Anasayfa
17 Nisan 2022, 14:21
Hadisler
Yönetici

Garkad ağacı

Garkad ağacı

ezdli cündep
1- Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle demektedir:

"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; Ey Müslüman, Ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!" diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır."

Ayetlerin müteşabihatı olduğu gibi hadislerin de müteşabihatı var. Yani bazı derin hakikatleri teşbih ve benzetmelerle ifade etme söz konusudur. İşte bu müteşabih hadislerden birisi de yukarıda bahsedilen hadistir. Allahu alem bir tabiri şu olabilir. Ahirzamanda Tahudilerin fesadı ve tahribatı o kadar fazlalaşak ve şımarıklık ve isyanları o kadar artacak ki, Müslümanlar ve Hıristiyanların birleşmesine ve beraber hareket etmesine sebep olacaktır. Bu beraberlikten sonra Yahudilerin karşısında birtek kuvvet olup onları perişan edeceklerdir.

Tüm dünyada Yahudilere karşı ciddi bir anti pati oluşacağından herkes her türlü yayın – basın aletleriyle Yahudileri ele verip haber verecek ve ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Bu durumun ifrat derecede oluşunu Peygamberimiz ( a.s.m ) taşlar ve ağaçlar bile haber verecek diye ifade buyurmuşlardır.

Muhbir-i Sâdık böyle haber vermiştir. Önünde sonunda, gerçekleşecektir. Şimdilerde, nihâî sonlarına kavuşacakları mahall-i Mev’ûd’da toplanmaya devam ededursunlar, insanlık vicdan-ı âmmesinde, yiyecekleri nihâî tokadın fetvasını verdirecek zulümlerine devam ededursunlar. Taş ve ağacın konuşmasıyla teşbih edilen insanlık vicdan-ı âmmesinin aleyhlerine dönme vetiresi tamamlanıncaya kadar, mazlumun âhı hedefine varacak, mazlum vicdanlarda çoktan verilmiş olan hükmün infazı için, gerekli maddî imkanlar da sağlanmış olacaktır.

Okudunuz mu?  Öğleden önce zeval vakti kılınan sünnet namaz

2- Hz. Cabir (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Ümmetimden bir grup, hak için muzaffer şekilde mücadeleye kıyamet gününe kadar devam edecektir. O zaman İsa İbnu Meryem de iner. Bu Müslümanların reisi: "Gel bize namaz kıldır!" der. Fakat Hz. İsa aleyhisselam: "Hayır! der, Allah’ın bu ümmete bir ikramı olarak siz birbirinize emîrsiniz!" (Müslim, İman 247.)

Hadis, kıyamete kadar, yeryüzünde İslam’ın devam edeceğini, hem de açıktan açığa mücadele edecek bir güç ve kuvvete sahip olarak devam edeceğini ifade eder. Bu ifade İslam’a karşı olan güçlerin devam edeceğini de ifade eder. Ancak, İslam’ın kesin bir mağlubiyetle her tarafta sindirilmiş, gizlilik içinde, gayr-ı müessir, mahdud ferdler arasında devamı suretinde değil, muzafferâne, açıktan açığa mücadelesini yapabilen bir haşmet içerisinde devam edeceğini ihbar etmektedir. Bu ihbar-ı nebevî, mü’minlerin gelecek hakkında ye’si atmaları için yeterli bir müjdedir. Tarih boyu Müslümanlar çeşitli işkence, hakaret, muhaceret, mağlubiyet vs. zilletleri tatmışlarsa da, hiçbir zaman kesin bir yenilgiyle yok edilememişlerdir. Aleyhissalâtu vesselâm, bu halin kıyamete kadar devam edeceğini, yeryüzünün bazı bölgelerinde sindirilmiş olsalar bile, diğer bir kısım bölgelerinde tevhid bayrağının dalgalanacağını haber vermektedir.

Okudunuz mu?  Al-i Imrân sûresinin fazileti değer ve kıymeti

İŞTE O AĞAÇ

Garkad ağacı

Garkad ağacı

Garkad ağacı


Cevap: Garkad ağacı

Eyyub el Ensar
"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; Ey Müslüman, Ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!" diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır."

2- Hz. Cabir (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Ümmetimden bir grup, hak için muzaffer şekilde mücadeleye kıyamet gününe kadar devam edecektir. O zaman İsa İbnu Meryem de iner. Bu Müslümanların reisi: "Gel bize namaz kıldır!" der. Fakat Hz. İsa aleyhisselam: "Hayır! der, Allah’ın bu ümmete bir ikramı olarak siz birbirinize emîrsiniz!" (Müslim, İman 247.)

Allah razı olsun


Yanıt: Garkad ağacı

naqshi
israil de bu hadisi şerifi bildiği için şu an topraklarında orman sayılabilecek durumda garkad ağacı oludğunu duymuştum

Okudunuz mu?  Kurbanlık deve ve sığıra kaç kişi ortak olabilir?

Soru: Garkad ağacı

Ecrinim
ilk kez duyudum..
çevrede bu ağaçtan epey var,imha etmek icab ediyor o halde
Allah c.c. razı olsun


benanneyim
İlk kez duydum çok şaşırdım..Bilgilendik Allah razı olsun.Gerçekten imha edilsin bu ağaçlar..


gıgax
Arkadaşlar lütfen biRAZ MANTIKLI OLALIM.HİÇ KİMSE DOĞRUYU BİLDİĞİ HâLDE YANLIŞ YAPMAZ.AKIL SAHİPLERİ İÇİN BU DURUM BÖYLEDİR FAKAT İMÂN HERKESE NÂSİP OLMUYOR.BU YÂHUDİLER HâDİSE İNANSALAR ZATEN DOĞRU YOLU BULMUŞLAR DEMKETİR VE İNAN O ZAMAN ONLARDA ALLAH(C.C.) KATINDA MUHLİS KUL OLABİLİRLER.PEK AZININ BÖYLE OLDUĞU DA ZATEN KİTABIMIZDA MEVCUT.ÖYLE DEĞİL Mİ?Selâmetle…


uzaxent
< Batı Hun devleti, Moğollar, Makedon Krallığı terör birer terör devletidir- >
batı hun devleti neden terör devletidir papaya etek öptürttüğü için mi? yoksa Türk devleti olduğu için mi?


sina_gk
Yahudiler Her Yere Garkad Ağacı Diksinler

HİÇBİR Müslüman, Filistin konusunda hiçbir tâviz (ödün) veremez. Filistinliler bile… Çünkü Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı, Kubbetü’s-Sahra’yı, Halilürrahman’ı barındıran Filistin sadece Filistinlilerin vatanı değildir, bütün Müslümanların toprağıdır.

Filistinli Hıristiyanlar, İslâm Barışını kabul ettikleri taktirde İslâm’ın ve Müslümanların himayesi altındadır.

Filistin’de gerçek bir barış ancak Naturei Karta Yahudilerinin tezini kabul etmekle sağlanır. Onların tezinin esas maddeleri şunlardır:

Okudunuz mu?  Ameller Niyetlere göredir Açıklama

1. Siyonizm, Musevîliğe göre bir küfür ideolojidir.

2. İsrail devleti, Allah’ın emirlerine ve Tevrat’a aykırı olarak kurulmuştur.

3. Filistin Filistinlilerindir.

4. Filistin gerçek sahipleri olan Filistinlilere terk edilmelidir.

5. Oradaki Yahudileri kabul edip etmemek, kabul ederlerse ne kadarının ülkede kalmasına karar vermek Filistinlilerin bileceği bir şeydir.

Şu anda Filistin meselesinin çözümü var mıdır? Bence maalesef yoktur.

Peki nereye gidiyoruz?

Üçüncü dünya savaşına… Bu, bir nükleer savaş olacaktır. Melhame-i Kübra mı dersiniz, Armageddon mu?

Bu savaşı İsrail kazanabilir mi?

Kazanmayacağına dair sahih haberler vardır.

Bugün bebekleri katlediyorlar, fosfor ve misket bombası kullanıyorlar; kadınları, ihtiyarları, yaralıları vahşice öldürüyorlar. Yarın aynı şeylerin kendi başlarına geleceğini düşünmüyorlar.

Hakimiyetleri altında bulunan her yere garkad ağacı dikmeleri gerekir. Garkad ağacı nedir? Bilmeyenler bilenlere sorup öğrensin.

Müslüman Bir Toplum Nasıl Çöker?

1. Halkın faydalı, değerli, gerekli bilgi ve kültüre sahip olmaması, cahillik karanlıklarının her yeri sarması.

2. Toplumu aydınlatacak, ona öğüt verecek gerçek alimlerin olmaması. Gerçek alimler yerine; sahte, sapık ve saptıran alim taslaklarının çoğalması.

3. Bilenlerin susması, bilmeyenlerin konuşup yazması.

Okudunuz mu?  Hadislerle Arapça 10 Hadis İmam Nevevi

4. Ümmet birliğinin ortadan kalkması, Müslümanların yüzlerce, binlerce birbirinden kopuk fırkaya, hizbe, cemaate ayrılması ve bunların büyük kısmının birbirleriyle çekişmesi. Ehl-i imanın çoğunun gıybet etmesi.

5. Müslümanların korkaklaşması, gerektiği yerde şeci’ ve cesur olmaması.

6. İyiliği desteklemek, kötülüğü kösteklemek ve engellemek farzının tamamen veya çok büyük ölçüde terki.

7. Aile düzeninin bozulup kadınların ve çocukların evin erkeğinin tepesine çıkmaları, onu bir tür köle haline getirmeleri.

8. Namaz kılan anne ve babaların çocuklarının namaz kılmaması.

9. İhtiyaçların alabildiğine artması ve bu yüzden, kanaat edilse yetecek aile bütçesinin kâfi gelmemesi, bereketin ortadan kalkması.

10. Lüksün, israfın, gösterişin, aşırı tüketimin, gurur ve kibrin, sefahatin, saçıp savurmanın topluma hakim olması.

11. Zenginler bolluk, israf ve debdebe içinde yaşarken fakirlerin ve miskinlerin sürünüp ezilmesi.

12. Rüşvetin, ihalelere fesat karıştırmanın, her türlü yolsuzluğun yaygın hale gelmesi.

13. Haram yemenin genelleşmesi.

14. Müslüman halkın büyük kısmının, sabah namazlarında leşler ve ölüler gibi uyumaları.

15. Cuma ezanı okunduktan sonra büyük şehirlerde sokakların, cadde ve meydanların, taşıtların, dükkanların, lokanta ve kahvelerin insanlarla dolu olması.

16. Okumuş, mektebe ve üniversiteye gitmiş Müslümanların, atalarının mezar taşlarını okuyamayacak kadar cahilleşmiş olması.

Okudunuz mu?  Rüşvet veren de alan da lanetlenmiştir

17. Bir dinsiz ve kafirin kuyuya attığı bir taşı bin Müslümanın çıkarmaktan aciz kalması.

18. Dindar geçinen birtakım Müslümanların kafirleri dost ve velî edinmeleri, salih Müslüman kardeşlerini dışlamaları.

19. Fetva vermeye ehliyeti olmayan cühelanın müctehidlik taslayıp Kitabullah’a, Resul’ün Sünnetine, icmâ-i ümmete aykırı saçma sapan görüşler yumurtlamaları.

20. Dindarların futbol kulübü tutar gibi parti, hizip, fırka, tarikat, cemaat tutmaları, bu sahada taassup sergilemeleri.

21. Ümmet-i Muhammed’in başsız, emîrülmü’minînsiz, imam-ı kebirsiz kalması. Böylece karanlık gecede çobansız kalmış, yağmura tutulmuş, kurtların hücumuna uğramış perişan bir koyun sürü haline gelmesi.

22. Kur’ân’ın, Sünnet’in, Şeriat’ın, ahlâkın yasak ve haram kıldığı bütün azgınlıkların ve rezilliklerin toplumda yaygın hale gelmesi.

23. Haramların helal, helallerin haram görülmesi.

24. Bir cebbar dinsizin ve fâcirin bin korkak, cesaretsiz ve ödlek Müslümanı koyun gibi gütmesi.

25. Erkeklerin kadınlaşması, kadınların erkekleşmesi.

26. Hikmete değer verilmemesi.

27. Birtakım ruhbanların, sözde büyüklerin, baronların erbab (rabler) haline getirilip putlaştırılması.

28. Gerçek tasavvufun yerine Şeriata aykırı bozuk sahte tasavvufun yaygın hale gelmesi. Gerçek mutasavvıf ve dervişlerin çok azalması.

29. Komşuluk ilişkilerinin zayıflaması, komşuluk hak ve vazifelerinin unutulması.

Okudunuz mu?  Benim şu ümmetim merhamet edilmiş bir ümmettir' hadisi

30. Büyüklere hürmet edilmemesi, küçüklere şefkat ve merhametin kalkması.

31. Zararlı bid’atlerin yaygın hale gelmesi.

32. Paranın en büyük değer olması, putlaşması.

33. Zekatın Kur’ân’a, Sünnet’e, fıkha, Şeriat’a göre ödenmemesi, birtakım haşaratın zekatlara göz dikmesi, bu yüzden fakir ve miskinlerin sürünmesi.

34. İstikametin, doğruluğun, dürüstlüğün ortadan kalkması, yamukluğun yaygınlaşması.

35. Bir çocuk yerde bir cüzdan bulsa, içindeki adresten sahibi öğrenilip ona geri verilse, bu normal hareketin büyük fazilet sanılması ve çocuğa ödül verilmesi.

36. İslâm’ın kanaat ve tasarruf emrinin hükümden kalkması.

37. Her türlü zinanın (göz zinası dahil) yaygınlaşması.

38. Müslümanların büyük ölçüde faiz ve ribaya bulaşmaları.

39. Müslüman halka büyük ölçüde domuz, yaban domuzu, eşek eti yedirilmesi. Buna karşı tedbir alınmaması, buna dikkat edilmemesi.

40. Toplumda iyilerin korkak, pısırık, aciz; kötülerin cesur, gözü kara, atılgan ve çetin olmaları.

41. Müslüman halkın büyük kısmının günlük farz namazları terk etmesi, her türlü şehvetlere uyması


Fetva Meclisi
garkad ağacı nedir
Garkad ağacı ne demektir?

Gargat Ağacı Hakkında Bilgi
İsrail ve Gargat Ağacı
Gargat Ağacı Fotoğrafı
Gargat ağacı Meyvesi Nasıldır

gargat ağacı nedir
kıyamet kopmadan önce yahudiler ile müslimânlar arasında büyük bir savaş olacak, her ağaç, her taş arkasına saklanan yahudi’yi ihbâr edecek, "ey müslüman arkamda bir tane var" diyecekmiş. ancak bu ağaç, yani garkat (ğarkat) ağacı ise sessiz kalacakmış.

Okudunuz mu?  Namazda saçı arka tarafa topuz yapmanın yasaklılığı

Garkad ağacı

Müslümanlarla yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç yahudiyi kovalayan kimseye, ‘Ey müslüman! Arkamda bir yahudi var, gel onu öldür!’ diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o yahudilerin ağaçlarındandır.
Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82

Garkad ağacı

günümüzde birden fazla ağacın ğarkat (veya ğarkad) diye tesmiye olunmasından dolayı hazreti peygamberin yahudilerin bir sığınak olarak kullanacaklarını haber verdiği ağacın bugünkü adını net olarak bilemiyoruz. yaygın kanaate göre latince nitraria retusa diye adlandırılan ve musevi ağacı, tuz ağacı gibi isimlerle de anılan ağaç ile latincesi paliurus spina-christi olan kudüs dikeni veya isa dikeni ağacı da hadisteki ğarkat olabilir.

tuz ağacı bodur sayılabilecek, altında kilolarına göre 3 ile 10 arasında yahudi’nin sığınabileceği ebatlarda bir ağaçtır. etli yaprakları ve nisan mayıs aylarında açan beyaz çiçekleri, yenilebilir kırmızı meyveleri vardır. tuzlu alanlarda, özellikle çalı tipi bitki örtüsünün bol göründüğü bozkırlarda ve çöllerde görülür. bugün israil’in bulunduğu coğrafyada bu ağaçlardan mebzul miktarda vardır. israil sınırları dahilinde ölü deniz vadisi, judea çölü, judea dağlarının etekleri, negev tepeleri ve aravah vadisi bu bitkinin esas bulunduğu yerlerdir. israil topraklarının geri kalan kısımlarında ise nadiren rastlanır. dünyada bu bitkinin görüldüğü diğer ülkeler pakistan, ırak, suriye, ürdün, suudi arabistan, kuveyt, ve kuzey afrika’dir.

Okudunuz mu?  Öldürmenin günahı, öldürmeyi mubah kılan hususlar ve intihar eden ile ilgili hadisler

Garkad ağacı

isa dikeni veya kudüs dikeni ise, adından anlaşılacağı üzere isa (as) efendimiz’in, hıristiyan inancına göre, çarmıha gerilmeden önce kafasına geçirilen dikenli tacın yapımında kullanılan ağaçtır. akdeniz havzasında, asya’nın güneybatı ve orta bölümlerindeki bozkır bölgelerde, fas’ta ve ispanya’da bolca görülür. boyu 3 ile 4 metre arasında değişir. küçük kozalak benzeri meyvesi olur. içindeki antimikrobiyel özütlerden dolayı tıp çevrelerinde eski zamanlardan beri tanınan bir bitkidir. bu meyanda latince isimleri ziziphus spina-christi, sarcopoterium spinosum ve euphorbia milii olan ağaçlar da bahse değerdir.

gargat ağacı hadis
bu ağaç ile ilgili hadisi şerif’i hatırlamakta fayda var. ibni ömer’den (ra) ve ebu hureyre’den (ra) rivayet edilen iki sahih hadiste resulullah (sas) şöyle buyuruyor: "müslümanlarla yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. o harpte müslümanlar yahudileri öldürecekler. öyle ki, yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; ey müslüman, ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki yahudidir, hemen gel de öldür onu!" diye haber verecektir. sadece ğarkat ağacı müstesna, çünkü o, yahudilerin ağaçlarındandır."

Okudunuz mu?  Ayet ve Hadislerle Namazların Fazileti

Garkad ağacı


Kayıtsız Üye
Allah aşkına Müslüman akıllı olmalıdır. Hadis sahih olsa bile manasını idrak etmek lazım,ağaçtan daldan medet ummak ne kadar akıllıca olabilir,yahudiler bu zihniyetle mi bugünlerine geldiler. Eminim çok çok azı bu garkat ağacına güveniyordur. Ağaç dallarına çaput bağlamakla eşdeğer bir ibanç olmazmı?


Kayıtsız Üye
Onlar mucizeleri gordukleri halde inanmadilar


Kayıtsız Üye
Bazi tefsirciler diyor ki, bu ağaç a siginanlar zaten dini açıdan gercekten iyi insanlar olduğundan onlara saldirilmamasi gerektiği yönünde yorumlanilmistir. Zaten o insanlar takvali insanlar olacaklarmış. Tek bir kaynaktan bilgi edinmemek lâzım bence..


garkad ağacı, garkad, garkad agaci

Bu kategoride yer alan Musafaha (Tokalaşma) ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Garkad ağacı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.