değil. Sevseniz de sevmeseniz de hakaret etmeyiniz. Çünkü kalplerdekini yalnız Allah cc bilir. Müslüman her konuda hüsn-i zan üzere olur ama asla tedbiri elden bırakmaz..


arbekbey
Gülen cemaatından değilim öncelikle bunu belirteyim.Ama arkadaşlar bir hakkıda teslim etmek zorundayız ki yaptıkları hizmetler inkar edilemez.Özellikle üniversite gençliği üzerindeki etkisini, yurt dışındaki okullar vasıtasıyla o ülkelerde yetişen imanlı gençleri nasıl reddeceğiz?.Sonra bu cemaati Ehli sünnet dışı bir fırka gibi gösteren arkadaşlarıda anlayamıyorum,ben bir sapık fikirlerine şahit olmadım.Bu dialog olaylarını bende tasvip etmiyorum ama bu onları tamamen reddetmeyi gerektirmez.Eleştirilerimizi belli bir saygı çerçevesinde yaparsak daha hoş olur zannındayım.


Hoca
Kardeşler eleştirilerde mutedil olalım. Eleştiride ve tartışmada haddi aşmak mü’minin sıfatı değildir.


naqshi
< G cemaatından değilim öncelikle bunu belirteyim.Ama arkadaşlar bir hakkıda teslim etmek zorundayız ki yaptıkları hizmetler inkar edilemez.Özellikle üniversite gençliği üzerindeki etkisini, yurt dışındaki okullar vasıtasıyla o ülkelerde yetişen imanlı gençleri nasıl reddeceğiz?.Sonra bu cemaati Ehli sünnet dışı bir fırka gibi gösteren arkadaşlarıda anlayamıyorum,ben bir sapık fikirlerine şahit olmadım.Bu dialog olaylarını bende tasvip etmiyorum ama bu onları tamamen reddetmeyi gerektirmez.Eleştirilerimizi belli bir saygı çerçevesinde yaparsak daha hoş olur zannındayım. >
kardeşim onların cemaatinden değilim diyorsun hiç sohbetlerinde bulundunmu? ben oldukça bulundum ve çok dikkatimi çeken bir şey oldu derslerini hep risale üzerinden yapıyorlar. ben bu konuyu katıldığım sohbetin imamına sordum hikmeti nedir diye aldığım cevap "risalede tefsiridir risale yetiyor " …diyalog olayını red etmek gerekir tebliğ yapacaksan açıkça yap ne demek la ilahe illAllah yeter Muhammedin resulullah demeye gerek yok? sen peygamberi inkarmı ediyorsun? o zaman kanı bana helal!!!adamlar zaten Allah 1dir diyor biraz sağına soluna ekleme yapıyolar 🙂 ..hiç bir zaman ben hristiyanla yahudi ile kardeşim denmemiştir. olayı başlatan beyazıtlı bestami(k.s.) hakkındaki yazıda çok saçma böyle bir insan tutacak 2 ay kadar bir zaman irşad faaliyetinden vazgeçip kilsede inzivaya çekilecek onuda papaz besleyecek sonrada papaz kıyafeti giyip boynuna incil takacak kemikleri sızlamıştır o insanın eğer verilen kaynakta kasıtlı bir hata varsa veyl olsun o kaynağı yazana…

Okudunuz mu?  Şems-i Tebrizi ve 3 Ateist Filozof Hikayesi

Hükümdar
< yazıda çok saçma böyle bir insan tutacak 2 ay kadar bir zaman irşad faaliyetinden vazgeçip kilsede inzivaya çekilecek onuda papaz besleyecek sonrada papaz kıyafeti giyip boynuna incil takacak kemikleri sızlamıştır o insanın eğer verilen kaynakta kasıtlı bir hata varsa veyl olsun o kaynağı yazana… >

Evliyanın ne yaptığını kendi küçük kafanıza göre yorum yapmayın Allah’ın Veli kulunu ne sebeple orda kalıp neye vesile olduğunu bilemezsiniz

Dinleyin, şimdi cevap veriyorum. Cennet’in anahtarı ve kapılarının üzerinde yazılı olan ibare; La İlahe İllAllah Muhammedün Rasulullah dır" deyip müslüman oldu. Diğer rahipler de hep bir ağızdan Kelime-i Şehadeti getirip müslüman oldular. Bâyezid-i Bestami Hazretleride onların yanında bir müddet kalıp islamiyeti öğretti. Böylece onun buraya gitmesinin hikmeti anlaşıldı.


naqshi
< Evliyanın ne yaptığını kendi küçük kafanıza göre yorum yapmayın Allah’ın Veli kulunu ne sebeple orda kalıp neye vesile olduğunu bilemezsiniz >
kardeşim küçük kafa ama en azından düşünebiliyor. sen su evliyalar ansiklopedisini açsana hatta al oku [url]http://www.dinikitablar.com/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=6092 bakalım beyazıtlı betsami hzretlerinin hayatındakaç tane kerameti var kerametlieri ile anlatılan olayı karşılaştır. bu ansiklopedi tükiye gazetsinin yayınlarından çıkmış yani tgrt hani ramazanda sahurlarda evliyaların hayatını anlatan flimleri çeken kanal. hiçmi akıl etmiyosunuz peygamberde bile 3-4 mucize olduğu halde evliyada durduk yere habire keramet adım atsa keramet benmi anlatamıyorum yoksa yanlışmı düşünüyorum bir evliyanın keramet sayısı bağlı olduğu peygamberden fazla olsun birde gereksiz yere keramet hadi peygamber din tebliğ ediyor inanmayana mucize gösteriyor , bu şahıslar ne kadar tebliğ ediyor peygamber kadarmı ki.. makamdan dolayı keşif açılır buna itirazım yok ancak keşif 1 yönde açılır 15 yönde değil inşAllah anlatabildim… vesselam


eSiLaM
Lütfen kardeşler bilip bilmeden konuşmayalım…
Hocaefendi kadar olabildiniz de mi onu böyle eleştiriyorsunuz…
Ne kadar büyük hizmet ettiğini görmeyecek kadar körsünüz demek…
Kafirleri eleştirmek bitti de din alimlerini mi eleştiriyorsunuz…
Peygamber efendimizin (a.s.m) zamannın da olsaydınız,
haşa onu da mı eleştirecektiniz…
Allah ıslah etsin….


naqshi
< Lütfen kardeşler bilip bilmeden konuşmayalım…
Hocaefendi kadar olabildiniz de mi onu böyle eleştiriyorsunuz…
Ne kadar büyük hizmet ettiğini görmeyecek kadar körsünüz demek…
Kafirleri eleştirmek bitti de din alimlerini mi eleştiriyorsunuz…
Peygamber efendimizin (a.s.m) zamannın da olsaydınız,
haşa onu da mı eleştirecektiniz…
Allah ıslah etsin…. >

onun kadar olup ileri gidemedik evet çok şükür elhamdülillah. iyikide gidemedik Allah düşürmesin

Okudunuz mu?  Peygamberimizin yetimlere şefkati

zubeyr
< Hocaefendi kadar olabildiniz de mi onu böyle eleştiriyorsunuz…
Ne kadar büyük hizmet ettiğini görmeyecek kadar körsünüz demek…
>

Tahrik edici konuşma!
Kör olan onun yaptığı gayrı İslami vazifeleri görmeyendir.
Onu Hocaefendi kabul eden sensin.
Ben değilim.
Konu uzadıkça uzuyor.
Daha önce de söylediğim gibi
Benim dinim bana
Sizin dininiz size


ezdli cündep
Lekum dinikum veliyedin


Hoca
< Benim dinim bana
Sizin dininiz size
>

< Lekum dinikum veliyedin >
karşınızda kafir mi mi var! yapmayın Allah aşkına:S

metodunu/yöntemini beğenmeyebilirsiniz buna diyecek bir şey yok ama size düşen daha iyisini yapmanız.

kusura bakmayın ama bu tavrınız hiç hoş değil.


imamhatipli42
< Alıntı:
Benim dinim bana
Sizin dininiz size

Alıntı:

Lekum dinikum veliyedin
karşınızda kafir mi mi var! yapmayın Allah aşkına:S

metodunu/yöntemini beğenmeyebilirsiniz buna diyecek bir şey yok ama size düşen daha iyisini yapmanız.

kusura bakmayın ama bu tavrınız hiç hoş değil.
>

Evet bu kadarına da pes artık. Siz Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Fetullah Gülen ile ilgili tartışmada o kadar ileri gidiyorsunuz ki birbirinizi tekfir etmeye kadar vardı bu iş. Siz tartıştığınız insanlardan dah üstün olmuşsunuz ki tekfir edebiliyorsunuz. Yapmayın lütfen yazık. Mum kardeşe de aynen katılıyorum.


zubeyr
Kimsenin kimseyi tekfir ettiği yok.
Ortada iki din var
Biri diyalog Amerika işbirliği
İkincisi Amerikayı hepten reddeden bir görüş
Bunu tekfir olarak algılayan yanlış algılamıştır.


eSiLaM
Pardon ama
Siz hangi dindensiniz


şaf_ak
< Kimsenin kimseyi tekfir ettiği yok.
Ortada iki din var
Biri diyalog Amerika işbirliği
İkincisi Amerikayı hepten reddeden bir görüş
Bunu tekfir olarak algılayan yanlış algılamıştır. >

Rasûlullah’ın şu öğütlerini göz önünde bulundurmak gerekir: "Bir mü’mini küfr ile itham eden onu öldürmüş gibi olur" (Buharî, Iman 7; Tirmizî, Iman 16)

"Bir kimse müslüman kardeşini tekfir ederse, küfür ikisinden biri üzerine döner."(Müslim, Iman 26; Müsned, N/142)

"Her hangi bir müslüman diğer bir müslümanı tekfir ettiğinde o kâfirse kâfirdir, değilse kendisi kâfir olur."(Ebu Davûd, Sünnet 15)

Allah sizi ve sizin gibi düşünenleri affetsin…


eSiLaM
Adavet(dusmanlik) etmek istersen ,kalbinde ki adavete e adavet et,o nun refine (kaldirilmasina) calis.Hem ,en ziyade sana zarar veren Nefs-i emmarene ve heva-i nefsine adavet et,islahina calis.Omuzir nefsin hatiri için muminlere adaavet etme.Eger ki dusmanlik etmek istersen ,kafirlere,zindiklar coktur,onalra adavet et.Evet nasıl ki muhabbet sifati muhabbete layiktir oyleyse:Adavet hasleti herseyden evvel kendisi adavete layiktir.Eger hasmini maglup etmek istersen,fenaligina karsi iyilikle mukabele et……..—
Bediuzzaman Said Nursi (ks)

Okudunuz mu?  100 İnsanı Öldüren birinin tevbesi Kabul Olurmu ? (Hadis)

zubeyr
< siz hangi deindensiniz? >

radiytu billahi rabben we bil islami dinen we Muhammedin SAllahu aleyhi we sellem Nebiyyen
Siz hangi dindensiniz?


eSiLaM
Sormaya ne hacet…
Elhamdülillah tabiki de müslümanım…
:yani sizin dininiz size benimki bana diyorsunuz
Niye biz din kardeşi değilmiyiz..
Biz aramızda böyle tartışırsak,
Birbirimizi eleştirirsek,
Hiç hakkı olmayan kafirler de bizi eleştirmez mi
Allah rızası için yapmayalım…
Hikmetini bilmediğimiz işler için su-i zan yapmak bize yakışmaz…:S


zubeyr
< Rasûlullah’ın şu öğütlerini göz önünde bulundurmak gerekir: "Bir mü’mini küfr ile itham eden onu öldürmüş gibi olur" (Buharî, Iman 7; Tirmizî, Iman 16)

"Bir kimse müslüman kardeşini tekfir ederse, küfür ikisinden biri üzerine döner."(Müslim, Iman 26; Müsned, N/142)

"Her hangi bir müslüman diğer bir müslümanı tekfir ettiğinde o kâfirse kâfirdir, değilse kendisi kâfir olur."(Ebu Davûd, Sünnet 15) >
Ben müslümanımı tekfir ettim’
Demagoji yapmayın

Allah’tan korkun
Hakkımıda helal etmem.
SubahanAllah adam AMERİKADA Mücahidleri yerden yere vuruyor.
Ölem yahudileri taziyelerde bulunuyor.
Amerika göz ardı edilmemeli diyor.
Ve daha bir çok delalet
Siz de bana onu savunuyorsunuz.
bende onu ve onun taraftarlarıyla aynı dinde olmadığımı söylüyorum.
Bu şahıs Mücahidlere düşman
İstişhadilere düşman
Şeriat mücadelesine karşı olduğunu her defasında zikreden bir

Biz aynı dinde mi oluyoruz.
< Allah sizi ve sizin gibi düşünenleri affetsin… >
Allah bizi affetsin ve sizin gibi düşünmediğimiz için ona
Razı olacağı bir şekilde hamd olsun


Hükümdar
< peygamberde bile 3-4 mucize >
Peygamber Efendimizin sadece
3-4 mucizesi mi vardır sen hiç Peygamber
Efendimizin hayatını okumadın ya da unuttun bir kaçını hatırlatalım

1.En büyük mucizelerinden birisi de, Mirac mucizesidir.

2. Meşhur mucizelerinin en büyüklerinden birisi de, Ay’ı ikiye ayırmasıdır. Bu mucize, başka hiçbir Peygambere nasip olmamıştır. Muhammed aleyhisselam elli iki yaşında iken, Mekke’de Kureyş kâfirlerinin elebaşıları yanına gelip, (Peygamber isen Ay’ı ikiye ayır) dediler. Muhammed aleyhisselam, herkesin ve hele tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini çok istiyordu. Mübarek ellerini kaldırıp dua etti. Allahü teâlâ, kabul edip, Ay’ı ikiye böldü. Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü. Kâfirler, Muhammed bize sihir yaptı dediler. İman etmediler.

Bu mucize ile ilgili âyet-i kerimenin meali şöyle:
(Kıyamet yaklaştı, Ay yarıldı. Onlar [müşrikler] bir mucize görünce hemen yüz çevirirler ve "Eskiden beri devam ede gelen bir sihir [büyü] derler.) [Kamer 1,2]

Okudunuz mu?  Aile hikaye ve öyküleri

3. Muhammed aleyhisselam, bazı gazalarında, susuz kalındığı zaman, mübarek elini bir kaptaki suya sokmuş, parmakları arasından su akarak, suyun bulunduğu kap devamlı taşmıştır. Bazen seksen, bazen üçyüz, bazen binbeşyüz, Tebük Gazasında ise, yetmiş bin kimsenin hepsi ve hayvanları, bu sudan içmişler ve kullanmışlardır. Mübarek elini sudan çıkarınca akması durmuştur.

4. Hayber gazasında, önüne zehirlenmiş koyun kebabı koyduklarında, (Ya ResulAllah, beni yeme, ben zehirliyim) sesi işitildi.

5. Medine’de, mescid-i nebevide dikili bir hurma kütüğü vardı. Resulullah hutbe okurken, bu direğe dayanırdı. Buna Hannane denirdi. Minber yapılınca, Hannane’nin yanına gitmedi. Ondan ağlama seslerini, bütün cemaat işittiler. Minberden inip, Hannane’ye sarıldı. Sesi kesildi. (Eğer sarılmasaydım, benim ayrılığımdan kıyamete kadar ağlardı) buyurdu.

6. Mübarek eline aldığı çakıl taşlarının ve tuttuğu yemek parçalarının arı sesi gibi, Allahü teâlâyı tesbih ettikleri çok görülmüştür.

7.Tirmizi ve Nesai’nin (Sünen) kitaplarında diyor ki, iki gözü a’ma bir kimse gelip, ya ResulAllah, Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın dedi. (Kusursuz bir abdest al! Sonra Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi! Bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!) duasını okumasını buyurdu. Adam, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. Bu duayı Müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır.

8.
Medine’de, minberde hutbe okurken, bir kimse, ya ResulAllah! Susuzluktan çocuklarımız, hayvanlarımız, tarlalarımız helak oluyor. İmdadımıza yetiş dedi. Ellerini kaldırıp, dua eyledi. Gökte hiç bulut yokken, mübarek ellerini yüzüne sürmeden, bulutlar toplandı. Hemen yağmur başladı. Birkaç gün devam etti. Yine minberde okurken, o kimse, ya ResulAllah! Yağmurdan helak olacağız deyince, Resul aleyhisselam, tebessüm etti ve (Ya Rabbi! Rahmetini başka kullarına da ihsan eyle!) buyurdu. Bulutlar açılıp, güneş göründü.

9.
Cabir bin Abdullah diyor ki, çok borcum vardı. Resulullaha haber verdim. Bahçeme gelip, hurma yığınının etrafında üç kere dolaştı. (Alacaklılarını çağır, gelsinler!) buyurdu. Her birine hakları verildi. Yığından bir şey eksilmedi.

10.
Bir kadın, hediye olarak bal gönderdi. Balı kabul edip, boş kabı geri gönderdi. Kap bal ile dolu olarak geri geldi. Kadın gelerek, (ya ResulAllah! Hediyemi niçin kabul etmediniz?Acaba günahım nedir?) dedi. (Senin hediyeni kabul ettik. Gördüğün bal, Allahü teâlânın hediyene verdiği berekettir) buyurdu. Kadın çocukları ile aylarca yediler. Hiç eksilmedi. Bir gün yanılarak balı başka bir kaba koydular. Oradan yiyerek bitirdiler. Bunu, Resulullaha haber verdiler. (Gönderdiğim kapta kalsaydı, dünya durdukça yerlerdi, hiç eksilmezdi) buyurdu.

Okudunuz mu?  Azrailin Güzelliği... Azrailin Güzelliği ( 1976 yaşanmış gerçek bir hatıra çok güzel

ve daha çok Mucizesi vardır heybeden konuşmak olmaz

Evliyanın kerameti, nice kimselerin gafletten uyanmasına, hidayete kavuşmasına vesile olmuştur.

Evliya kerametini gizler, göstermek istemez; ama ihtiyaç duyulunca gösterir. Zaten Evliya durup dururken keramet göstermez. Bir ihtiyaç hissederse, o zaman elinde olmayarak da görülebilir.

Bu keramete bile inanmayan Abdulkadir-i Geylani’nin kerametlerine ne der

Abdülkadir-i Geylani hazretlerinin kerametleri dillere destan olmuştur. Gizleseydi bu kadar etrafa nasıl yayılırdı ki? Bir Yahudi, (Sizin Peygamberiniz, (Bu dünya müminlere zindandır, kâfirlere Cennettir) diyor. Yani ben şu perişan halimle Cennette miyim? Sen de şu haşmetinle zindanda mısın?) diye sordu. Abdülkadir-i Geylani hazretleri attan inerek, sağ kolunun içini gösterip Yahudi’ye, (Bak ne görüyorsun) buyurdu. Yahudi, (Muazzam bir Cennet var. Siz de, orada zevk içinde oturuyorsunuz) dedi. Yahudi’ye, (Şimdi söyle, Cennet, bu dünya mıdır, yoksa şimdi gördüğün o geniş mekân mıdır?) diye sordu. Yahudi (Cennetteki yerini gördüm. Hakikaten burada sen zindandasın) dedi. Sonra sol kolunun içini gösterip Yahudi’ye, (Bak ne görüyorsun) buyurdu. Cehennemde yanarken kendisini gören Yahudi dehşete kapılıp, içini korku sardı. Gerçekten Gavs’ın dünyada zindanda olduğunu, kendisinin de Cennet gibi yerde olduğunu anlayıp hemen Müslüman oldu.

nagshi kardeş Allah’a emanet ol

Bu konu aşırı derecede yoldan çıktı en iyisi kaldırılmasıdır


eSiLaM
Ya kardeşim yapma lütfen…
Ya bir hikmeti varsa…
Ya sen boş yere suçluyorsan
Nasıl hesap vereceksin eğer haksızsan…
Lütfen böyle yapma
Senin iiliğin için:S


şaf_ak
zubeyr sen önce koca bir cemaatin helalliğini alda ondan sonra hakkını helal edip etmiceni düşün…


zubeyr
< Ya kardeşim yapma lütfen…
Ya bir hikmeti varsa…
Ya sen boş yere suçluyorsan
Nasıl hesap vereceksin eğer haksızsan…
Lütfen böyle yapma
Senin iiliğin için:S >

Şeriatte beyan esastır.
Zahir esas alınır.
Bu metod İslami bir metod değil.
Hikmet savunma niteliği kazanmış onlar ve taraftarları için
Ben Allah’a tevvekl etmişim.
Ona (c.c) sığınmışım


eSiLaM
Allah ıslah etsin…


Hoca
size: Kardeşler eleştirilerde mutedil olalım. Eleştiride ve tartışmada haddi aşmak mü’minin sıfatı değildir.

demiştim ama takanınız yok. tartışmada haddi aşmak kimin sıfatı lütfen herkes araştırsın.

konu kapalı.


bayezid ne demek, bestami beyazıt papaz

Bu kategoride yer alan Duanın gücü... yaşanmış hikaye başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.