Anasayfa
25 Kasım 2023, 13:16
aile
Yönetici

Evlilikte Geçimsizlik Nasıl Çözülür

Evlilikte Geçimsizlik Nasıl Çözülür

Evlilikte Geçimsizlik Nasıl Çözülür Kadın ve erkek biraraya gelerek evliliği oluştururlar. Bu birlikte yaşam sonucu evlilik öncesi ben ve sen yerine, biz yaşantısı ortaya çıkar. Eşler arasında iletişim bozukluğu varsa, aile düzeni alt üst olur, geçimsizlik meydana çıkar. Geçimsizlik, önce ailede bulunan fertlerin psikolojilerini olumsuz etkiler. Daha sonra çatışma, sürtüşme ve tartışmalara yol açar, en kötü ihtimal de boşanmayla sonlanır.
Mizaçları, zekâ seviyeleri, kişilik özellikleri, karakterleri arasında büyük fark olan eşlerin anlaşmaları çok zordur. Sosyal uyumsuzluk, çoğunlukla eşlerin evlenmeden önce yaşadıkları çevrelerdeki kültür farklarından kaynaklanır. Kültür farkı iletişim için gerekli olan ortak duygu ve düşüncelerin oluşmasını da engeller.
Karı veya kocanın hatalı bir davranışını eleştirirken kişiliği hedef alınmamalıdır. Eşin davranışlarının başkalarıyla kıyaslanıp, olumsuz bulunan yönlerinin şuçlayıcı biçimde ortaya konması doğru bir davranış olamaz.
Özellikle başkalarının yanında eleştirmekten ve onu küçük düşürmekten kesinlikle kaçınmalıdır. Bütün duygu ve düşünceler eşle paylaşılmalıdır.
Eşle ilişkileri, geçmişe dönük pişmanlıklar, suçlamalar ve kırgınlıklar üzerine değil, geleceğe yönelik ortak hedefler, ümitler ve beklentiler üzerinde durmaya gayret etmelidir.
Aslında zaman zaman çiftlerin tartışmaya da ihtiyaçları vardır. Problem çıkmasın diye, bütün problemler hasıraltı edilirse, adeta doldurulursa, bir gün üst üste yığılan problemler ağır sıkıntılara yol açabilir.
Mutlu evlilikte temel prensip; eşlerin birbirlerinden ayrı mutluluk anlayışları yanında, birbiri ile ortak olan mutluluk anlayışını da geliştirebilmeleridir.
Evlilik içinde ortak çaba harcamadıkça mutluluktan söz edilemez. Banu Şenyürek Özyön

Okudunuz mu?  Nişan ve Düğünde ölçü ne olmalıdır

Cevap: Evlilikte Geçimsizlik Nasıl Çözülür

EHLİMAN
Evlilikte geçimsizliği önlemek için kişiler önce birbirlerini dinlemeyi öğrenmeliler. Birbirlerinin dinlemeye karar verdiklerinde birbirlerini de anlamaları gerekmektedir.


Evlilikte geçimsizlik

Kayıtsız Üye
Kocam çok geçimsiz birisi.Bugüne kadar en ufak bir tartışmada bile beni suçlu buldu.Yaptığım hiç bir iyiliği görmezken,hep bir kusur arıyor.Hamile olduğum halde bana anlayış gösterip destek vermesi gerekirken dünyayı zindan ediyor.Sürekli kavga ediyoruz.Hakaretler savurup,itip kalkıyor,en ufak bir hatamda beni boşamakla tehdit ediyor.Karnımdaki bebeğin bile hatrını gözetmiyor.Çok dua ediyorum ama olmuyor.Sanki kör olmuş gibi.Eğer beni anlayacağını bilsem onu kazanmak için çabalardım ama artık yoruldum.Ne yapmalıyım,lütfen bir yol gösterin.

Okudunuz mu?  En kötü evlilik , en iyi bekarlıktan daha iyidir!

eşlerin anlaşması, huysuz eş

Bu kategoride yer alan Çarşamba ve pazar geceleri eş ile ilişkiye girmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilikte Geçimsizlik Nasıl Çözülür Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.