Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Hz Süleyman (a.s) ve Hüthüt kuşu

Hz Süleyman (a.s) ve Hüthüt kuşu

Hükümdar
Hz Süleyman (a.s) ve Hüthüt kuşunu Menkıbesi

Bildiğiniz gibi Hz Süleyman (a.s) hayvanlarla konuşabiliyordu Cenab-ı Hak bu Peygamberine böyle bir mucize vermişti.Bir gün Hz Süleyman (a.s) bütün hayvanları toplantıya çağırdı bütün hayvanlar geldi fakat bir baktılar ki hüthüt kuşu yok. Hz Süleyman (a.s) hüthüte haber yolladı gelsin diye

Okudunuz mu?  Kûn fe yekûn!..

Ama hüthüt haberciyi terslemesin mi gelmiyorum dedi.Haberci üzgün geri geldi huzurlarına çıktı hüthüt davetinizi redetti ey Allah’ın Resul’ü gelmiyor diye olup biteni anlattı.Hz Süleman (a.s) git ona söyle cezalandırırım çabuk gelsin emrini verdi haberci gene gitti hüthüt’ün yanına vardı.Peygamberin emrini tebliğ etti gelmediği taktirde cezalandıracağını söyledi. Hüthüt kızdı haberciye git deki sarayını başına yıkarım üstüme gelmesin tehdidi savurdu elçi ne yapsın boynu bükük geri döndü kuşun sözlerini bir bir nakletti sarayını başına yıkarım haberi Hz Süleyman (a.s) güldürdü Hz Süleyman (a.s) git sor koca sarayı başıma nasıl yıkarmış diye haberciyi bir kez daha yolladı

Okudunuz mu?  Dünyaya Geliş Amacımız

İşte kuşun cevabı bir vakıf malından azıcık alır sarayının kubbesine süresim tacı tahtı alt üst olur.


Cevap: Hz Süleyman (a.s) ve Hüthüt kuşu

Kayıtsız Üye
ne kadar güzel çok duygulandim


Yorum: Hz Süleyman (a.s) ve Hüthüt kuşu

Kayıtsız Üye
Kuşun verdiği cevap anlaşılır depil biri açıklarmı lütfen. VE Hazreti Sülaymanla ilgili böle bir hikayenin kaynağı gerekli. Kuranda böle bir ayet hatırlamıyorum varsa açıklayın lütfen. Kaynak yoksa Koskoca Peygamberi uydurma bir hikayede kuş tarafından derilmesi ne kadar doğru?

Okudunuz mu?  Mesajlaşarak Helalleşmek

hüthüt kuşu, hz süleyman ve hüthüt kuşu, süleyman peygamber ve hüthüt kuşu

Bu kategoride yer alan Günümüz Meseleleri: Abdulkadir Geylanî (k.s) ve İmam Ebu hanife (r.a) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Süleyman (a.s) ve Hüthüt kuşu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.