Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:17
Namazlar
Yönetici

Namazı terketmenin kötülüğü

Namazı terketmenin kötülüğü

ELİZAN
Onlar suçlulara sorarlar; Sizi sakar cehennemine atan nedir? Suçlular şöyle cevap verirler; Biz namaz kılanlardan değildik. (Müddessir; 40-43) Hz. Peygamber (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurmuştur: Kişi ile, şirk ve küfür arasında namazı terk vardır. (Müslim, Ebu Davud, Tirmizi) İnsanın namazın üzerine adeta titremesi lazımdır. insanın kıyamet gününde ilk sorguya çekileceği amel namazdır. Eğer bu sorgudan kolay kurtulursa, diğer amellerinin sorgusu da kolay olur. Ama namazın sorgusunu veremezse, diğer sorguları da çok çetin olur.
Dünyada namaz kılmayan kimse, ya aklını kullanmıyor yada çok cesaretli demektir. Çünkü allah-u Zülcelal namaz kılmayan kimseleri çok şiddetli bir şekilde cezalandıracaktır. Dünyada iken namaz kılmayanlar için, kıyamet gelip çattığı zaman, cehennem ateşinin üzerinde kor haline getirilmiş bir sac ortaya konulur ve allah-u Zülcelal buyurur ki: Ey kulum! Kazaya bırakmış olduğun namazlarını bu kızgın sac üzerinde kıl.
Bir kimse eğer nefsini biraz olsun seviyorsa, o kızgın sacın üzerinde kılmak yerine bu yumuşak halıların üzerinde namazlarını kılmalıdır. Beş dakikamızı ayırıp kılabileceğimiz bir namazı kılmayıp, kızgın sac üzerinde kılmaya bırakmak nefsimize çok büyük bir hakaret ve zulümdür. Diğer bir çok hadis-i şeriflerde namaz, mü’mini kafirden ayıran en bariz bir vasıf olarak zikredilmiştir. Namazın terkedilmesi hakkında Hz. Peygamber (SallAllahu Aleyhi Ve Sellem)’in çok şiddetli hadis-i şerifleri vardır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Namaz vakitleri bize ne anlatır?

Kim namazı terkederse, onun dini yoktur. (Çünkü) namaz dinin direğidir. (Deylemi)
Nasıl bir bina direği, temeli olmadığı zaman çökerse, bir mü’minin de namazı olmadığı zaman dini çöker. Bina temeli olmadan havada durmaz. Namaz da imanın altında sanki direk görevi görüyor, kuvvetlendiriyor gibidir.
Namaz kılmamanın böyle tehlikeleri varken, namazı terk etmemek, tam aksine daha fırsatımız varken, onun üzerine titremek ve namazdan gafil olan diğer mümin kardeşlerimize de bu kurtuluş kapısından girmeleri için sohbet ve nasihat etmek lazımdır.
Seyda Muhammed Konyevi (K.S)

Okudunuz mu?  Namazda okunacak kısa ayetler arapça türkçe okunuşları

Cevap: Namazı terketmenin kötülüğü

BiLaL HaTTaB
Paylaşım için teşekkürler kardeşim.

< Çünkü allah-u Zülcelal namaz kılmayan kimseleri çok şiddetli bir şekilde cezalandıracaktır. Dünyada iken namaz kılmayanlar için, kıyamet gelip çattığı zaman, cehennem ateşinin üzerinde kor haline getirilmiş bir sac ortaya konulur ve allah-u Zülcelal buyurur ki: "Ey kulum! Kazaya bırakmış olduğun namazlarını bu kızgın sac üzerinde kıl.” >
Bunun dayanağı nedir biliyor musun? Biliyorsan, bilgilendirirsen sevinirim kardeşim…

Okudunuz mu?  Secde ile ilgili şiirler

Ayrıca; => forumduasi.com/namazın-onemi/74175-namazin-terki.html


Yanıt: Namazı terketmenin kötülüğü

ELİZAN
< Bunun dayanağı nedir biliyor musun? Biliyorsan, bilgilendirirsen sevinirim kardeşim
>

Dayanağını bulamadım kardeşim :(..rivayet olabilirmi yada ne bileyim ,…küçüklüğümüzden beri duyduğum birsöz aksini düşünmedim ..ama dikkatinden dolayı Rabbim razı olsun ,sayende iyice araştırdım bundan öteye gidemedim 🙁 yanlışmı bilgilendirdim aceba diye düşünüyorum..sizin bilginiz varsa paylaşırmısınız…

Okudunuz mu?  Teheccüd Namazı (Geceleyin uyanıp kılınan namaz)

Soru: Namazı terketmenin kötülüğü

BiLaL HaTTaB
Kardeşim, yine bana kızacaksınız belki "nasıl olur da böyle konuşursun" gibi duygusal yaklaşımlardan ötürü; ancak demeden edemeyeceğim:

"allah-u Teala(cc) buyurdu" deniyorsa, bunun ayet-i kerime ya da kutsî hadis olması gerekiyor. Böyle bir ayet ve kutsaî hadis olmadığına göre; bu söz Allah’a(cc) karşı iftira atmaktır. Allah(cc) hakkında bilmediği bir konuda konuşmaktır. Halkı hayırlı işlere teşvik amacıyla bu türlü hatalara düşenler bilhassa mutasavvıflar içerisinde pek çoktur. Ancak; Mehmed Akif’in dediği gibi:

Okudunuz mu?  Her sabah dünyada ilk ezanın nerede okunduğunu biliyormusunuz ?

"Hadisi vazediyorken (uyduruyorken) sevab uman bile var!
Sevabı var mı imiş bir zaman gelir anlar…"

Allah(cc) affetsin..

vesselam…


Kayıtsız Üye
Kendi akıllı zannedip tasavvuf ehline saldırma bilmeden paylaşmış özür beyan etmiş sen kafa yapını değiştir bence bak adam yanlış yaptım dedi kurtardı senin suçun daha büyük tasavvuf ehlinden özür dile

Okudunuz mu?  Gençler ve namaz

Bir kere bir şeyin çok mu az mı olduğunu anlamak için ölçüm şart böyle bir ölçüm sayı çalışması yapmadan nasıl dersin bu sözü

Belliki ehli sünnet düşmanısın yaran var!

Sıkıntı yok bizde düşman çok alayınız gelsin hak burda


kızgın saç , ey kulum! dünyada kılmayıp kazaya bırakmış olduğun namazlarını bu kızgın sac üzerinde kıl ., kızgın sac üzerinde namaz kılmak

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı terketmenin kötülüğü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.