Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:56
sizden02
Abone

Üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim?

Üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim?

gönülgözü
üvey kayınbabam ile umreye hacca gidebilirmiyim?

üvey kayınbaba yabancı mı sayılır yoksa yine öz kayınbaba gibi midir?


Cevap: üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim?

Ateş-i Bahar
< üvey kayınbabam ile umreye hacca gidebilirmiyim?

üvey kayınbaba yabancı mı sayılır yoksa yine öz kayınbaba gibi midir? >
üvey kayınbaba mahrem değildir, yabancıdır.

"Allah’a ve âhiret gününe iman eden bir kadının, yanında kendisine nikâhı haram olan biri bulunmadıkça bir gün ve bir gecelik yola gitmesi helâl değildir.” (Müslim, Hacc: 421. Tirmizî, Radâ: 14.)

Nûr Suresinde, bir kadının yanına çıkabileceği erkekler şöyle sıralanır:
"Ey Muhammed! Mümin kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar, görünmesi zarurî olanlar dışında ziynetlerini kendi kocalarından veya babalarından veya kocalarının babalarından veya kendi oğullarından veya kocalarının oğullarından veya kendi kardeşlerinden veya kardeşlerinin oğullarından veya kız kardeşlerinin oğullarından veya kadınlarından veya sahip oldukları cariyelerden veya cinsî iktidarı olmayan hizmetçilerden veya kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak çağda olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler"


Yanıt: üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim?

Hazall.
Ateş-i Bahar çok güzel cevaplamışsın ALLAH c.c razı olsun…

Bu kategoride yer alan Hanefi olupta şafii mezhebine göre namaz kılmak olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.