Anasayfa
30 Ağustos 2023, 12:38
Sohbet
Yönetici

Davos neresidir? Davoz Resimleri. davos hakkında bilgiler

Davos neresidir? Davoz Resimleri. davos hakkında bilgiler

mümin
Davos

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Davos, İsviçre’nin doğusunda, Graubünden kantonunda kasaba. Davos Vadisinde, denizden 1,560 m yüksekte, Landwasser Irmağı üzerinde yer alır. Davos-Platz ve Davos-Dorf adlı iki köyden oluşur.
1160 ve 1213’e ait tarihsel belgelerde Davos’tan söz edilir. Bu yıllarda kasabada Romanş dili konuşan bir halk yaşıyordu; 13. yüzyılda buraya, Valais’nin yukarı kesiminden gelen ve Almanca konuşan bir halk yerleşti. Davos 1436’da On Yönetim Bölgesi Birliği’nin (Zehngerichtenbund) başkenti oldu. 1477-1649 arasında Avusturya’nın egemenliğinde kaldı. 1860’lardan sonra gözde bir sağlık merkezi oldu. 20. yüzyılda uluslararası bir üne sahip bir kış sporları merkezi olarak gelişti.
Parsenn pisti dünyanın en iyi kayak pistlerinden biridir.Ayrıca 1971’den beri yıllık olarak düzenlenen Dünya Ekonomik Forumuna evsahipliği yapmaktadır. Nüfusun çoğu Almanca konuşur; 11,000 (2003).

Okudunuz mu?  Dini soru sorma siteleri

Cevap: Davos nedir? neresidir? davos hakkaında bilgiler

Hoca
< Ayrıca 1971’den beri yıllık olarak düzenlenen Dünya Ekonomik Forumuna evsahipliği yapmaktadır. Nüfusun çoğu Almanca konuşur; 11,000 (2003). >
eyvAllah:) başka bilgi aktaracak kardeş yok mu?

Davos neresidir? Davoz Resimleri. davos hakkında bilgiler


Yanıt: Davos nedir? neresidir? davos hakkaında bilgiler

Hazall.
< eyvAllah:) başka bilgi aktaracak kardeş yok mu? >
ben varım:)

Okudunuz mu?  Şeyh Nazım'ın k.s Risale-i Nur Hakkındaki görüşleri üzerine

Her sene kış ayları gelince bir grup gazeteciyi aynı heyecan kaplar…
İsviçre vizeleri alınır, oteller aranmaya başlar. Takvimler Ocak’ın 22’sini gösterirken Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için Zürih’ten trenlere binilip, dünya elitiyle fondue yemeğe ve sıcak şarap içmeye gidilir.
Türk basını için Davos aşk ve nefret ilişkisidir… Bir defa toplantılara akredite olmak Bağdat’a gitmekten zordur, Davos’ta otel bulmak ise Bağdat’a gitmekten üç kat zordur. Hastane, okul yatakhanesi ya da banyosuz pansiyonlara razı iseniz sorun yok ama ille de iyi oda derseniz bir serveti (geceliğine 400 dolar gibi) gözden çıkaracaksınız ve rezervasyonu altı ay önce yaptıracaksınız.
Bütün bu sıkıntılara rağmen Türk basınının bazı isimleri artık Davos’ta
"insider" sayılırlar. Onların basına verilen turuncu kartları değil üyelere verilen beyaz kartları var. Her toplantıya girebilir, yemeklere davet edilirler. Kim mi onlar? Meral Tamer, Osman Ulagay, Hasan Cemal ve gruba yeni dahil olan Gila Benmayor. Atladığımız toplantıları bazen onlara sorarız.. Bazen de Hasan Cemal tüm dünya basınını atlatır.
Biz "çaylaklar" için bile Davos aslında bir özel haber cennetidir. Başka nerede HP’nin kadın patronu Carly Fiorina ile asansör sohbeti yapabilirsiniz? Ya da yanlışlıkla Bill Clinton’la çarpışıp, Paulo Coelho ile dünya barışı üzerine kafa patlatabilirsiniz? Her yer haber kaynar ve doğal olarak da haber atlanır. Bol bol ticari anlaşmalar yapılır ve işadamları normalden çok daha basına açıktırlar.
Bu yıl, uzun zamandır özlenen Türk kalabalığı karlı Davos’a geri dönünce, Erdoğan ve Gül’ü takip etmek için de kalabalık bir gazeteci heyeti onlarla birlikte geldi. İçeri giremeyince ağır top köşe yazarları teleferiklere binip sıcak şarap içerek işadamları ile muhabbet ettiler. Emin Hattat ve Zeynel Abidin Erdem en popüler isimlerdi. Onları üçüncü sırada Rifat Hisarcıklıoğlu izledi. Tayyip Erdoğan basınla kaynaşmazken Abdullah Gül, iki bardak çay içerek saatlerce muhabbet etti.
Karda yürüyüşler, sürpriz kaçamak buluşmalar bir Davos klasiğidir. Emine Erdoğan ve Hayrinüsa Gül, önce basını kırmadan karda poz verdiler sonra "Bize biraz müsaade edin de azıcık hava alalım," deyip kaçtılar. Ama "Davos’un ruhuna en uygun kaçamağı kim yaptı?" diye sorarsanız şu diyalog dikkat çekici:
Gazeteci: Ürdün Kralı ve Kraliçesiyle yemek var mı Tayyip Bey’in programında?
Cüneyt Zapsu: Hayır, biz Şimon Peres’le yemek yiyeceğiz…
Nereden nereye… Davos insana işte böyle şeyler yaptıran bir yerdir…
Ahu Özyurt


Soru: Davos nedir? neresidir? davos hakkaında bilgiler

Hoca
< Takvimler Ocak’ın 22’sini gösterirken Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için Zürih’ten trenlere binilip, dünya elitiyle fondue yemeğe ve sıcak şarap içmeye gidilir. >
< İçeri giremeyince ağır top köşe yazarları teleferiklere binip sıcak şarap içerek işadamları ile muhabbet ettiler. >
< Tayyip Erdoğan basınla kaynaşmazken Abdullah Gül, iki bardak çay içerek saatlerce muhabbet etti. >
benim istediğim ansiklopedik bilgiydi:)
sıcak şarabı cennete bırakıp, bu fani dünyada sıcak çayla yetinenlere selam olsun

Okudunuz mu?  Allah inancı neden önemlidir ?

Ziyad Şafi
Bundan böyle benim için Davos bitmiştir :), davosa gelmem artık… (türk ata sözü) hehe…:)


davos nerede, davos nerededir, davos neresi

Bu kategoride yer alan Yusufcuk. Yaşam döngüsü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Davos neresidir? Davoz Resimleri. davos hakkında bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.