Anasayfa
25 Ocak 2024, 19:07
sizden4
Abone

Gözlerde oluşan çapak abdeste ve güsle engel midir?

Gözlerde oluşan çapak abdeste ve güsle engel midir?

pisman_kul
gusül abdesti aldım ve çıktıktan sonra gözümde çapak olduunu gördüm yeniden almam mı gerek bana sorarsanız çapakın altına su gitmiştir çünkü kovaya su doldurup kafamı sokuorum komple 2-3 saniye
Sizce nedirr ??


Cevap: Gözlerde oluşan çapak abdeste ve güsle engel midir?

mumsema
gözler yumulduğunda dışta kalan çapağın altını yıkamak vaciptir.
suyun gittiğini/çapağın altını ıslattığını yazmışsın zaten kardeş sorun yok o zaman:)


Yanıt: gözlerde oluşan çapak güsle manimidir?

şaf_ak
< çünkü kovaya su doldurup kafamı sokuorum komple 2-3 saniye >
hocam cevabı vermiş ama kardeş bence sende abdestle ilgili vesvese sorunu var tabi en iyi sen bilirsin bunu.

Okudunuz mu?  Kefareti esirgeme yurduna vermek

Cevap: gözlerde oluşan çapak abdeste ve güsle engel midir?

İslam
Ağıran bir gözde çapak meydana gelir ve bu gözün daha çok dış kısmında bulunursa, yüzü yıkarken, gözler yumulduğunda dışta kalan çapağın altını yıkamak vâcib olur. Aksi halde abdest yerine getirilmiş sayılmaz. Su çapağın altını ıslatıyorsa yıkanmıştır.

Okudunuz mu?  Kafirlerin yazdığı kitapları okumak uygun mudur?

Kayıtsız Üye
zikr cek , hangileri bak internete.. seni yormayacak ve yapabilecegin zikr olsun


Kayıtsız Üye
Gusül abdestinden sonra gözümde çok ufak çapak kaldığnı gördüm buyuk ihtimal kirpiğimin dibinde olan bir çapaktı görünce yüzümü yıkadım yine Gusül abdesti almalımıyım


klav
Çapağın altına su geçmiştir. Geçmemiş olsa bile şuan yıkamış olursun. Gusül almana gerek yok.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm , sabah kalktığımda yüzümü yıkadım fakat 1-2 saat sonra gusül aldım. Acaba gusül almadan ve alırken yüzümde çapak var mıdır ? Varsa ne olur ?

Okudunuz mu?  İnancı zayıf olan arkadaşlarımıza nasıl yardım edebiliriz?

arifselim
Aleykum selam. Normalde su çapağın altına geçer. Eğer geçmediğinden şüphelenirsen gusülden sonra bile olsa sadece o çapaklı yeri yıkaman yeterlidir.


Acizanekul
Sabah uyandiktan sonra banyo yaptım ,bi sure sonra da abdest aldim buna ragmen bir kaç saat sonra gozumu ellerken çok küçük kepek gibi capak geldi ,banyo yaptim hem abdest aldim altına su gecmis olması gerekmez mi gecmis midir yani


Kayıtsız Üye
Hayırlı gunler. benim bir sorum olacakti ben gusül almistim .goz capagini giderirken serce parmagi kullanmak lazimmis ama ben isaret parmagimi kullanmistim abdestim kabul olur mu?
ne olur cevap verin kafayi yiyecegim artik gusül almaktan

Okudunuz mu?  Halıya meni damlaması

ACİLSERVİS
İstediğin parmakla veya eşyayla silersin gusle engel değil. Önemli olan suyu ulaştırmış olmandır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum gusül abdestini aldım kulagin içi göbek deliği tırnak icleri … Hepsini yıkadım . Banyodan çıkınca gözümde az çapak olduğunu gördüm gusül abdestim olmuşmudur .zaten saçımı yıkarken göze de su değdi o capagin gusül aldıktan sonrada orada kalması bir daha gusül abdesti gerektirir mi.

Okudunuz mu?  Vitir namazından sonra Teheccüd namazı kılınır mı ?

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Orayı yani yüzünü yıkaman yeterli olur. Yeniden gusül alman gerekmez.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hocam Benim Sorum Olcaktı Sabah Okulda İken Gozumde Capak Vardı Bende Supheye Dustum Capak Gusulden Once Varmıydı Diyerekten
Bende O Anda Orayı Yıkayamadım Çünkü Okulda Kurstaydım Ve Su Yoktu Bende Zaman Gectikten Sonra Bakkaldan Su Aldım Yıkadım Guslum Yerine Gelmismidir Nolur Cevaplayın Cok Uzgunum Cenabet Dolasıyorum Diyerekten Hayırlı Günler.


sedatt
Gözünü yıkaman yeterli olur zaten şu ana kadar yıkamışsındır.

Okudunuz mu?  İş yerindeki meyva ağaçlarından yararlanmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Hocam şimdi gusülümüz kabul olmadimi. Ben banyaya. Girdim yüzümü iyice yıkadım sonra gözümün çok az dışında bir göz çapagı… vardı sonra elimi hafif vurup attım hemende çıktı bide hocam vaciptir diyonuz farz deyil ki kabul olmuş mudur ne olun hocam sevabına söyle yanlız zahmet olacak biraz detaylı bir cevap olsun

Selamunaleykum. Ben gusül aldıktan sonra gözümde çok küçük çapak olmuştu. Ama gözümü iyice yıkıyorum. Ve çapak yapışkandı. Bazen kendim kuru bir çapağı parmağıma alsam bile çapak eriyor. Yani neredeyse kayboluyor.Bu durumda gözümü tekrar yıkamam gerekir mi? Bir de çapak gözümün içinden geliyor olabilir. Bu durum nasıl olur?

Okudunuz mu?  Allahtan fazlasını istemek

ACİLSERVİS
Kuru kalan yer sonradan sadece o yer yıkanabilir. gusül geçerli olur. yani sadece gözünü yıkamış olman yetiyor. Guslün geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,
Benim sorum şu:
Benim gözlerim bir rahatsızlık nedeniyle çok fazla çapaklanıyor ve kirpiklerime yapışıyor ve bu çapağın çok büyük bir kısmı temizlense de bir kısmı o kadar yapışık ki temizlenmiyor. o çapağı çıkarmanın tek yolu da maalesef kirpikleri yolmak çünkü çok fazla yapışık temizleyebileceğim kadarını temizledim. Bu durum özür olarak kabul edilip sanırım gusül alınabiliyor. Peki daha sonra gözlerimdeki iltihap geçse ve çapak tamamen çıksa yeniden gusül gerekir mi? şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Eteğın ucundaki toz namaza engel mi?

hastalık nedeniyle olan çapak kirpiklerimden arınmadığı için o haliyle gusül aldım (çıkartabildiğim kadar çıkarttım çapağı gusül öncesi). eğer birkaç gün sonra o kalan çapak kendiliğinden çıkarsa tekrardan gusül almak gerekir mi

————–

Selamun Aleyküm Hocam Benim Sorum Olacaktı Benim Gözümde çapak oluşuyor neyse gusül abdestimi alırken 2 gözümü de iyice yıkadım elimlede ovaladım çapak varsa gitsin diye ama gusulden sonra küçük çapak vardı gözümde bende şüphelendim Bu Gusulde Altı Islanmış mıdır diye Hocam Guslum Olmuş mudur İyi Günler Hocam.

Okudunuz mu?  Kim bile bile bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

mum
Hastalıktan dolayı aşırı oluşan ve çıkması çok zor olan çapak affa tabidir gusül ve abdeste engel olmaz.


çapak abdeste engel mi, çapak gusle mani midir, gözdeki çapak gusle mani midir

Bu kategoride yer alan Sabah namazlarında biz namaz kıldıktan sonra ezan okunuyor bir sorun olur mu ??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gözlerde oluşan çapak abdeste ve güsle engel midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.