Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Hz.İsa’nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

Hz.İsa’nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

kevasor47
Selamınaleyküm Hz.İsanın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?tam bir bilgi olursa çok makbule geçer şimdiden cevaplarınız için ALLAH razı olsun


Cevap: Hz.İsa’nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

mumsema
Hz. İsa (as)’ın ismi Kuranda 33 yerde geçmektedir.

Hz. İsanın isminin geçtiği ayetler ve sürelerin bir kısmı

< Bakara:87 Andolsun, Mûsâ’ya Kitabı (Tevrat’ı) verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryemoğlu İsa’ya mucizeler verdik. Onu Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Size herhangi bir peygamber, hoşunuza gitmeyen bir şey getirdikçe, kibirlenip (onların) bir kısmını yalanlayıp bir kısmını da öldürmediniz mi?

Bakara:136 Deyin ki: "Biz Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz."

Bakara:253 İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah’ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa’ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar.

Al-i İmran:39 Zekeriya mabedde namaz kılarken melekler ona, "Allah sana, kendisinden gelen bir kelimeyi (İsa’yı) doğrulayıcı, efendi, nefsine hakim ve salihlerden bir peygamber olarak Yahya’yı müjdeler" diye seslendiler.

Okudunuz mu?  Aşık Oldum Bir kıza Bizim işte çalışıyor Ama haram diye ne sevdiğimi nede Flört yapmak istiyorum.

Al-i İmran:45 Hani melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı Meryemoğlu İsa Mesih’dir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır."

Al-i İmran:52 İsa onların inkarlarını sezince, "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler, "Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah’a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız" dediler.

Al-i İmran:55 Hani Allah şöyle buyurmuştu: "Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkar edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim."

Al-i İmran:59 Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da hemen oluverdi.

Al-i İmran:62 Şüphesiz bu (İsa hakkındaki) gerçek kıssadır. Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Al-i İmran:84 De ki: "Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a) İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ’ya, İsa’ya ve peygamberlere Rablerinden verilene inandık. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. Biz ona teslim olanlarız."

Nisa:156-157 Bir de inkarlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve "Biz Allah’ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih’i öldürdük" demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler.

Okudunuz mu?  Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

Nisa:159 Kitab ehlinden hiç kimse yoktur ki ölümünden önce, ona (İsa’ya) iman edecek olmasın. Kıyamet günü o (İsa) onların aleyhine şahit olacaktır.

Nisa:163 Biz Nûh’a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, torunlarına, İsa’ya, Eyyüb’e, Yûnus’a, Hârûn’a ve Süleyman’a da vahyetmiştik. Davûd’a da Zebûr vermiştik. >


Yanıt: Hz.İsa’nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

BiLaL HaTTaB
Bulabildiklerim:

BAKARA SURESİ/87: Yemin olsun ki, Mûsa’ya Kitap’ı verdik. Ve arkasından da resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa‘ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs’le güçlendirdik. Bir resulün size, nefislerinizin hoşlanmadığı bir şey getirdiği her seferinde büyüklük taslanmadınız mı? Bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürüyorsunuz.

BAKARA SURESİ/136 Şöyle deyin: "Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, onun torunlarına indirilene, Mûsa’ya ve
İsa‘ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O’na/Allah’a teslim olanlarız."

BAKARA SURESİ/253 İşte resuller! Biz onların bazısını bazısına üstün kılmışızdır. Allah, onlardan bazısıyla konuşmuştur. Bazılarını da derecelerle yüceltmiştir. Meryem oğlu
İsa‘ya açık ayetler verdik ve onu Ruhulkudüs’le güçlendirdik. Allah dileseydi, onların ardından gelenler, açık-seçik mesajlar kendilerine ulaştıktan sonra birbirlerini öldürmezlerdi. Ancak tartışmaya girdiler de içlerinden bazısı iman etti, bazısı küfre saptı. Allah dileseydi birbirlerini öldürmezlerdi. Ne var ki, Allah dilediğini yapıyor.

ALİ İMRAN SURESİ/45 Bir de, melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah seni, kendisinden bir kelimeyle muştuluyor. Adı, Meryem’in oğlu
İsa Mesih’tir.Dünya ve âhirette yüz akıdır.Allah’a yaklaştırılanlardandır."

ALİ İMRAN SURESİ/52
İsa onlardan inkârı sezince şöyle konuştu: "Allah’a gidişte benim yardımcılarım kim?" Havâriler dediler ki: "Biz Allah’ın yardımcılarıyız!Allah’a iman ettik biz!Tanık ol, biz müslümanlarız/Allah’a teslim olanlarız."

ALİ İMRAN SURESİ/55 Allah şunu da demişti: "Ey
İsa, senin canını alacağım, seni kendime yükselteceğim; seni, inkâr edenlerden uzaklaştırıp arındıracağım. Ve sana uyanları, inkâr edenlerin, kıyamete kadar üstünde tutacağım. Sonra bana olacak dönüşünüz; tartışıp durduğunuz şeyler hakkında aranızda ben hüküm vereceğim."

ALİ İMRAN SURESİ/59 Allah katında
İsa‘nın durumu, Âdem’in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "Ol!" dedi.Artık o, olur.

ALİ İMRAN SURESİ/84 De ki: "Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa’ya,
İsa‘ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O’na teslim olanlarız."

N
İSASURESİ/157 "Biz, Allah’ın resulü Meryem oğlu İsa Mesih’i öldürdük" demeleri yüzünden. Oysaki onu öldürmediler, onu asmadılar da; sadece o onlara benzer gösterildi. Onun hakkında tartışmaya girenler, onunla ilgili olarak tam bir kuşku içindedirler. Onların, ona ilişkin bir bilgileri yoktur; sadece sanıya uymaktalar. Onu kesinlikle öldürmediler.

N
İSASURESİ/163 Biz, tıpkı Nûh’a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi sana da vahyettik. Biz İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, torunlarına, İsa‘ya, Eyyûb’e, Yûnus’a, Hârun’a, Süleyman’a da vahyettik. Dâvud’a da Zebur’u verdik.

N
İSA SURESİ/171 Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem’in oğlu İsa Mesih, Allah’ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem’e atmıştır. Artık Allah’a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid’dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O’nundur göklerdekiler ve yerdekiler. Vekil olarak Allah yeter.

MAİDE SURESİ/46 Ardından o peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu
İsa‘yı gönderdik. Tevrat’tan yanında bulunanı doğruluyordu. Ona İncil’i verdik. Hidayet ve ışık vardı onda. Tevrat’tan yanında olanı tasdikleyici idi. Doğruya ve güzele kılavuzdu, takvaya sarılanlara bir öğüt.

MAİDE SURESİ/78 İsrailoğullarının küfre sapanları, Meryem’in oğlu
İsa‘nın ve Dâvud’un diliyle lanetlendiler. Bu böyledir; çünkü onlar sınır tanımazlık, haksızlık, düşmanlık ediyorlardı.

MAİDE SURESİ/110 Hani, Allah şöyle demişti: "Ey Meryem’in oğlu
İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs’le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap’ı, hikmeti, Tevrat’ı, İncil’i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: "Açık bir büyüden başka bir şey değil bu."

MAİDE SURESİ/112 Havariler demişlerdi ki: "Ey Meryem’in oğlu
İsa! Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" İsa dedi ki: "Eğer müminlerseniz Allah’tan sakının!"

MAİDE SURESİ/114 Meryem oğlu
İsa şöyle yakardı: "Allahım, ey Rabbimiz! Üzerimize gökten bir sofra indir de bizim hem öncekilerimize hem sonrakilerimize bir bayram olsun, senden bir mucize olsun. Rızıklandır bizi! Rızık verenlerin en hayırlısı sensin!"

MAİDE SURESİ/116 Allah şunu da söyledi: "Ey Meryem oğlu
İsa! Allah’ın yanında beni ve annemi de iki tanrı olarak kabul edin diye insanlara sen mi söyledin?" İsa dedi: "Hâşâ! Tespih ederim seni. Hakkım olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir. Eğer onu söylemişsem sen onu elbette bilirsin. Sen benim içimde olanı bilirsin ama ben senin zatında olanı bilmem. Çünkü sen, evet sen, gaybları çok iyi bilensin!"

EN’AM SURESI/85 Zekeriyya, Yahya,
İsa ve İlyas… Hepsi iyilik ve barış için çalışanlardandı.

MERYEM SURESI/34 İşte Meryem’in oğlu
İsa budur! Hakkında kuşku ve çelişmeye düştükleri şeyin doğrusu bu sözdür.

AHZAB SURESİ/7 Biz, peygamberlerden mîsaklarını almıştık. Senden de mîsak aldık. Nûh’tan, İbrahim’den, Mûsa’dan, Meryem oğlu
İsa‘dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle mîsak aldık;

ŞÛRA SURESİ/13 Sizin için, dinden, Nûh’a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim’e, Mûsa’ya ve
İsa‘ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.

ZÜHRUF SURESI/63
İsa, açık-seçik kanıtlarla geldiğinde şöyle demişti: "Ben size hikmet getirdim ve tartışıp durduğunuz şeylerin bir kısmını size açıklayayım diye geldim. O halde, Allah’tan sakının ve bana itaat edin!"

HADİD SURESİ/27 Sonra onların eserleri üzere, resullerimizi art arda gönderdik. Meryem’in oğlu
İsa‘yı da onların ardınca gönderdik. Ona İncil’i verdik; ona uyanların gönüllerine şefkat ve merhamet koyduk. Bir bid’at olarak ortaya çıkardıkları ruhbaniyeti, onlar üzerine biz yazmamıştık. Allah’ın rızasını kazanmak için ortaya çıkardılar. Ama ona gerektiği şekilde saygılı olmadılar. Onların, iman edenlerine ödüllerini verdik. Onlardan çoğu yoldan çıkmış olanlardır.

SAFF SURESİ/6 Meryem oğlu
İsa‘nın da şöyle dediğini hatırla: "Ey İsrailoğulları! Ben size Allah’ın elçisiyim. Benden önce Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir elçiyi müjdeleyici olarak gönderildim." Fakat İsa‘nın müjdelediği elçi onlara apaçık deliller getirdiğinde: "Bu, katıksız bir büyüdür!" dediler.

SAFF SURESİ/14 Ey iman sahipleri! Allah’ın yardımcıları olun! Hani, Meryem oğlu
İsa, havarilere: "Allah’a gidişte benim yardımcılarım kimdir?" demişti de, havariler: "Biz, Allah’ın yardımcılarıyız!" cevabını vermişlerdi. Bunun ardından, İsrailoğullarından bir zümre iman etmiş, bir zümre de küfre sapmıştı. Nihayet biz, iman sahiplerini düşmanlarına karşı güçlendirdik de onlar üstün geldiler.

Kaç defa geçtiğini saymadım. Onu da sen sayıver bir zahmet 🙂

Okudunuz mu?  Kadınlar mevlüte ellerini avuclarina aliyorlar bu arada ne diyorlar birbirine?

vesselam…


Soru: Hz.İsa’nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

kevasor47
mumsema kardeş din öğretmenim bana sorduda bende size sordum bilal hattab kardeş ALLAH razı olsun 28 defa geçiyor


BiLaL HaTTaB
Rabbim sizden de razı olsun kardeşim. Ne yapacakmış ki Hz. İsa’nın kaç defa geçtiğini.. :S

Okudunuz mu?  Nasıl kendimi engellerim?

Merak ettim; zahmet olmazsa soruyu ne şekilde sorduğunu ve ne amaçla sorduğunu söyler misin?


kevasor47
Öğretmenime müdür sormuş her halde onu deneme amacı ile bu soruyu sormuş tekrar ALLAH razı olsun


Hoca
< Öğretmenime müdür sormuş her halde onu deneme amacı ile bu soruyu sormuş tekrar ALLAH razı olsun >
bilip bilmemekte ne gibi yarar var ki hoca bunu sormuş:)
Hayatını bilmek yada Kur’anda onun hakkındaki ayetleri okumak, tefsiri okumak güzel ama sayıyısını bilmek fazla bir fayda vermez diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Namazda hapşırmak

Halit
kardesim nasıl ne faydasi var dersin ! Bu hayli muhim bir bilgi, farz edelim bir hiristianla konusuyon , bilirsin hristialar kurani kerimin Hz. Muhammed (sav) tarafindan yazildigini(hasa) iddia ediyorlar, bu bilgiyi kullanarak sen de dersin ki , “be kardesim eğer bu kitabi Hz Muhammed (sav) yazdiysa , nasıl oluyorda kendisinin ismi sadece 5 defa geciyor , Hz. Isanin ise tam 28 kez, bunun yaninda Hz. Isanin annesinin adinda yani “Meryem“, tam bir sure indirilmistim, halbuki bir insan kitap yaziyorsa ve birisini yuceltecekse ilk önce kendi yakinlarindan birisini yuceltir…ki biz kurani kerimde Hz Muhmmedin(sav) ne annesinin ne de esinin adina dair bir sureyle veya ayetle kasilasmiyoruz…

Okudunuz mu?  Yef'alüllahü ma yeşaü bikudretihi ve yahkümü ma yuridü duası ve anlamı

Hoca
Kur’ân-ı Kerim’de Hz. İsa:

İsa kelimesi, Kur’ân-ı Kerim’de 25 yerde geçer.
Hz. İsa’nın lâkabı olan Mesîh 11 yerde ve çoğunluğu İbn Meryem şeklinde olmak üzere Meryem ismi de 34 yerde kullanılır.
İsa ismi, Kur’ân-ı Kerim’de geçen âyetlerin tümünde İbn Meryem -Meryem oğlu- ifadesiyle geçer.
Bu şekilde kullanılması, Hz. İsa’nın bir beşer olduğu ve bir beşerden doğduğunun vurgulanması için olmalıdır.

Okudunuz mu?  Dua kaderi değiştirir mi böyle birşey mümkün mü?

Meraklı!
Peki İsa kelimesi Kur’an’da geçiyor, fakat benim merak ettiğim şey şu: İsa dediğimiz peygamber aslında gerçekte "Jesus" olarak geçiyor Kur’an hariç her yerde. Bu adın farklı yazılışının nedeni nedir? Bir de merak ettiğim diğer soru Kur’an’da İsa diye mi geçiyor direkt yoksa bir metafor mu var da sizler onu İsa diye çeviriyorsunuz?

Okudunuz mu?  İçimdeki sesten nasıl kurtulabilirim?

Kaan Aykas
Hadi cevabını söyliyeyim de konu muallakta kalmasın.
İsa AS ilk doğduğunda annesi Meryem A.S ona "YEŞUA" ismini koymuştur.O zaman kullanılan dil İbranice olup "YEŞUA" nın anlamı da "Allahın Yardımı" demektir.

Hristiyanlar İsa A.S a "Jesus" der ki bu kelime yunanca olup baba tanrı "Zeus" dan türemedir.Tam kafa kafaya bir anlamı yoktur.Yalnız gerçek olan bir şey İsa AS. hayatta iken ona hep " YEŞUA" diye hitap edilmiştir."YEŞUA" diye anılmıştır.Zaten inciller İsa’dan uzun bir süre sonra yazılmış ve akabinde aşırı tahrifata uğradığı için ve Hristiyanların da İsa A.S ı baba-oğul-kutsal ruh üçlemesi yani teslis yaptığı için Allah Kuranda sapıttıklarından bahsetmektedir.Hz. İsa’yı ile Allah bir tutmuşlar ve Jesus demişlerdir.

Okudunuz mu?  İdrarla birlikte meni gelmesi

Gelelim biz neden İsa A.S a İsa diyoruz.Bu tamamen kuran kökenlidir.Kuran vahyedilmeden evvel dünyada İsa diye bir isim yoktu.Arapçaya da Türkçeye de kuran ile girmiştir.İsa İbni Meryem diye sıfatlandırılmıştır.Yani Meryem oğlu isa.Ayrıca Kuranda İsanın başka sıfatlarıda vardır.Nebiullah (Allahın Nebisi) 19:30 , Resulullah (Allahın resulü) 4:171 , Kelimetullah (Allahın kelimesi) 4:171 , Ruhullah (Allahın ruhu) 4:171 , Mesihullah (Allahın mesihi)

Zümer Süresi 23. ayette Kuranın çift kutuplu olduğundan bahseder.Meraklısı varsa İsa AS’ ın Kurandaki döngüsünün ne anlama geldiğini anlatabilirim.


Şema
Kuranda isa ismi kaç kez geçiyor?

Normalde isa olarak 20 küsür yerde geçer ama ona hitaplarla birlikte 33 yerde İSA ismi geçer

İsa isminin geçtiği bir kaç ayet

Zuhruf:57 Meryem oğlu İsa bir örnek olarak anlatılınca bir de ne göresin senin kavmin (seni susturacak bir delil buldukları zannıyla) hemen şamata etmeye başlar.
GösterAyet’e Git

Zuhruf:58 "Bizim tanrılarımız mı hayırlı, yoksa İsa mı?" dediler. Bunu sadece seninle tartışmak için ortaya attılar. Şüphesiz onlar kavgacı bir toplumdur.

Zuhruf:59 İsa, sadece, kendisine nimet verdiğimiz ve İsrailoğulları’na örnek kıldığımız bir kuldur.

Zuhruf:63 İsa, apaçık mucizeleri getirdiği zaman şöyle demişti: "Ben size hikmeti getirdim ve hakkında ayrılığa düştüğünüz şeylerden bir kısmını size açıklamak için geldim. Öyle ise, Allah’a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin."

Hadıd:27 Sonra bunların peşinden ardarda peygamberlerimizi gönderdik. Onların arkasından da Meryem oğlu İsa’yı gönderdik, ona İncil’i verdik ve kendisine uyanların kalplerine şefkat ve merhamet duygusu koyduk. (Kendiliklerinden) icat ettikleri ruhbanlığa gelince; biz onu onlara farz kılmamıştık. Allah’ın rızasını kazanmak için onu kendileri icat etmişlerdi. Fakat ona da gereği gibi uymadılar. Biz de içlerinden iman edenlere mükafatlarını verdik. Fakat onlardan birçoğu da fasık kimselerdir.

Okudunuz mu?  Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

Saf:6 Hani, Meryem oğlu İsa, "Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim" demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, "Bu, apaçık bir sihirdir" dediler.

Saf:14 Ey iman edenler! Allah’ın yardımcıları olun. Nasıl ki Meryem oğlu İsa da havarilere, "Allah’a giden yolda benim yardımcılarım kimdir?" demişti. Havariler de, "Biz Allah’ın yardımcılarıyız" demişlerdi. Bunun üzerine İsrailoğullarından bir kesim inanmış, bir kesim de inkar etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler.


hz isanın ismi kuranda, Hz isanin adinin gectigi ayetler, kuranda isa ismi kaç defa geciyor

Bu kategoride yer alan Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.İsa’nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.