Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

2 Soru: İntihar eden kişinin canını Azrail mi alır? intihar ecel midir?

2 Soru: İntihar eden kişinin canını Azrail mi alır? intihar ecel midir?

eda_04
1)intihar eden kişinin canını Azrail mi alır?

2)intihar ecel midir?


Cevap: 2 Soru

Hoca
< 1)intihar eden kişinin canını Azrail mi alır?
2)intihar ecel midir?
>

1-bütün canlıların ruhunu ölüm meleği alır. (azrail)
2-bütün canlılara verilen bir süre var ve herkes süresi bitince ruhunu teslim eder/eceliyle ölür..


Yanıt: 2 Soru: intihar eden kişinin canını Azrail mi alır? intihar ecel midir?

XXTILSIMXX
peki intiharda bir ecelse,neden intihar çok büyük günahtır?..(hatta halk dilinde intihar edenlerin cehenneme gideceği söylenir)..eğer sizin söylediğiniz gibiyse çeşitli buhran geçiren kişiler kolay yolu seçmezlermi?…açıklarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti kaç dakikada alınır

Soru: 2 Soru: intihar eden kişinin canını Azrail mi alır? intihar ecel midir?

naqshi
< peki intiharda bir ecelse,neden intihar çok büyük günahtır?..(hatta halk dilinde intihar edenlerin cehenneme gideceği söylenir)..eğer sizin söylediğiniz gibiyse çeşitli buhran geçiren kişiler kolay yolu seçmezlermi?…açıklarsanız sevinirim. >
İntihar bir çeşit Allah’a isyandır. çünkü Allahtan ümidini kesiyorsun ve sana emanet edilmiş olan bir cana kıyıyorsun.

Okudunuz mu?  Mezhep değiştirile bilir mi ? ve hangi mezhepten olduğumu nasıl anlarım ?

XXTILSIMXX
ecelin bir son olduğunu hepimiz ki sizde çok iyi biliyorsunuz.fakat ben sizin açıklamanızdaki basitliği sevmedim!!..çok hassas olan bu konu hakkında kısa bir açıklama yapmanız daha doğrusu kestirip atmanızı hoş bulmadım.(yazılarınızı okuyan çok kişi var)…bunalımda olupta o an bu yazınızı okuyan kişinin bir anda düşünmeden bu eylemi gerçekleştirdiğini düşünsenize!!ne büyük facia olurdu.konuya olan hassasiyetinize dikkat çekmek istedim.sonuçta eleştirilerede açık olmak lazım.teşekkür ederim.


XXTILSIMXX
peki azrail canlarını almazsa,can nasıl çıkıcak muvaffak kardeşim:)

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya üşenmek

iliman
BİR GÜN bir adam koşarak Hz. Süleyman’ın huzuruna girdi. Yüzü sararmış dudakları morarmıştı adam tir tir titriyordu. Adamın bu halini gören Hz. Süleyman sordu:

Sana ne oldu? Nedir bu halin?

Adam soluk soluğa cevap verdi:

Çarşıda Azrail’i gördüm; bana çok tuhaf bir bakışla baktı. İçime tarifi kabil olmayan bir korku düştü. Sizin adalet kapınıza sığındım.

Bunun üzerine Hz. Süleyman:

Peki şimdi benden ne istiyorsun? diye sordu.

Okudunuz mu?  Namazda Kıraatla ilgili bazı sorular

Adam:

Ey adaletli padişah! Rüzgâra emret beni Hindistan’a götürsün. Belki oraya gidince Azrail’in hışmından canımı kurtarır içimdeki bu korkudan kurtulurum dedi.

Hz. Süleyman rüzgâra emretti rüzgâr da adamı Hindistan’da bir adaya götürdü.

Ertesi gün Hz. Süleyman divan vakti halkı kabule başlayınca Azrail çıkageldi. Hz. Süleyman bir gün önce olanları ve adamı hatırlayıp sordu:

Dün bana bir adam geldi senin çarşıda kendisine hışımla baktığnı söyledi. Neden adama öyle davrandın?

Azrail cevap verdi:

Ey büyük padişah! Ben o adama hışımla bakmadım. Onu görünce şaşırdım. Çünkü Cenab-ı Rabbü’l-âlemîn bana ‘Git falan kulumun canını Hindistan’da al’ buyurmuştu. Adamı Kudüs’te görünce şaşırdım. Bu adamın yüz tane kanadı olsa yine de Hindistan’a gidemez diye düşündüm. O yüzden kendisine hayretle baktım. Fakat Hindistan’a gidince gördüm ki adam gerçekten orada!
—————————————————————————-

Okudunuz mu?  Kurandaki çelişkilere örnekler!!!

ayni hikaye’yi azrail’in bir adami çarsida gôrdûgûnû oysaki onu bogaz kôprûsûnde bekledigini dûsûn


Ecrinim
İnsan vücûdu, Allah’ın binasıdır. O binayı kim yaptı ise, o yıkacaktır. İnsanın kendi vücuduna ve nefsine sâhip olması söz konusu değildir

Allah c.c. razı olsun..


rabbe_ozlem
Allah c.c herşeyi bilir . kimin nerde ne yapacağını o kimseden iyi bilir
neden başımıza bir musibet geldiğinde hatta en yakın örnek sinirlendiğimizde istiğfar ederiz sabır dileriz ? işin düğümü bu olsa gerek. bu sebeple akıllardan " istediğim an kendimi öldürsem Azrail bana yetişemez " gibi mantığa bürünemeyecek bir cümleyi düşünmek çok yanlıştır.

Okudunuz mu?  Kanatlı at var mıdır? Aşağıdaki Hadis ne anlama geliyor?

Kayıtsız Üye
peki kendini patlatarak bir sürü insanın da canını alarak IŞID ve terör örgütleri belli bir amaca hizmet ederek cinayetini işlerler bunlar ne derce intahar sayılır 2 sini de açıklaya bilirmisiniz?


mum
< bunlar ne derce intahar sayılır >
Üzerine bomba bağlayıp bir sürü masum insanı öldürmek, kendi için intihar, diğer mazlumlar için de en büyük günahın en büyüğüdür.
Kuranı Kerimde, haksız yere bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür buyuruluyor.
Bu ayete göre onlarca insanı katleden kişileri siz düşünün!!!

Okudunuz mu?  Annemin kapanmasını istiyorum

Kayıtsız Üye
Emanet can diyorsun peki Allah alınca emanet olmuyormu

Peki diyelim ki ben Allah’a vb tanrılara inanmiyorum. İntihar etsek ne olur yeniden dünyaya gelirmiyiz


muvaffak
soru 2
İslam terminolojisinde "Can" her şeyin yaratıcısı olan Allah’ın emanetidir. Bu emanetten kasıt kişinin dünyada verilen bedene, bedenin içindeki ruha/cana en iyi şekilde davranılıp maddi ve maddi anlamda en iyi şekilde davranılmasıdır. Allah, beden içindeki canı aldığında kişiye verdiği emaneti geri almış olur. Bununla alakalı bir ihtilaf yoktur. Allah’a veya başka bir dinin Tanrısına inanmıyor iseniz ölümden sonra ne olacağı ile alakalı bir düşüncede olmanız kurduğunuz mantıkta tuhaflık içerir. Herhangi bir dine inanmayan kişi bu dünyadaki varlığıyla ilgilenir, sonraki hayatla alakalı "ikna" olmadığı için de zaten ahirete dair arayışa girmek abes olur. Allah’a inanmayan kimse İslam’ın belirttiğine göre geri dönme ihtimali yoktur. Öldükten sonra herhangi bir insanın geri gönderilmeyeceği eğer İslam’ın dilinden arıyorsanız Kuran’da mevcuttur. Bahsettiğiniz geri dönme işine reenkarne olma/tenasüh edilme denilmektedir. "Karma" inancı çerçevesinde oluşan bu inancın İslam ile alakalı bir tarafı yoktur.

Okudunuz mu?  Böyle olması insaın cünüp yaparmı ?

intiharın en kolay yolu, intihar edenin kabir azabı, intihar edenlere ne olur

Bu kategoride yer alan Abdest alırken emin olamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

2 Soru: İntihar eden kişinin canını Azrail mi alır? intihar ecel midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.