Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Zararı dokunan kişiden küsmek ve ona bedda etmek caiz mi?

Zararı dokunan kişiden küsmek ve ona bedda etmek caiz mi?

ßaran
Müslümanın müslümana üç günden fazla küs durması doğru değildir. Ayrıca insan kendine zararı dokunan kişinin ıslah olması için dua etmesi gerekir. Ona dua etmeniz sizin kalbinizden ona olan kin duygusunu silecek ve ona karşı sevgi hissi beslemesine vesile olacaktır.

Okudunuz mu?  Bara gitmek günah mıdır

Zulme uğrayan bir insanın beddua etmesi günah değildir. Ancak sebepsiz beddua etmek doğru değildir.

Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü’mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44)

Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)

Okudunuz mu?  Kadın-Erkek Birbirine Eşit midir? Kadın ile erkek eşit midir?

Haklı bile olsanız beddua etmenizi tavsiye etmeyiz.
Selam ve dua ile…

SİE


Cevap: Zararı dokunan kişiden küsmek ve ona bedda etmek caiz mi?

EHLİMAN
Bazı durumlarda insanların ellerinden pek bir şey gelmez.Bu durumda yapması gereken tek şey Allah’a havale etmek olacaktır.Bize yapılan haksızlıklar ve zulüm karşısında ister istemez beddua ediyoruz.

Okudunuz mu?  Sakin olmak için ne yapmak lazım?

Cevap: Zararı dokunan kişiden küsmek ve ona bedda etmek caiz mi?

yasemin
Efendimiz (s.a.v) buyuruyor: Kendinize beddua etmeyin, çoluk çocuğunuza beddua etmeyin, sahip olduğunuz mallarınıza da beddua etmeyin. Çünkü dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir. (Müslim)
Büyük tefsir alimi Zemahşeri’ye (rh.a) ayağının neden topal olduğunu sorduklarında şöyle demiştir: Çocukluğumda bir serçe yakaladım; uçup gitmemesi için bir iple ayağından bağladım. Derken elimden kurtulup yerdeki bir yarığın içine kaçtı. Onu tutup çekerken ayağı koptu. Annem onun acı çekmesine dayanamayıp üzüldü ve bana, ‘Onun ayağını kopardığın gibi Allah da senin ayağını kessin!’ diye beddua etti. İlim tahsili için Buhara’ ya giderken binekten düştüm ve ayağım kırıldı.
Sözün özü ; LANET OKUMAK, BEDDUA ETMEK ; KENDİ KÜPÜNE ZARARDIR .

Okudunuz mu?  Kadın ev işlerini yapmaya mecbur mudur?

küsmek günahmıdır, kaynanaya küsmek günahmı, küsmenin caiz olduğu yerler

Bu kategoride yer alan 1 Gün Cenabet Olmak günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zararı dokunan kişiden küsmek ve ona bedda etmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.