Anasayfa
11 Temmuz 2022, 0:04
sizden94
Abone

Haram yada günah bişey için dua edilir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi?

Haram yada günah bişey için dua edilir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi?

nefer
haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi?


Cevap: haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi?

Sedanur
< haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi? >
nasıl yani kardeşim tam anlamadım sorunuzu biraz açarsanız.
eğer bir haram iş yaptıysanız ondan dolayı tövbe ve dua edilir ama haram bir şey yapmak için dua edecekseniz haram olan şeyi istemek için dua edilmez yani benim düşüncem bu

Okudunuz mu?  Güvercin Yuvasını Bozmak

Yanıt: haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi?

Ziyad Şafi
< haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi? >
ya kardeşim Allah bize iradeyi cuziye vermiş . eyer birisi günah işlemeyi isterse eyer Allah da onun günahını yaratmayı dilerse o günah sahibinin boynuna yazılır. kardeşim haram istemek ne kadar ahmakca bir şeydir … kaldı ki onun için düa edile… dinimizde haram için dua edilir diye bir şey yok… Allahın bize haram ettikleri için düa etmek ahmaklıkdır… vay öyle düa edenlerin haline … haram isteyen ve onun için düa eden insan hastadır ve o insandan hayır beklenmez… kardeşim haram ve günah derken ne hatırımıza geliyor ? haram derken haram lokma ve içki , kumar meclisleri falan-filan… ama tam derine gittiyimizde hatırımıza gelen korkunc haramlara bak hele…boyunda haç taşımak , satanizm , yahudi hahamlığı , buddistlik … daha neler … e bunalara ibadet edenlerde zaten haram için çalışıyorlar…Haram yiyen insandan keramet beklenmez, böyle şey olmaz, mümkün de değildir. Helal lokma, kalbi nurlandırır, insan daha kolay ibadet eder. Haram lokma ise, insanı şeytanın oyuncağı yapar.
Allah korusun oyuncak olmakdan…verdiyin soru için tövbe etsen senin için hayırlı olur…Allah tövbe edenleri sever… Allah hayrını versin…

Okudunuz mu?  Taksitle telefon almak caiz midir?

Soru: haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi?

nefer
kardeşim birini öldürmek yada hırzızlık yapmak gibi bir durum deil benim sorum..söyle açım talih oyunları için,sevdiğimiz(kız yada erkek arkadaşın)mutlu olmaması yada birinin beni çok üzmesi sonucu o kişinin cezasını çekmesi için dua etmek.

Okudunuz mu?  Açık saçık resimlere bakmak cenabet yapar mı

mumsema
< haram yada günah bişe için dua edlir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi? >
bir mü’minin, Allah’ın haram kıldığı bir şeyi, Allah’tan istemesi edepsizliktir. Duanın edeplerinden biride, Allah’ın razı olduğu şeyleri O’ndan istemektir.
< kardeşim birini öldürmek yada hırzızlık yapmak gibi bir durum deil benim sorum..söyle açım talih oyunları için,sevdiğimiz(kız yada erkek arkadaşın)mutlu olmaması yada birinin beni çok üzmesi sonucu o kişinin cezasını çekmesi için dua etmek. >
Sana zulmeden birilerine hakkını helal etmen en güzelidir. Ama hakkını helal etmeyip Allah’a havale edebilirsin.


Kayıtsız Üye
talih oyunları oynanırken dua etmek caiz midir?

Okudunuz mu?  Cuma namazının sadece farzı kılınır mı

Şema
< talih oyunları oynanırken dua etmek >
Kumar oyununda besmele çekmek ve dua etmek küfre götürür, dinden çıkarır.


Kayıtsız Üye
Kaynak nedir? Küfre götürme, dinden çıkma konusunda yani.. Kuran mi hadis mi veya ilnihal ise daha detaylı bilgi verebilir mısınız.

Okudunuz mu?  Anne-Babanın verdiği yemeği yememek yemek seçmek günah mı

arifselim
bu konuda kaynaklar pek çoktur. Haram olan bir şeyi, Allah’ın sana yapma dediği bir şeyi sen kalkıp onun adıyla yapmaya başlıyorum demek büyük bir günah, isyan ve küfür olur.

Hanefi uleması bu hususta şöyle derler: Zina ve içki gibi kesin olarak haram olan şeyleri işlerken besmele çekmek istihza/alay mânâsını taşıdığı için küfürdür. Fakat sakal tıraşı gibi ihtilaflı şeyleri işlerken besmele çekmek doğru olmasa da küfür değildir. Mecmeul Enhur (1/701) de şöyle denmektedir: Zina ederken veya ittifakla haram olan bir şeyi yaparken besmele çekmek küfürdür. (Halil Günenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 278).

Okudunuz mu?  Ben vesvese ile uğraşırken küfre mi girdim ?

Kayıtsız Üye
12 yaşında bir kız çocuğu ailesi ileride kapanmasını isteyecek o kapanmak istemiyor ve bambaşka birinin hayatına geçmek istiyo ve ALLAH ‘IN bir gün yapacağına kesinlikle inanıyor gerçek hayatta imkansız olduğunu bilsede Allah ın herşeyi yapabildiğini bilerek böyle bir dua ediyor günahmıdır

Okudunuz mu?  İnternette resim paylaşmak

Adil
Ergenliğe girmiş bir kıza örtü farz kılınmıştır. Örtünmesi Allah’ın emridir kendi keyfine kalmış bir şey değil. Cevabın bu durumda şöyle olur: Allah’ın emrine itaat etmemek elbette günahtır.


Allahtan haram istemek, haram bir şey için dua etmek, harama dua etmek

Bu kategoride yer alan Yasak ve platonik aşk zor durumdayım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram yada günah bişey için dua edilir mi? Edilirse günah mı? kabul olabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.