Anasayfa
9 Kasım 2023, 8:14
sizden8
Abone

Soru: Abdestte vesvese

Soru: Abdestte vesvese

sevgiii
s.a.ben her an kuran okumak ve namaz kılmak istiyorum ama bazaen abdest almaya üşeniyorum.şeytan aldıyor işde.bide abdest aldığımda çok vesvese oluyor açaba abdestim bozuldumu kolumu üçkez yıkadımmı boğazımı yıkadımmıböyle şeyler bide yellenme oluyormuş gibi geliyor bana.böyle oluncada biişey yapmak gelmiyor içimden kendikendime günayha girmekdense yapmim daha iyi diyorum.aynı şekilde güsül abdestimi alırken yüzkez ağzıma burnuma su veriyorum artık midem bulanmaya başlıyor.acaba kabul oldumu olmadımı diye düşünüyorum.bu düşünceleri hiç sevmiyorum.bide herzaman mutlaka bayanlar pamuk yada bez bırakmak zorundalarmı iççamaşırlarına.ve taharetten sonra silinmemiz şartmı.bana bu konudalarda yardımcı olurmusunuz.

Okudunuz mu?  İdrar bulaşan iç çamaşırı ile namaz kılmak

Cevap: abdestte vesvese

mumsema
< s.a.ben her an kuran okumak ve namaz kılmak istiyorum ama bazaen abdest almaya üşeniyorum.şeytan aldıyor işde.bide abdest aldığımda çok vesvese oluyor açaba abdestim bozuldumu kolumu üçkez yıkadımmı boğazımı yıkadımmıböyle şeyler bide yellenme oluyormuş gibi geliyor bana.böyle oluncada biişey yapmak gelmiyor içimden kendikendime günayha girmekdense yapmim daha iyi diyorum.aynı şekilde güsül abdestimi alırken yüzkez ağzıma burnuma su veriyorum artık midem bulanmaya başlıyor.acaba kabul oldumu olmadımı diye düşünüyorum.bu düşünceleri hiç sevmiyorum.bide herzaman mutlaka bayanlar pamuk yada bez bırakmak zorundalarmı iççamaşırlarına.ve taharetten sonra silinmemiz şartmı.bana bu konudalarda yardımcı olurmusunuz. >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.

  • Vesvese aşeytandandır. öyle şeytana uyup yapılması gereken salih ameli terketmmeliyiz. istediği kadar vesvee verin hiç takmamalıın kardeş. zamanla geçer inşAllah.
  • Kesin bilgi olmadığı sürece vesvesey ile hareket etme. abdesti bozan şeyler bellidir. bunlar meydana gelmediği sürece abdetslisin.
  • günaha girmektense deyip salih ameli terketmek, şeytanı sevindirmek olur. çünkü şeytanın vesvese vermesinden amaç, mü’minleri yaptıkları güzel amelerden vaz geçirmektir.
  • bir ibadetin kabul olup olmadığını yalnızca Allah cc bilir. biz üzerimize düşeni yapmalı ve kabul konusunu Allah’a bırakmalıyız.
  • bir kadın hasta olmadığı sürece bez veya pamuk bırakmak zorunda değildir. ama erkek veya kadın düzenli akıntısı var ise her abdestten sonra bir bez veya pamuk kullanmaları gerek. hastalık olmadığı halde kullanmak ise güzeldir ama mecburi değildir.
  • Teharetten sonra silinmek de güzel bir huydur ama mecburi değildir.. mecbur olduğumuz/bize emredilen güzelce/kayganlık gidinceye kadar / kalp mutmain oluncaya kadar yıkamaktır.

Allaha emanet ol.

Okudunuz mu?  Büyük konuşma ve kınama yaptım ama çok pişman oldumm

Yanıt: soru: abdestte vesvese

sevgiii
Allah razı olsun ..Hayırlı kandiller.


Yorum: Soru: Abdestte vesvese

ZümrüdüAnka
Canım kardeşim şeytan sanki kendi çok iyi abdest alır yada çok iyi namaz kılar gibi sürekli vesvese verir. Ordan vuramazsa bu sefer sen layık değilsin sen. Ümitsizlik ile vurur. Bütün bunlar mükemmelliyetcilik ve kusursuzluk aşılama halidir. Enaniyetten Allah’a sığınalım bize düşen kusursuz olmak değil güzel duygular güzel bir niyet ile normal abdest alıp namazı eda etmektir. Kalp selim duygu içinde olmadıktan sonra arı duru kendini yıkasan boş. Önemli olan sevgi ile rabbimize yönelmek ve gerekeni yapmak her türlü aşırılıktan kaçınmak. Kusursuz olmakta nefsin oyunu. Peygamberimiz kolaylaştırın zorlaştırmayın sevdirin korkutmayın der. Siz niyet edip abdest alın Rabbim bir eksiginiz olsa bile inanın onu tamam ediyor. Yunus emre atanın dediği gibi birine bin katıyor. O çok merhametli çok sevgi doludur ancak bize hep eli sopalı bir Allah empoze ettiler. Elbette önemseyerek güzellikle yapacağız her şeyi ama en çok önemli olması gereken güzel niyet ve sevgi ile yapmak . gördüğünüz gibi nefsiniz size kusursuz olmayı empoze ederek soğutuyor bunlara aldırmayınız.

Okudunuz mu?  Lam Elif Durağından sonra rukuya varılabilir mi?

abdest almaya üşenmek, abdestte vesvese, abdest almaya üşeniyorum

Bu kategoride yer alan Tesettürle ilgili soru: Kaç yaşında örtünmem gerekiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Soru: Abdestte vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.