Anasayfa
25 Ağustos 2021, 15:45
temizlik
Yönetici

Tırnak içlerindeki kirler veya burnumuzdaki sümük veya kirler gusle mani olur mu?

Tırnak içlerindeki kirler veya burnumuzdaki sümük veya kirler gusle mani olur mu?

askeraga
Bunun için burun deliklerinde kuruyup kalan sümük bol su ile temizlenmelidir. Doğrusu budur mutlaka ancak banyodan çıktıktan sonra kurulamama rağmen bir süre sonra (15 dk.sonra gibi) burnumda yine ıslak sümük oluyor. tekrar gusletmeli miyim


imamhatipli42

Kardeşim gusül abdesti alırken burnumuza su alıp iyice yıkıyoruz değil mi. Bu yeterlidir gusül için. Sen zaten iyice yıkadığını söylüyorsun. Sümük dediğimiz madde insanda her zaman olur zaten tekrar gusletmene gerek yok için rahat olsun.

Okudunuz mu?  Tuvalete gitmek gusül abdestini bozar mı?

bahadır emin
arkadaşlar ben abdest alıp namazı kıldıktan sonra bazen burnumun dışına taşmış ve kurumuş sümük görüyorum. şüphe ediyorum acaba abdestten önce de var mıydı yoksa sonrada gelen akıntıdan mı oldu diye, lütfen cevaplar mısınız?


imamhatipli42

Sümük necis bir pislik değildir kardeşim. Burnunda kalan sümüğü abdesten sonra da temizleyebilirsin için rahat olsun.


Soru: Tırnak içlerindeki kirler veya burnumuzdaki sümük veya kirler gusle mani olur mu?

bahadır emin
necis olup olmaması değil de, altına su geçip geçmemesi meselesi için sormuştum.

hazır cevap vermişken namazda fatiha veya diğer surelerde bir ayeti düzeltme maksadıyla 3-4 kere tekrar etmek namazı bozar mı, sehiv secdesi mi gerekir?

Okudunuz mu?  Mest nedir? Mest nelere ve nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye

S.a gusul abdesti alırken tırnağım uzun olduğu için tırnağımın altına şu girmiş midir girmemiş midir diye vesveseye düştümm şu tırnağın altına girmese gusül kabul olur mu…:(

gusulden sonra ayak tırnaklarımda pislik olduğunu fark ettim ve aldım bu vücudun temiz yıkanmadığını mı gösteriyor.


mum
gusül abdesti alırken tırnak araları ile uğraşacağınıza en iyisi gusül almadan evvel tırnaklarınızı kesin rahat edin.


SCH
Bunun için burun deliklerinde kuruyup kalan sümük bol su ile temizlenmelidir. Aksi halde guslün yerine gelmesine engel sayılır.
Bunun ölçütü nedir?Yani burnumuzu iyice bir karıştırıp kuru sümükleri çıkarmalı mıyız?

Okudunuz mu?  Normal abdest gusül abdesti yerine geçer mi ?

Cevap: Tırnak içlerindeki kirler veya burnumuzdaki sümük veya kirler gusle mani olur mu?

arifselim
Bu konudaki farz suyun burnun içine girmesidir. Burun içinde olan sümük gusle engel olmaz. Ama kurumuş kan varsa bu kanın temizlenmesi gerekir.


Kayıtsız Üye

– Tırnağımdaki ojelerini çıkardıktan sonra yıkanıp gusul abdesti aldım abdesti aldıktan sonra tırnağımın kenarında çok az bir oje kaldığını farkkettim abdeste mani olur mu

Okudunuz mu?  Gusül ne demektir? Gusül abdesti nasıl alınır?

– gusül alırken griptim burnum akıyordu ama abdeste başlamadan önce hınkırmıştım burnumun akıntısı durmuştu ama burnumu çekince cıvık sümük olduğunu hissediyordum ama kuru sümük değildi abdestim kabul olmuş mudur


arifselim
– Az bir şeyde kalmışsa oje gusle engel olur. Gusülden sonra sadece bu yeri temizle ve orayı yıka bu yeterlidir. Yeniden gusül almana gerek yoktur.

– Gusül abdestinde burun içinde olan sümük gusle engel değildir guslün sahihtir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm gusül abdesti aldım 3 4 saat sonra burnumda sümük gördüm ve şuan vesvese yapıyorum gusulum kabul olur mu ve sonrada tırnaklarımın arasından da 3 4 saat sonra kir buldum ve yellenmistim bide idrar yapmıştım ve 4 5 saat sonra yıkadım gusül abdestim kabul olur mu hocam lütfen bir yardım Allah razı olsun şimdiden herkezden.

Okudunuz mu?  Gaz sıkışması abdesti bozar mı?

klav
Vesvese yaptığını biliyorsun oda iyi. Bide bizden duy. Vesvese yapıyorsun.


Kayıtsız Üye
ben gusül alırken burnumu temizlemek için sümkürdüm ama içerdeki kuru kir gelmedi(2-3dakika sümkürdüm) bende öyle gusül aldım geçerli mi


arifselim
Bu şekilde guslün geçerlidir. Önemli olan gusülde suyun burna girmesidir. Sümük suyun bulaşmasına engel olacak bir şey değildir. Burnuna su vermekle farzı yerine getirmiş olursun.

Okudunuz mu?  Abdest alırken diş etinde kanama meydana gelen kişinin abdesti bozulur mu?

Kayıtsız Üye
cünupken akan sümük necis midir bir yere sürülmesinde sakınca var mıdır?


arifselim
Cünüp değilken necis olmayan herşey cünüpken de necis olmaz. Sümük hiç bir zaman necis olmaz. Sümük her zamanki gibi temizlenir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam gusülde burun temizlenirken kuru sümük ve kuru kanı temizlememiz gerek olduğunu biliyorum bunların dışında kuru olmayan sümük veya yumuşak deri parçası gibi şeyleride temizlememiz şartmı. Yani sadece kuru sümük ve kuru kan varsa temizlense yeterlimi

Okudunuz mu?  Yaradan akan su abdesti bozar mı?

arifselim
Aleykum selam. Eğer burunda kan varsa temizlenir. Ama sümük yaş veya kuru olsun gusle engel değildir. Kuru sümük olsa bile su verildimi temizlenmiş olur. Farz olan burna su verilmesidir ve bu yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Tamam hocamda hanefi meshebine göre burunda kuru sümük kalmamış olmamızdan emin olmamız gerekmiyormu. Yani hanefi meshebinde de sadece suyun burna verilmiş olması bile kafi olabiliyormu


ACİLSERVİS
Sadece suyun burna verilmiş olması bile kafi olduğunu söyledi zaten.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hocam Benim Sorum Olcaktı Bizim Bahcede Aycicegi Yetismisti Onu Yedikten Sonra Tırnak Altında Siyah Maddeler Gördüm Ve Aycucegin Yesil Kısmından Dolayı Tırnak Altım Yesil Olmustu Bende Gusul Aldım Acaba Guslum Olmusmudur Lutfen Cevaplayın Vesvese Oluyor

Okudunuz mu?  Abdestli iken mestlerin çıkarılıp giyilmesi abdesti bozar mı?

KamuraNNN
Kardeşim,ben tam olarak bilmiyorum fakat sen bu konu hakkında bilgin var mı?Yoksa bir şey olmaz sen merak etme.İçin rahat olsun benim de birçok vesvesem var fakat böyle sitelerden araştırıp öğreniyorum.Yani konu hakkında bilgin olmadığı için guslün kabul olur.


Hoca
< Tırnak Altında Siyah Maddeler Gördüm Ve Aycucegin Yesil Kısmından Dolayı Tırnak Altım Yesil Olmustu >
Toprakta biten ürünler gusül almaya engel olmazlar

Okudunuz mu?  İrin, kan, yara konusunda temizlik

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hocam benim sorum olacaktı Benim tırnaklarımda sarı lekeler Var Boya değil Bunlar Gusle Engel mi yoksa vesvese mi Yıkamama Gerek Var mı Cevabınızla Rahatlayacam İnsALLAH iyi Günler hocam.


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam lekelerin boya olmadığını öğrendik ama ne olduğunu söylemedin. Bu lekenin altına su geçmeyen bir leke ise çıkarman gerekir. Leke dediğin senin tırnağın kendisi ise eğer çok saçma bir soru olur o zaman.


Kayıtsız Üye
Hocam Bende Bilmiyorum Valla Ne Bu Yıkıyorum Tekrar Sararıyor Tırnagım bende bilmiyorum ne oldugunu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti yerine normal abdest alınır mı ?

gusül abdesti alırken tırnak araları, gusülde tırnak araları, gusül abdestinde tırnak araları

Bu kategoride yer alan Hanefide affedilen necasetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tırnak içlerindeki kirler veya burnumuzdaki sümük veya kirler gusle mani olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.