Anasayfa
30 Haziran 2022, 8:52
sizden03
Abone

İkinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek

İkinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek

Ziyad Şafi
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala Ali Muhammedin kema salleyte ala İbrahime ve ala Ali İbrahime ve barik ala Muhammedin ve ala Ali Muhammedin kema barekte ala İbrahime ve ala Ali İbrahime fil-alemine inneke Hamidun Mecidun. ,,, Mumsema hoca Şafii-de namazda bu salavatın okunduğunu biliyorum…ama imam Nevevinin Minhacında namazda okunan salavatın sonunda yalnızca İnneke hamidun mecid deniyor. İmam Nevevinin Minhacında olan salavatta neden Fil alemine inneke hamidun mecid denmiyor. Bu neden kaynaklanıyor. Hangisini söylemek daha uyqun ?


Cevap: İkinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek

mumsema

Şafii mezhebinde, ikinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek evladır. sadece “inneke hemidun mecid” de denebilir hiçbir sakıncası yok.
minhacda da olması gerek ama şu an minhac yanımda değil bakacağım inşaAllah.


Yanıt: ikinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek

BiLaL HaTTaB
Maydanoz olmak mıdır yaptığım bilmiyorum; ancak “sahih” rivayetlerde bu türlü eklemeler mevcut değil, belirtmek isterim. Birçok “salat” rivayeti ulaşmış bizlere; İbn Mesud’un rivayeti, Hz. Ömer’in rivayeti, Hz. Aişe’nin rivayeti, İbn Abbas’ın rivayeti; ancak hiçbirisinde bu fazlalık yok.

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken bir banyodaki kirli yere dokunmak, problem olur mu?

Yeri gelmişken şunu da belirtmek isterim:

Allahumme salli alâ “seyyidinâ” Muhammed derken, “seyyidinâ” fazlalığını demenin de uygun olmadığı konusunda ittifak vardır.

“Allahumme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrâhîme ve alâ âli İbrahîm, inneke hamîdun mecîd ve bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed, kemâ bârekte alâ İbrâhîme ve alâ âli İbrahîm, inneke hamîdun mecid.”

Okudunuz mu?  Haftada 1 kez gusul abdesti

Bu rivayet “sahih”tir…

< Hangisini söylemek daha uyqun ? >
Acizâne şu cevabı vermek isterim: “Sünnet”e en uygun olanını söylemek uygundur kardeşim…

Bana yöneltilmeyen bir soruyu cevaplamamdan ötürü, inşAllah bana kızmamışsınızdır. Yaptığım maydanozluksa, af diliyorum. Allah’a emanetsiniz…

vesselam…


Soru: ikinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek

Ziyad Şafi
Mumsema hocam Allah razı olsun . Minhaca bakdıkdan sonra bana bildir.. . Bilal Hattab abi sana sevgiyle kızarım…Allah emeyine ecir (sevap) versin.


BiLaL HaTTaB
Böyle kızanlarım çoğalsın inşAllah… Ne güzeldir Allah için sevip, Allah için buğzetmek… Allah razı olsun; yorum ve duan için…

Okudunuz mu?  Hızlı Namaz Kılmak

vesselam, veddua…


Ziyad Şafi
Allah cümlemizi razı olacağı seviyyeye getirsin ve bizi Cennetle cezalandırsın…Bilal Hattab abi Allah’a benim için dua et…Sen gönlü güzel bir abisin…


mumsema
< Mumsema hocam Allah razı olsun . Minhaca bakdıkdan sonra bana bildir.. . Bilal Hattab abi sana sevgiyle kızarım…Allah emeyine ecir (sevap) versin. >
minhacın şerhi olan muğnilmuhtac şerhinde, fethul-allam ve el-ezkarda geçiyor ama minhacda geçmiyor kardeşim az önce baktım.
Allah’a emanet ol.


BiLaL HaTTaB
< Allah cümlemizi razı olacağı seviyyeye getirsin ve bizi Cennetle cezalandırsın…Bilal Hattab abi Allah’a benim için dua et…Sen gönlü güzel bir abisin… >
Dualar müşterek olsun inşAllah kardeşim.. Geri çevrilmeyecek dualardandır, bir kardeşinin gıyabında dua edilmesi. Bir amin’lik yer ayırırsan beni mutlu edersin.

Okudunuz mu?  Allahu ekber derken A yi uzatmak

Allah’a emanetsin..

vesselam, veddua…


inneke ne demek, inneke hamidun mecid anlamı, fil alemine inneke hamidun mecid

Bu kategoride yer alan Sabah namazında rukudan sonra Kunut duası ne zaman okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkinci oturuşta, salavatın sonunda “filalemine inneke hamidun mecid” demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.