Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:30
Diyanet
Yönetici

HAFIZLIK Hikayesi

HAFIZLIK Hikayesi

Efdal
Küçüktüm,dokuz yaşında başladım hafızlığa annemin isteği ve hocamın teşvikiyle.Çetin ve zor olduğu kadar kutlu ve sonu gelmez yolculuğa adımımı atmıştım.O zamanlar bilmezdim neden hafızlık yaptığımı ve hafızlığın ne olduğunu; ama anlardım insanların bana imrenerek bakmasından,büyük insanların bile benden dua istemelerinden güzel bir iş yaptığımı. Beni sevenler,bana özenenler olduğu gibi yaptığım işi cahilce görüp surat ekşitenler de oldu; fakat ben annemi va Hatice Hocamı seviyordum. Onlar bu yolda olmamı istiyorlarsa ben böyle olmaktan mutluydum.

Okudunuz mu?  Allahın Kulunu Sevmesinin İşaretleri

Günler ve aylar geçiyordu,bazen gülerek ama çoğu zaman ağlayarak… Bazen isteyerek gidiyordum kursa,bazen de gitmemek için ipe un seriyordum,gülünç bahanelermiş,büyüyünce anladım 🙂

İlkokula gidiyordum ve okulla birlikte yürütüyordum hıfzımı,orta okul zamanı geldi ama benim hafızlığım bitmemişti. Hocamın kararıyla iki yıl ara verdim okula; zira yarıya kadar gelmişken bırakmak olmazdı. 13-14 yaşlarında bitmişti çok şükür bütün sayfalar ama ben de bitmiştim; çünkü çok özlüyordum okulu. Binbir aşk ve heyecanla orta okula başladım fakat çocukluğun verdiği yaramazlık ve ihmalkarlıkla Kur-anımı rafa kaldırmıştım. Ne zaman ki ben Kur-anımı rafa kaldırdım işte o zaman gönlümün neşesini yitirdim. Artık büyük bir vicdan yarasına dönüşmüştü bende hafızlık. Sabahları can sıkıntısıyla kalkar,hiçbir şeyden zevk almazdım. Gülmelerimin,gezmelerimin,sohbetlerimin tadı yoktu… Hayatın tadı yoktu… Dilimde ve kalbimde sadece tek bir dua vardı "Allahım bana bir fırsat ver hafızlığımı tamamlamak için."

Okudunuz mu?  Sılayı Rahim

Orta okul,lise,üniversite hazırlık derken 10 yıllık bir fetret devri geçirdim. Nihayet ısrarlı yakarışlarım sayesinde bana bir fırsat daha verilmiş,bir kapı daha açılmıştı. RIFAT-MUALLA ŞAHİN HAFIZLIK KIZ KUR-AN KURSU…

Son bir fırsat diyerek hayatıma yeniden başladığım yer,Rabbimin beni bırakmadığını anladığım yer… Görür görmez sevdim orayı,acaba beni kabul ederler mi diye içim titredi önce,sonra kendi deyimiyle küçükken hafızlık yapmış olmamın hatırına Ayşe Hocam buyur etti beni. Şimdi hala her aklıma düştükçe büyük bir özlemle gözlerimin yaşardığı hafızlık öğrenci evi Baki’de kalmaya başladım.

Okudunuz mu?  Vicdan azabı çekenler...

Öyle mutluydum ki; içim içime sığamaz durumdaydım. Gönlümün neşesi yerine gelmişti. Beni daha önceden de tanıyanların dikkatini çektiği gibi gözlerimin içi gülüyordu artık. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastanın yeniden hayata dönüşü gibi bir şeydi bu. Gecemi gündüzüme katarak dört elle sarıldım yıllardır rafta duran Kur-anıma. Hiçbir şey beni yıldırmıyor,hiçbir şeyi umursamıyordum. Zor imtihanlar da geçirdim elbet ama bu zor zamanlarda anladım Hz. Bilal’in kumlar üstünde ‘Ehad’ diyişini,Hz. Fatıma’nın çilesini,Hz. Musab’ın terk edişini… Anladım ki bu bir sevda işiymiş. Sevda vazgeçmekmiş her şeyden,terk etmekmiş ana,baba,kardeşi,eşi,dostu,arkadaşı,yari ve yareni…

Okudunuz mu?  Zakkum ağacı

Bir 29 Mayıs sabahı,Fatih’in İstanbul’u fethettiği gün ben de yeniden kalbime Kura-an’ı oturtmuş,kendi gönlümü fethetmiştim. Tabi Fatih’in Hacı Bayram-ı Velis’i,II. Murad’ı ve Akşemseddin’i gibi benim de Hatice Hocam,annem ve Ayşe Hocam vardı. Rabbim okuduğum,öğrettiğim her harfin sevabından onları da hissedar eylesin.

Okudunuz mu?  Vaaz ve Sohbet Konuları: Allaha Şükretmet

Şimdi artık dilimde ve gönlümde tek bir dua var "Ey Allahım beni Sen’den ayırma,beni Sen’in Kur-an’ından ayırma."


Cevap: HAFIZLIK Hikayesi

HAFIZ…
Hafızlıkla ilgili bir hikaye
beni etkilemişti duyunca…
Bir hafız icazetini aldıktan hocasından ayrıldıktan sonra hafızlık yaptığı yerden ayrılmış tekrar yapmamış ve unutmuş.hafızlık yaptığı yere yıllar sonra geri dönmüş ve hocası bu ramazan teravihi sen kıldıracaksın demiş. Hafız çok utanmış hocasına söyleyememiş unuttuğunu.her gün 1 cüz yeniden yapıp o yıl teravihi kıldırmış.tabi hocası onun unuttuğundan haberdarmış ve bilerek öyle söylemiş..

Okudunuz mu?  Dua, Önemİ Ve Adabı Vaaz

Bir hafız varmış yılın 11 ayı içki içermiş sadece ramazanda içmezmiş ve her ramazan aynı camiide ezberden mukabele okurmuş Allah’ın işi işte unutmazmış 11 ay . Ancak hiçkimse dinlemeye gelmezmiş.bir ramazan onu tanımayan biri dinlemiş ve ne güzel okuyor Allah razı olsun demiş Allah bu vesile ile onu affetmiş…

Okudunuz mu?  Hutbe: Hayırda Yarışmak

hafızlıkla ilgili hikayeler, hafızlık hikayeleri, hafızlık ile ilgili hikayeler

Bu kategoride yer alan Muharrem ayı ve aşure günü cuma hutbesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

HAFIZLIK Hikayesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.