Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:13
itikad
Yönetici

Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

Hoca
Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

Ebu Eyyub-i Ensari (r.a.)’nin bodruma benzer bir yeri vadi. Hurmalarını orada tutardı. Cinlerin gül denilenlerinden biri gelir oradan hurma aşırırdı. Ebu Eyyub bunu Peygamber (s.a.v.)’e şikayet etti. Peygamberimiz (s.a.v.) "Git ve cini gördüğün zaman Allah’ın adı ile Rasulüllah’a git de" dedi. Ebu Eyyub geldi ve cini yakaladı. Fakat cin bir daha gelmeyeceğine yemin ettiği için salıverdi. Sonra Rasulüllah (s.a.v.)’ın yanına geldi. Rasulüllah "yakaladığın esiri ne yaptın?" diye sordu. Eyyub (r.a.) "bir daha gelmeyeceğine yemin etti" dedi. Rasulüllah (s.a.v.),"Yalan söylemiş, yine gelecektir" dedi. Gerçekten ikinci defa geldi, yine Ebu Eyyub kendisini yakaladı, tekrar gelmeyeceğine yemin edince salıverdi. Ebu Eyyub Rasulüllah (s.a.v)’ın yanına geldi. Rasulüllah (s.a.v.), "yalan söylemiş, yine gelecektir" dedi. Üçüncü defa gelince, Ebu Eyyub yakalayıp ona dedi ki, "Seni artık Rasulüllah’ın yanına götürünceye kadar bırakmam" bunun üzerime cin,"sana bir şey hatırlatacağım, evinde Ayet-el Kürsiyi oku. Ne cin ne de şeytan sana yaklaşmaz" dedi. Ebu Eyyub tek başına Resulüllah’ın yanına geldi. Rasulüllah (s.a.v.) Ebu Eyyub’a "Yakaladığın esiri ne yaptın?" diye sordu. Ebu Eyyub hadiseyi anlattı. Efendimiz (s.a.v.), "yalancı olduğu halde bu sefer doğru konuşmuş" buyurdular. (Tirmizi, Buhari)

Okudunuz mu?  Muharrem nedir? kısaca anlamı

Ebu Hureyre (r.a.)’den: "Peygamberimiz (s.a.v.), her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’an’ın zirvesi Bakara Süresidir", buyurdu. Orada Kur’an ayetlerinin baştacı, efendisi olan bir ayet vardır, o da Ayet-el Kürsi’dir." (Tirmizi)

Bir başka hadisi şerifte "Sûre-i Bakara’da Kur’an’ın baştacı, efendisi vardır. Hangi evde okunursa şeytan o evden çıkar, o da Ayet-el Kürsi’dir." (Hakim)

Okudunuz mu?  Hicret'in sonuçları nelerdir?

insan tam bir teslimiyetle Ayet-el Kürsi okursa, şeytan ona yaklaşmaz, yaptığı hileleri bozulur. Cinin hastadan uzaklaşmasında bilhassa son ayetin fazla tekrarlanmasının uzaklaşmasında çok tesiri vardır. Defalarca denenmiştir. Şeytanın arkadaşlarına keşfettirdiği batıl meseleler Ayet-el Kürsi okuyarak engellenir.


Cevap: Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

Leyli Rana
kesinlikle öyle

paylaşım için Allah razı olsun


Yanıt: Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

mumsema
Peygamberimiz (sav), Sahabe (ra) ve Cin arasında geçen bir olay

Okudunuz mu?  Protistalar, Protista Alemi Nedir?

Soru: Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir.

Sinefil17
Çok güzel bir hikaye. Allah razı olsun ‘mum’ arkadaşım senden..


Yaralı Melle
Cinlerin şerrinden kurtulmak için en güzel yol ve basiti Ayetel Kürsiyi okumaktır


ayetel kürsi ve cinler, ayetel kürsi cinler, ayetel kürsi cin

Bu kategoride yer alan Şeytan melek mi cin mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayet-el Kürsi cinlerin şerrinden korunmak için büyük bir kaledir. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.