Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:43
Kuran
Yönetici

Hz Adem as ve Hz Havva ‘nın tevbe Duası

Hz Adem as ve Hz Havva ‘nın tevbe Duası

İnşirah
رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.

A’RÂF-23


Cevap: Hz Adem as ve Hz Havva ‘nın tevbe Duası

mumsema
< رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

"Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.”

A’RÂF-23 >
herkesin ezberlemesini tavsiye ediyorum. Alllah [cc] razı olsun kevser


Yanıt: Hz Adem as ve Hz Havva ‘nın tevbe Duası

nursena
< رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

"Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.”

A’RÂF-23 >
Allah razı olsun kardeşim Rabbim bizleride tövbe eden ve tövbelerini kabul eden kullardan eylesin inşAllah.


Soru: Hz Adem as ve Hz Havva ‘nın tevbe Duası

yaren
Rabbim bizleride tövbe eden ve tövbelerini kabul eden kullardan eylesin inşAllah.amin inşaALLAH bizde salih kullardan oluruz


Hoca
ARAPÇA DUALAR

TEVBE DUASI

استغفر الله استغفر الله العظيم الكريم اللذي لا الاه الاهو الحي القيوم واتوب اليك توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشورا

اللهم صل علي محمد و علي ال محمد صلاة تنجنا بها من جميع الاحوال و الافات و تقضي لنا بها جميع الحاجات و تطهرنا بها من جميع السيات و ترفعنا بها عندك اعلي اتدرجات و تبلغنا بها اقصي الغيات من جميع الخيرات في الحيات و بعد الممات برحمتك يا ارحم الراحمين

Okudunuz mu?  Yüzlerce sır ve şifre taşıyan, faziletli bir dua FATİHA suresi.

اللهم انت ربي لا اله الا انت خلقتني و انا عبدك و انا علي عهدم و وعدك ما استطعت ااعوذ بك من شر ما صنعت ابوء لك بنعمتك علي و ابوء بذنبي فاغفرلي فانه لا يغفر الذنوب الا انت برحمتك يا ارحم الراحمين

Tevbe Duası
Estağfirullâh Estağfirullâh Esteğfirullâh. El-Ğazîm el-Kerîm ellezî lâ ilâhe illâ hû. el-Hayyul-Gayyûmü ve etûbu ileyk. Tevbete ğabdin zâlimin li nefsihî lâ yemlikü li nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.

Salâtü Tünciye
Allâhümme salli ğalâ Muhammedin ve ğalâ âli Muhammed. Salâten tüncinâ bihâ min cemîğil-ehvâli ve’l-âfât ve tagdî lenâ bihâ min cemîği’l hâcât. ve tüdahhirunâ bih3a min cemîği’s-seyyiât. ve terfeğunâ bihâ ğındeke eğlâ’d-Deracât. ve tübelliğunâ bihâ egsâ’l-ğayât min cemîğil hayrâti fi’l-hayâti ve bağde’l-memât. Bi rahmetike yâ erhamer rahimîn.

Tev be Duası
Allahümme ente Rabbi lâ ilâhe illâ ente. Halegtenî ve ene ğabdüke ve ene ğalâ ahdike ve vağdike mestedağtü eğûzü bike min şerri mâ sanağtü ebûü leke bir niğmetike ğaleyye ve ebûü bir zenbî feğfirlî feinnehû lâ yeğfiruzzünûbe illâ ente. Bi rahmetike yâ erhamer rahimîn.

Okudunuz mu?  En Üstün Zikir En Makbul Dua

Ilâhi ya Rabbel alemin!
Büluğ çağina erdiğimden bu âna gelinceye kadar bütün âzâlarımdan her ne kadar günah işlemişsem, ben onların cümlesine tevbe ettim, pişman oldum, bir daha işlememek üzere söz verdim.

Tevbe yâ Rabbi estağfirullah
Tevbe yâ Rabbi estağfirullah
Tevbe yâ Rabbi estağfirullah

Amentü billâhi ve melâiketihi ve kütübihi, ve rusülihi vel yevmil âhiri, vebil kaderi, hayrihi ve şerrihi minellâhi teâlâ vel bâsü bâdel mevt Hakkun;
Eşhedü ellâ ilâhe illAllah, ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh


mumsema
Tevbe ve İstiğfar

Hâris bin Süveyd diyor ki:
Abdullah ibn Mes’ud -radıyAllahu anh- bize biri Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem-den, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti. Nebiyy-i Ekrem’den olan hadîs-i şerîfi şöyle rivâyet etti:

"Mü’min günâhlarını bir dağ altında oturup da üzerine dağın hemen çöküvereceğinden korkan bir kimse gibi görür. Fâcir ise günâhlarını burnunun üzerine konup uçmuş bir sinek gibi görür."

Râvi diyor ki, Ebû Şihâb eliyle burnunun üzerini göstererek bu hadîs-i şerîfi rivayet etti.

Sonra Abdullah ibn Mes’ud diyor ki:

Muhakkak Allah Teâlâ Hazretleri kulunun tevbe-sinden şöyle bir kimsenin sevincinden daha fazla sevinir ki, bu kimse uzun bir yolculuk esnasında tehlikeli bir yerde konaklar. Üzerine bütün yiyeceğini içeceğini yüklediği bineği de yanındadır. Başını yere koymasıyla şöyle bir uykuya dalar. Uyandığında bineğini kaybolup gitmiş olarak görür. Üzerine sıcak basmış, susuzluğu son haddine varmış, yahud Allah dilediği kadar sıcağı ve onun susuzluğunu artırmış. Sonra o kimse devesini aramak için etrafa çıkmış, aramış, bulamamış, o dereceye gelmiş ki hararetten ve susuzluktan tâkati kesilmiş, ümîdi tükenmiş, böyle bir halde tekrar eski yerine dönerek uyuyakalmış. Sonra uyandığında biraz evvel kaybolan devesini başı ucunda bulur. "İşte bu adam ne derece ferahlanır ise Cenâb-ı Hakk -celle ve âlâ- Hazretleri de bir kulunun tevbesinden dolayı o devesini kaybedip de başı ucunda bulan adamdan ziyâde ferahlanır. Yani râzı olur. Tevbe edenin tevbesini kabul edip onu yüksek derecelere nâil eyler, demektir." (1)

Ebû Bekri’s-Sıddîk -radıyAllahu teâlâ anh-Hazretleri:

"-Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta’lîm buyur, dedikte Resûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Şöyle duâ et:

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (2)
"Gıybetin keffâreti, gıybet etdiğin kimse için istiğfâr etmekliğindir." (3)

"Yeryüzündekilerde) herhangi bir kimse,

derse hatalarına keffaret olur. Bu hataları deniz köpükleri kadar da olsa." (4)

"Duanın hayırlısı istiğfâr, ibâdetin hayırlısı da" kelime-i tevhîddir." (5)

"Ya Ali, sana bir duâ öğreteyim mi ki zerreler adedince günâhın olsa sen de beraber olmak üzere mağfiret olunur. Şöyle söyle: (6)

"İstiğfâr, mü’minin sahife-i a’mâlinde nûr gibi parlar." (7)

"Günâhdan tevbe eden kimse günâh işlememiş gibi olur. Fakat bir taraftan istiğfar, diğer tarafdan günâhda ısrar eden ise -el-iyâzü billah- Cenâb-ı Hakk ile istihzâ eden kimse gibi olur."

"Bir kimse kalbi ve kalıbı ile istiğfâra devam ederse Cenâb-ı Hakk o kimsenin gamlarını ferâha ve sıkıntılarını genişliğe tebdîl ederek hiç ummadığı bir taraftan onu rızıklandırır. (8)

"Tevbe ve istiğfâr ile büyük günâhlar afv olunduğu gibi mükerreren irtikâb edilen küçük günâhlar da, büyük günâhlar arasına dâhil olur." (9)

"Kalbinde nedâmet olmadığı halde yalnız lisânen edilen istiğfar, yalancılar tevbesidir." (10)

"Cenâb-ı Hakk’a tevbe ediniz. Muhakkak ki ben günde yüz defa Cenâb-ı Allah’a tevbe ederim. (11)

"Ne mutlu o kimseye ki defter-i a’mâlinde çokça istiğfar bulur."

Okudunuz mu?  Allah'tan Güzel Akibet İsteme (dua)

"Ey insanlar! Ölmeden evvel Allah’a tevbe ediniz." (12)

(1) Buhârî, Deavât, 4
(2) Buhârî, Ezân, 149, Deavât, 16;
(3) Ramûzû’l-ehâdis, 339.
(4) Keşfû’l-hafâ, 2/11, (Haraitî ve Beyhakî’den)
(5) a.e. 281
(6) a.e
(7) Râmûzû’l-ehâdis.
(8) İbn Mâce, Zühd. 30.
(9) Keşfü’l-hafâ, 2/364 (Ebûş-Şeyh ve Deylemî’den) .
(10) Râmûzû’l-ehâdis.
(11) Ebû Dâvud, Vitr, 26; İbn Hanbel, Müsned, 2/450.
(12) İbn Mâce, İkame, 78.


suara
Allah razı olsun bu guzelhatirlatma ve paylasim için .RABBIM EL TEVVAB isminin tecellisi ile tovbelerimizi kabul etsin insAllah

Okudunuz mu?  Dua İbadetin Özüdür

Mumtehine
Allahu Teala paylasima katilan tum kardeslerimizden razı olsun insaAllah!

Adem Aleyhisselamin Tevbesi;
"Allahumme inneke ta’lemu sirri ve ala niyeti fakbel mazereti ve ta’lemu haceti fe a’tini su’li ve ta’lemu ma fi nefsi,fagfirli zunubi.Allahumme inni es’eluke imanen yubashiru kalbi ve yakinen sadikan hatta a’leme ennehu len yusibeni illa ma ketebte li ve ardini bir ma kesemte li."

Okudunuz mu?  Her gün okunacak dualar

Yuce Allah Hz.Adem’in tevbesini kabul ettiginden O,KABE’yi yedi defa tavaf ederek iki rekat Namaz kilmis,sonra KABE’ye yonelerek bu duayi okumustu.Adem Aleyhisselam bu duayi okuyunca,Cenabi Hakk;
"Ey Adem!seni bagisladim.Senin neslinden bana bu dua ile yalvaran olursa,onun gunahlarini da bagislarim.Butun sikinti ve kederlerini giderip,gonlunden fakirlik korkusunu cikaririm.O istemese de dunya ve dunyaliklar kendiliginden ona gelir."buyurmustur.

Kur’ân’da şöyle buyurulur:
"Ey îmân edenler! Allah’a tevbe-i nasûh ile (tam bir ihlâs ile) tevbe edin. Umulur ki, Rabb’iniz günahlarınızı bağışlar ve sizi altından ırmaklar akan Cennetlere koyar. O gün Allah’ın peygamberi ve beraberindeki mü’minleri utandırmayacağı gündür. O gün onların nûru önlerinden ve sağlarından koşarak Cennete yol gösterirken, onlar da:
"Ey Rabb’imiz! Nurumuzu tamamla ve bizi bağışla! Muhakkak Senin her şeye gücün yeter!” derler.”( Tahrîm Sûresi,8)

Okudunuz mu?  Kardeşlerimizi dua ile hatırlamalı

Hazret-i Ali (ra) bir gün birisinin,
"Allahümme innî estağfiruke ve etûbü ileyke” (Allah’ım Senden bağışlanmak isterim ve Sana tövbe ederim.) dediğini işitir ve der ki:

"Dil çabukluğu ile söyleyip, kalpten tevbe etmemek yalancılar tövbesidir!”
Adam:

"O halde tövbe nedir?” der.
Hazret-i Ali soyle aciklar:

"Tövbede altı şey toplanmalıdır:
1-Geçmiş günahlara pişmanlık,
2-Farzları yapmak,
3-Kötülükleri terk etmek,
4-Düşmanlarla ve hasımlarla helâlleşmek,
5-Bir daha günaha dönmemeye azm etmek.
6-Nefsi günahlarda büyüttüğün gibi onu Allah’a itaatte eritmek ve ona günahların zevkini tattırdığın gibi, Allah’a itaatin zorluğunu ve acısını tattırmak.”

Peygamber Efendimiz (asm) buyurmuştur ki:
"Kul tövbe ettiğinde Allah onun günahlarını hafaza meleklerine unutturur.
Aynı şekilde onun organlarına unutturur.
İşlediği yerdeki izlerini de yok eder.
Ta ki, Allah’ın huzuruna vardığında günah işlediğine dâir aleyhinde şahitlik edecek bir şey bulunmasın!”(Câmiü’s-Sağir, 1/168)

"De ki: "Ey kendilerinin aleyhine, aşırı giden kullarım!
Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin.
Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder.
Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer Suresi,53)


find
< رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

"Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.”

Okudunuz mu?  Yakarışlar ve dualar

A’RÂF-23 >
Hz. Adem (A.S.) ile Hz.Havva anamız Kıssası

Çok eskiden yeryüzünde insan yoktu

Allahü Teala kendisinin tanınmasını istedi

İbadet etsinler diye insanları yaratmak istedi

Meleklere yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi

Melekler insanlar orda bozgunculuk yapacaklar

Kan akıtacak birini mi yaratacaksın Rabbim dediler

Melekler biz seni Yarabbi devamlı övüyor

Sana devamlı itaat ediyoruz dediler

Alllahü Teala ben sizin bilmediklerinizi bilirim dedi

Melekler birbirlerine şüphesiz Rabbimiz herşeyin en iyisini bilir dediler

Sonra Allah onlara

Ey meleklerim

Ben Ademi topraktan yaratıp

Ruhumdan üfleyip, şekillendirip can vereceğim

Hepiniz ona secde edin dedi meleklere

Melekler hep birden Rabbimiz seni dinler

Rabbimiz sana itaat ederiz dediler

Ancak Allahın bu emri

Şeytanın hoşuna gitmedi

Gururlandı, kibirlendi

Ben üstün yaratığım dedi içinden

Nihayet Allah Adem (A.S.) ruhundan üfledi

Ve insan olarak topraktan yarattı

Bütün melekler ona secde ettiler

Şeytan böbürlenip isyan etti

Adem (A.S.) topraktan yaratıldı

Ben ise ateşten yaratıldım dedi

Ateş, topraktan üstündür dedi

Bu sözüyle Allahın emrini dinlemedi

Allahın emriyle şeytan cennetten kovuldu

Adem (A.S.) secde etmedim diye

Ey Rabbim bende onun evlatlarını azdıracağım dedi

Adem oğullarını doğru yoldan çıkaracağım dedi

Allahü Teala buyurdu

Ey cennetimden kovulan şeytan

Ey rahmetimden uzaklaştırılan şeytan

Adem oğullarına akıl verdim

Okudunuz mu?  Kurandan Dualar 1.Dua (Ali İmran Suresi 8.ayet) (arapça okunuşlu - kelime mealli - türkçe anlamlı)

Bu sayede iyiliği, kötülükten ayırılar dedi

Seni dinlemezler

Sana uyanları cehenneme

Sana uymayanları cennetime koyarım dedi

Ey şeytan sana kıyamete kadar müsade dedi Allahü Teala

Her şeyin en iyisini bilen Allah

Adem (A.S.) daha bilgili olduğunu

Meleklere göstermek istedi

Meleklerin karşılarına

Yüzlerce hayvan, yüzlerce kuş çıkardı

Meleklerim bunların isimlerini söyleyin dedi

Melekler senin bildiklerini bilmeyiz dediler

Herşeyi Rabbimiz sen bilirsin dediler

Yüce Allah bu sefer Adem (A.S.) döndü

Bunların isimlerini meleklere söyle dedi

Hz.Adem hayvanların isimlerini bir bir saydı

Alllah meleklerim gördünüz mü dedi

Ben herşeyin en iyisini bilirim dedi

Sonra Allah Adem (A.S.) cennetine koydu

Hz.Adem orada tek başına yaşıyordu

Cennete meyva yeyip, sularından içiyordu

Allahü Teala onun yanlızlığına baktı

Beraber yaşasınlar diye

Hz. Ademin (A.S.) kaburga kemiğinden Hz. Havvayı yarattı

Adem (A.S.) cenet’te Havva’ya kimsin dedi

O da ben Havva’yım dedi

Bende Alahın bir kuluyum dedi

Cennet’te beraber yaşamaya başladılar

Huzur ve mutluluk sürüyorlardı cennet’te

Canlarının arzu ettiğişeyleri yiyorlar

Açlık, susuzluk bilmiyorlardı

Hiç kaygıları, hiç dertleri yoktu

Allahü Teala Adem (A.S.) eşin ve sen cenet’te kalın

İstediğiniz herşeyden yiyip, için

Yanlız şu ağaca yaklaşmayın dedi

Sonra zalimlerden olursunuz dedi

Böylece Allah onları İmtihan etmek istedi

Ve buyurdu Adem (A.S.)

Şeytanın kötülüklerinden kendini koru, onun dediklerine uyma

Çünkü şeytan apaçık sizin düşmanınızdır, sizi kandırmak ister

Okudunuz mu?  Tövbe ettiğimizde ALLAHın bizi affettiğini nasıl anlarız?

Sizi cenet’ten çıkarmak ister bunu unutmayın dedi Allahü Teala

Fakat şeytan boş durmuyordu, çeşitli hileler düşünüyordu

Bir defasında yanlarına sokulup

Ey Adem sonsuzluk ağacını göstereyim mi İşte şu ağaç dedi şeytan

Adem(A.S.) inanmadı şeytanı kovdu yanından

Fakat şeytan bıkmadı yine geldi

Eğer o ağacın meyvasından yerseniz, cennet’te edebiyen kalırsınız dedi

Adem ve Havva ağaca yaklaşıp, doğrudur belki deyip

Şeyatının vesvesesiyle, o ağacın meyvasından yediler

Birden kendilerini çırılçıplak gördüler

Ne yapacaklarını şaşırdılar

Allahın yasakladığı ağacın meyvasını yemişlerdi

ve Allahın emrine karşı gelmişlerdi

Allah onların yaptıklarından haberdardı

Allah Adem (A.S.) Adem ve Havva’ya ve hain şeytana seslenip

Birbirinize düşman olarak, yeryüzüne inin dedi

Orada bir müddet yerleşip geçineceksiniz dedi

Hz. Adem (A.S.) üzülüp ağlıyordu

Bütün yaptıklarına pişmandı

Allah’a tövbe etmişti

Allah merhamet sahibiydi

Tövbelerini kabul etmişti Adem ile Havvanın

Yeryüzünde yaşamaya başladılar

Bundan sonra Hz.Adem ile Hz.Havva

Ve Adem oğulları

İşte Hz.Adem ve Havva’nın Kuran’da ki kıssası

alıntı….


karia
ALLAH (c.c) razı olsun elinesağlık kardeşim paylaşım için


ilke
İnşirah kardeş çok teşekkürler.diğer arkadaşların” Amin ”dileklerine ben de katılıyorum.(H.Z Adem ve H.Z Havva tövbe duası konusu)


mum
Hz. adem aleyhisselamın tevbe duası

Hz Adem as ve Hz Havva 'nın tevbe Duası

Hz. Havvanın Tevbe Duası


dergah kuşu
Cenabı Hak Adem as’a şöyle vahyetti:
Ben seni afveyledim. Senin zürriyetinden herhangi birisi senin duanla beni çağırırsa onuda affederim. Onun gam kasavet ve kederlerini kaldırırım. Fakirlik yaftasını onun kaşlarının arasından söker atarım. Her ticaretin arkasında ona kâr sağlarım. Dünya ister istemez ona gelir, velev ki o dünyayı istemiyorsa dahi..İhya C.3-S145

Hz. Adem asın duası:

Ey Allahım!
Sen benim gizli tarafımı ve açık yanımı biliyorsun.
Benim mazeretimi kabul eyle.
Sen benim ihtiyacımı biliyorsun.
O halde isteğimi bana ihsan eyle.
Sen benim nefsimde ne varsa onu da biliyorsun.
O halde benim günahlarımı da afveyle.
Ey Allahım!
Ben Senden kalbime mübareşet eden bir iman ve dosdoğru bir yakîn istiyorum ki, onun sayesinde ancak Sence isabet edilmesi benim için yazılan bana isabet edeceğini bileyim.Ey İkram ve Celal sahibi olan Allah. O iman ve yakîn sayesinde bana taksim buyurduğuna razı olayım.


Arslan kasim
Allah Razi olsun bütün Müslümanlardan tevbe kapisi aciktir iyi degerlendirelim bol tevbeyle insaAllah Rabbimiz bizleri serli seylerden uzak tutar esselam aleykum kardesim.

Okudunuz mu?  Dua Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

hz ademin tevbe duası, adem aleyhisselamın tevbe duası, adem aleyhisselamın duası

Bu kategoride yer alan Dua kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Adem as ve Hz Havva ‘nın tevbe Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.