Anasayfa
4 Aralık 2021, 12:00
sizden7
Abone

Bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

Bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

konyalıali
Arkadaşlar size bir sorum olacak. bu dünyada insanlar için en önemli şeyi bana söyleyebilirmisiniz? Fikirlerinizi bekliyorum. inşAllah tatmin edici cevaplar alırım.


Cevap: bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

ilke
Yaratılış gayesinin bilincinde olup Rabbine ibadet etmek ve insanlara karşı iyilikle anlayışla davranmak saygılı olmak.İslamın ve imanın şartlarının bilincinde yaşamak diye düşünüyorum kardeşim.

Okudunuz mu?  Espri yapmak günah mıdır?

Yanıt: bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

Leyli Rana
insan için bu dünyada en önemli şeyi IMANidir
ve şan ve şerefidir.
Kur’an’a göre, asaletin kaynağı ne soy-sop, ne mal-mülk, ne makam-mevki ve ne de bir başka şeydir; Asaletin kaynağı Kur’an’ın bizzat kendisidir, onun ortaya koyduğu anlayış ve yaşayıştır. Bir insan, ondan ne kadar feyiz aldıysa, o kadar asil ve o kadar şeref sahibi olur. Asalet ve şeref ancak Kuran sayesinde elde edilecek bir şeydir. Çünkü Yüce yaratıcı, bu işi böyle karara bağlamıştır. İnanan ve inancına sadakat gösteren için, elbette yol O’nun, varlık O’nun, itibar O’nun, şan ve şeref O’nun.. gerisi hep angarya… İnsana izzet ve şeref kazandıracak şey, sadece ve sadece Allah’a kul olmaktır. Kulluğun yol haritası da Kuran’dır.

"Kâf…
(Ey insan!) Şan ve şerefle dolu olan Bu Kuran’a yemin olsun ki, (seni şereflendirecek, sana değer kazandıracak yegâ ne şey, sadece ve sadece Bu Kurandır!.. Boşuna başka vâdilerde gezinip durma; çünkü, insana şeref kazandıracak şeyin Kuran olması Allah tarafından kesin bir şe kilde karara bağlanmıştır, iş olup bitmiştir!..)"
"Hayır. Hayır!.. (Onların övünç kaynağı yaptıkları şeylerin hiç birisi, asla övünç kaynağı, şan ve şeref vesilesi değildir ve olamaz!..) onlar, içlerinden bir uyarıcının (kendilerine şeref kazandıracak ilahi Kelam’la çıkıp) gelmesine şaşırdılar… Ve o zaman o nankörler şöyle dediler: "Bu, gerçekten şaşılacak çok tuhaf bir şey!!!" (Kâf sûresi, 1-2)
"Hayır, hayır!.. (Bu Kuran karşıtlarının, şan ve şerefi başka yerde arayanların söyledikleri asla doğru değildir!..) Doğrusu o inkara saplanmış olanlar (tam anlamıyla) boş bir gurur, anlamsız bir böbürlenme, hak ve hakikâta karşı yaman bir düşmanlık, derrin bir ayrılık, katı bir inat ve çelişkilerle dolu bir anlayış içinde boğulup gitmektedirler!..
"Biz, onlardan önce (aynı anlayışın girdabına kapılmış) nice kuşakları (nice nesilleri) helâk ettik!.. Ne çığlıklar kopardılar; ama artık kurtulma zamanı değildi!.." (Sâd sûresi, 2-3)
"Yemin olsun ki, biz size, içinde şan ve şerefiniz olan, size her türlü hatırlatmada bulunan (muazzam) bir kitap indirdik!.. Hâlâ akletmeyecek misiniz?!." (Enbiya Sûresi, 10)


Soru: bu dünyada insan için en önemli şey nedir?

mumsema
link vererek cevap vereyim🙂

Okudunuz mu?  Kıbleyi yanlış tahmin eden kişinin namazı kabul olur mu?

mumsema.net/dua/256088-ilahi-ente-meksudi-ve-ridake-metlubi.html#post1044942


Leyli Rana
< link vererek cevap vereyim:)

mumsema.net/dua/256088-ilahi-ente-meksudi-ve-ridake-metlubi.html#post1044942mumsema.net/dua/256088-il…ml#post1044942 >
kıssa ve öz:)

güzel cevap

Allah razı olsun


^^Esra^^
Allah Razı Olsun


Kayıtsız Üye
iyi noktayı yakalamışşınız MaşAllah. Allah tüm müslüman kerdeşlerimi hem bu dünyada hemde ahirette galip çıkarsın (Amin)

Okudunuz mu?  Adet öncesi kahverengi akıntı orucu bozar mı.

Kayıtsız Üye
INSAN için en önemli şey hayattır , sağlıktır , candır. Bunlar olmazsa hiç bir şey olmaz. Sağlık olmazsa iman olur mu?

Bu kategoride yer alan Ateist hristiyan insanlar neden daha güzel oluyor buda müslümanlara imtihan mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu dünyada insan için en önemli şey nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.