Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:15
Makale
Yönetici

Fimo Hamuru ( Polimer Kil ) Süslemeler…

Fimo Hamuru ( Polimer Kil ) Süslemeler…

ßaran
Polimer Kil (Fimo Hamuru) çok uzun yıllardan beri kullanılan çok yönlü bir hobi malzemesidir. Son günlerde ülkemizde de popüler olmaya başlamıştır. Kolayca yoğrulabilmesi, renklerin birbirine rahatça karışabilirliği sayesinde her türlü şekli vermek mümkündür. Renk seçeneklerinin zenginliği ve bunların karışımından oluşacak yeni renk yelpazeleri polimer kili daha da özel kılar.

Okudunuz mu?  Yakma Ya Rabbi

Polimer kil (Fimo Hamuru) temel olarak plastik bir malzemedir. İnce PVC partikülleri ile renk pigmentlerinin plasticizer denen sıvı içinde birleşiminden oluşur. Kil piştiğinde plastik partiküller birbirine karışır ve kalıcı katı bir plastik halini alır. İstenilen şekil verildikten sonra 130 derece de 30 dakika pişirilen hamur sertleşir ve dayanıklı hale gelir.
Malzemeler
Polimer kil ile çalışmak için ihiyacınız olan temel malzemeler hem basit hem de ucuzdur. Polimer kilinizi ellerinizle şekillendirmeniz ve evinizde kullandığınız fırınınızda pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak yapımı kolaylaştırmak ve özel efektler vermek için kullanılan malzemelerde vardır; Çalışma mekanı olarak kullanacağınız fayans,rulo, falçata, kretuar, makarna makinası vs.bunlardan bazıları.
Nerelerde kullanılır?
Hamur 130 derece de pişirildiğinden bu sıcaklığa dayanacak her tür objenin üzerine kaplanabilir. Örneğin, ahşap, cam, metal, seramik vb. Ayrıca takı, biblo, mozaik yapımında da kullanmak mümkündür.

Okudunuz mu?  Kanunî (Kanuni Sultan Süleymanın mahlası) [şiir]

Faydalı Bilgiler

Paketi açılan hamur kurumadığından pişirene kadar tekrar tekrar kullanılabilir. Bu özelliği ile zaman problemi olmadan çalışmaya olanak verir.

Piştikten sonra hamurda renk değişimi ve çekme olmaz. Pişirildikten sonra zımparalanabilir, yontulabilir, pişmiş hamur pişmemiş hamura eklenerek tekrar pişirilebilir.

Hamur non-toxic bır üründür. Ancak yinede çalışmada mutfak akipmanı kullanıldıysa mutlaka bu ekipman iyice yıkanarak kullanılmalıdır. . Ayrıca pişmiş veya pişmemiş hamurun gözle temasından kaçınılması gerekir.

Okudunuz mu?  Ben Seninle Daha Mutluyum

Hamur güneş ışığından ve ısıdan (radyotör gibi) uzak, serin bir yerde veya oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Açılmış hamurlar kurumazlar fakat tozdan korumak için folyo paketleri içerisinde saklanmalıdır.

Pişirmede kullanılan fırının termostat ve zaman ayarının doğruluğundan emin olunmalıdır. 130 derecenin üzerine çıkıldığında veya 30 dakikadan fazla fırında tutulduğunda hamurda renk değişimi hatta yanma olabilir. Yanma kokulu gaz çıkışlarına neden olur ki bu gazı teneffüs etmemek gerekir. Eğer bu durum oluştuysa mutlaka ortam havalandırılmalıdır ve ortamdan uzaklaşılmalıdır.

Okudunuz mu?  Her Şeyin Bir Vakti Vardır

Hamurla çalışırken çalışma yüzeyinin, aletlerin ve ellerin temiz olması önemlidir. Renk geçişlerinde eller mutlaka ıslak mendil ile silinerek temizlenmelidir.

Resimde hamurlar nasıl kesmeniz ve şekil vermeniz gerektiği gösterilmekte.Turuncu fimoyu yumurta şeklinde yoğurun. Kanatlar ve ayakların nasıl yapılacağı ise yukarıdan aşağıya gösteriliyor.

Okudunuz mu?  Grup Genç - ilahi-Ezgi Sözleri

Şimdi yapmanız gereken parçaları gövdeye tutturmak. Önce ayaklar, sonra gaga.Gaganın içini ve göz boşluklarını kürdan ile yapabilirsiniz.

Şimdi kapak için yeşil kaplamayı yapalım. 1 paket yeşik renk fimoyu top yaptıktan sonra
7 mm. kalınlıkta merdane ile açın. Kavanoza uygun şekilde bıçak ile kesin.
İşinizi tamamlayınca 130 derece fırında 25 dakika bekletin ve vernikleyin

Okudunuz mu?  Bolu - Abant - Yedigöller - Gezi Yazısı

Cevap: Fimo Hamuru ( Polimer Kil ) Süslemeler…

@YŞE
ben bu hamuru okuldayken kullandım
çok pahalı 🙂 tanesi iki buçuk tl


Yanıt: Fimo Hamuru ( Polimer Kil ) Süslemeler…

ßaran
şimdi ne kadar peki 🙂


fimo hamuru kaç derecede pişer, kil kaç derecede pişer, fimo hamuru

Bu kategoride yer alan Kına Geceleri ve Kadınlarımız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fimo Hamuru ( Polimer Kil ) Süslemeler… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.