Anasayfa
17 Mayıs 2022, 16:25
Rüya Yorumu
Yönetici

Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası…

Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası…

Hoca
Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası…

Peygamberimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)buyuruyor:
Kıyamet yaklaştığında, müslümanın rüyası hemen hemen yalan çıkmaz. Rüyası en sadıkolan da sözü en doğru olandır. Müslümanın rüyası Nübüvvetin kırkbeş cüz’ünden biridir. Rüya üçtür: Salih rüya ki. Bu Allah’dan bir müjdedir. Hüzün veren rüya ki, bu da şeytandandır. Ve bir de kişinin kendi nefsinin ilka ettiği rüyadır. Biriniz hoşuna gitmiyen bir rüya gördüğünde kalksın ve (sol tarafına) tükürsün. Ve onu başkalarına anlatmasın. Rüyada bağlı olmaktan sevin. Zira rüyada bağ, dinde sebattır. Lakin boynundaki demir bağdan hoşlanma. (Zira bu ağır yüke delâlet eder.)

Ravi: Hz. Ebu Hüreyre r.a.
(Ramuz el-Ehadis; cilt 1, s. 33/8)
Kaynak: Buhârî, Ta’bir, 25; Müslim, Rü’ya, 2263; Tirmizî, Rü’ya, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 2/507

إذا اقترب الزمان لم تكد رؤيا المسلم تكذب وأصدقكم رؤيا أصدقكم حديثا ورؤيا المسلم جزء من خمسة وأربعين جزءا من النبوة والرؤيا ثلاث : فالرؤيا الصالحة بشرى من الله ورؤيا تحزين من الشيطان ورؤيا مما يحدث المرء نفسه فإذا رأى أحدكم ما يكره فليقم وليتفل ولا يحدث بها الناس وأحب القيد في النوم وأكره الغل القيد ثبات في الدين

( حم م د ت – عن أبي هريرة )

Ramuz el-Ehadis dersinden esaslar

  • sadık rüya, vahyin bir çeşididir
  • Şimdi, sadık rüya nedir? Ağrın, acın yok, yorgunluğun yok, kafanda sabit bir fikir yok. Üşümüyorsun, yanmıyorsun. Her şey normal. Vücudunda hastalık, kırgınlık yok. Yatmışsın. Vücut, zihin dinlenmiş, uyumuş. Sabaha karşı görüyorsun bir rüya. Buna sadık rüya derler.
  • bazı rüyalar da vardır mümini üzer. Bu, şeytanın mümini üzmek için rüyasına girmesidir. Mümini hüzünlendirip, gamlandırıp ya karısıyla kavga ettirecek ya çocuğu dövdürtecek ya gidip arkadaşıyla kavga ettirtecek ya işi bıraktıracak.
  • Eskiden beri ben sigaraya karşıyım. Şimdi de zaten zehir oldu, Dünya tıp aleminde kesin (zehir) olup ortaya çıktı. bir sigara içiversek kafamız çalışır. Sigara uyuşturucu madde kafayı çalıştırmaz aksine bulandırır.
  • bir rüya da vardır, kendi kendine vesvese, kendi kendine konuşursun söylersin, bu karma karışık şeyler. şöyle oldu, böyle oldu. İçinden çıkılamayacak şeyler vardır
  • Evet, sizden biriniz böyle korkunç, karışık, üzüntü veren şeyler gördü mü, kimseye anlatmasın. Çünkü rüya anlatıldığı zaman gerçekleşir. Bunu kimseye de söylemesin, yordurmasın çünkü rüya yoruma göre gerçekleşir. Diye de hadisler var. O zaman kalkacaksın ayağa sol tarafına tüküreceksin. Neden? Şeytan yapıyor bunu. Beni gamlandırmak, kederlendirmek, üzmek için diye şeytana tüküreceksin yani. Biliyorsun, sağ taraf iyiliği temsil ediyor. Onun için sola… sağa sola tükürme de yani remzen ondan diye. Püu de. Balgamını da yapıştırma oraya yani. Bu şeytandan bana geliyor diye Pu de soluna diyor. Soluna söyle.
  • Rüyada iple bağlamak dinde sağlam olduğunun alametidir
  • Ama boğazına bir şey bağladıkları zaman, bağlamak elle olur. Ayaktan bağlanır, elden bağlanır insan. Değil mi? Hayvanlar başından bağlanır. Boynundan bağlandığı zaman diyor, bilesin ki bu yanlış
  • böyle boğazından bağlanmayı o iyi değil onu kimseye söyleme. İşte o şeytan beni şey ediyor diye Pu de soluna. Besmele çek sağına bir daha yat. Allah’a sığın bir daha yat diyor Peygamberimiz sallellahü aleyhi vesellem.
  • Saliha rüya vardır. Sana ipucu verir. Böyle yanlış gördün mü Allah’a sığın kimseye söyleme. Zaten rüyayı herkese söyleme. Âlim, fazıl, bilen adama söyle. Çünkü o adam rüyayı iyi bir şey değilse yormaz. Üsteleme, söyle deme! Senin aleyhine olacak çünkü. Böyle yapma. Israr etme adama söyletme. Senin lehine olmadığı için konuşmuyordur. İyi adama yordur, âlim adama yordur. Güzel olduğu zaman da söyle. Saklama, olsun. Öyle diyor Hazreti Ömer Rüya havadadır. Yorumlanırsa yere iner diyor.
Okudunuz mu?  Rüyada Kabus Görmek ve Anlamı

rüyada kıyamet gününün yaklaştığını görmek,

Hüseyin.
Kıyamet yaklaştığında rüyalar gerçek olur yani sadık rüyalar görür


Cevap: Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası…

Kayıtsız Üye
Ruyamda kiyametin koptugunu gördüm ve sonra deccali gördüm ve her taraf yerle bir oluyordu sonra brn ve cocuklarim bir eve sigindik ve o evde bir kadin ve uc cocuk daha vardi be deccal bize bakti ve o eve hiç dokunmadan evin ustunden atladi

Okudunuz mu?  Rüyada Kaburga Kemiği görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası…

Kayıtsız Üye
Esselamu aleyküm verahmetullahi ve berekatühü kardeşlerim şu varki Allah açık bir şekilde insanları uyarmaktadır nasılki şöyle ifade edersek yaşadığımız zaman malesef ahir zamandır bu bir gerçek benim sizlere demek istediğim şudur rüyada Allah tarafından nida edilipte dünyanın sonunun geldiği güne eriştiniz ey insanoğlu denildiğini duyduğunda insan ne düşünebilir evet artık dünyanın sonu gelmiştir ve zaman daralmaktadır hesap günü yakındır insanlığı öyle şeyler beklemektedir ki kimine acı kimine sevinç olur Allah a emanet olun.

Okudunuz mu?  Rüyada kulakta kurumuş kan ve iltihap görmenin yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
Rüyamda dünya güneş ve aya karşıdan bakıyordum ve bir ses bana üçü aynı hizaya geldiğinde kıyamet kopacak dedi ve çok yakında aynı hizaya gelmek üzereler dedi acaba ne anlama geliyor


arifselim
Gerçek hayatta da kıyametin yaklaştığı anlamında yorumlanabilir. Esasen bu tür rüyalar insana ahiretini ve rabbini hatırlatır. Herkes kendisine bir ders çıkarmalıdır. Tövbe etmeli ve ibadetlerini yerine getirmelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kabus Görmek ve Anlamı

Kayıtsız Üye
Selamin aleykum Rüyamda iki dağın ortasında eşimle yuruyorum. Birden önemdeki dağ yerle bir oluyor gökyüzüne bakıyorum değişik yuvarlak bir bulut var bir cuma vakti öğleden sonra bende diyorum bugün cuma kıyamet kopuyor. Daha alametleri tam olmadan kopuyor diyorum nedir bunun anlamı.

Okudunuz mu?  Rüyada Allah yazılı kolye görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyada kıyametin koptuğunu hissetmek, işlenen günahlardan tövbe etmek gerektiğine, ibadetlerine sarılmasına ve kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine tabir edilir. Kıyamet, insana ahiretini hatırlatmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben normalde kiraciyim rüyamda ev sahibinin eşi beni arayıp evi sattiklarini ve evi bosaltmamizi istiyor ben çok uzuluyorum diyorum kış bitince cikayim takvime bakıyorum takvimin son yaprağında kıyamet bugün kopacak diye yazıyordu ben hiç kimseye soylemiyorum ama çok tedirgin oluruyorum çok korkuyorum ortaligi bir kargaşa kapliyo bir telaş ben soylemedigim halde

Okudunuz mu?  Üst üste aynı rüyayı görmek ne anlama gelir

Tohat
Ve aleyküm selam. Bazı konularda sizi endişeye sokan durumların varlığına işaret eder. Bu evlilikle ilgili, evlendiğiniz kişi ile ilgili ya da evleneceğiniz kişiyle ilgili olabilir. Manevi hayatınızı etkileyen bir durum olduğu gibi maddi hayatınızı da etkileyen endişeler de söz konusu olabileceğine işaret eder. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada birinin içine cin girdiğini görmek

Asmin
Selam aleyküm ben rüyamda bu gece dünyanın sonu herkes bu gece ölecek ve ben uyumaya korkuyordum cehenneme gidecem diye bir ara uyuyor gibi oldum hemen kendime gelmeye çalışıyordum sonra uykudan ölüme geçişin o kadar korkunç olmadığını söylüyordum birisine kim olduğunu hatırlamıyorum sonra uyuyordum ama korkuyordum bu seferde cehenneme gidersem diye sonra ölüyorum ve ne cennete ne cehenneme gidiyordum korkuyordum namazımı kılmayı bıraktığım için cehenneme gideceğimden keşke namazımı kilsaydim diyordum Sabah oluyor ve ben uyanıyordum ölüp tekrar geri geldiğimi anlıyordum cehennemin kapısından döndüğümü sebebiyse Allah’a olan sevgim olduğunu hissediyordum ve sabahleyin anneme anlatıyordum hani namazımı kilmadigim için cehenneme gidecektim bak gitmedim diyordum ve mutluydum ölsem cehenneme gitmeyeceğim için sonra uyandım cevabınız için teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Rüyada saidi nursi hz görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Bazı rüyalar açıktır. Mesaj niteliği olur. Senin rüyan gibi. Belki de düzeltmen gereken bazı davranışların, yapman gereken ibadetlerin, aksattığın dini gerekler vardır. Bunu bir mesaj olarak algılayıp dini emirleri uygulamaya çalışmalısın. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben rüyamda iki eltim le soba yakıyoruz akşamdır bir baktım eşimin teli çaldı kardeşi aradı dedi abi camda dışarı bakın ne oluyor biz hemen camdan dışarı bakıyoruz yağmur gibi siyah büyük hiç bilmediğimiz böcek yağıyor o sırada benim büyük oğlumda dışarda bağırıyor böceklerden kurtulmak için bende eşime bağırıyom çabuk git oğlumu getir diye eşim tam çıktı bende uyandım


arifselim
Aleykum selam. Bazı meselelerin ve sorunların dallanıp budaklanmasına, arka arkaya ve çokça sorunlarla karşılaşılacağına işaret eder. ayrıca böyle bir rüyalar ikaz mahiyetinde de tabir edilir. Yinede Allah’a havale etmek ve ondan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada hz. Muhammed s.a.v. görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda evimin yakınında bulaşık yıkıyorum akşam vakti yanımda küçük kızımda var gökyüzüne yıldızlara bakıyoruz bir anda yıldızlar biraya toplanıyor hızlı bir şekilde dönüyorlar dünyada hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor benim aklıma kur andaki kıyamet ile ilgili bir ayet geliyor sonra yıldızlar alçalıyor bize çarpacakken üzerimizden geçiyorlar bir yıldız kızımın eline temas ediyor ve kızım elim yandı diyor biz hemen eve gidiyoruz kapıdayken yıldızlar yere düşüyor insanlar ne olduğunu anlamıyor ben binalara bakıyorum hafif bir sarsıntı oluyor eve girerken kapıda korkuluk olmadığını görüyorum hemen içeri giriyoruz ben ağlıyorum ama kalbimden de bu yaradana kavuşmaktır diyorum evin içerisi kalabalık ben herkese son zamanlarınızı namaz ve kuran okuyarak geçirin diyorum sonra küçük kızım yanımda diğer kızımda yanımda olsun istiyorum oda bizim bulaşık yıkadığımız yerde tek başına duruyor hava aydınlık olmuş

Okudunuz mu?  Rüyada ameliyat olduğun yerinin açıldığını görmek

Tohat
Yaptığın sevaplara, ibadetlere devam ederek Allah’ın rızasını kazanma konusundaki davranışlarını süreklilik kazandırmana, adaletin en doğrusu şekilde tecelli etmesi ile haklının ve haksızın, mazlumun ve zalimin ortaya çıkarak hak edenin yerini bulması anlamına gelmektedir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.


rüyada kıyametin yaklaştığını görmek, rüyada kıyamet gününün yaklaştığını görmek, rüyada kıyametin yaklaşması

Bu kategoride yer alan İstiharede pasta görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.