Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:12
edep
Yönetici

Ana Babaya Karşı Adap

Ana Babaya Karşı Adap

Zenan
Ana Babaya Karşı Adap

Ebu Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Peygamber (s.a.v.) yanında bir oğlu olan adam gördü. Rasûlüllah (s.a.v.) çocuğa:
– Bu kimdir? dedi. Çocuk:
– Babamdır, cevabını verdi. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.):
– O halde onun önünde yürüme, onun hoşlanmayacağı ve karşı çıkacağı bir şey yapma, ondan önce oturma ve onu adıyla çağırma" (451)
Ebu Ğassân ed-Dabbi anlatıyor: Babamla birlikte yürüyordum. Derken Ebu Hüreyre (r.a.) ile karşılaştık. Ebu Hureyre:
– Bu kimdir? dedi. Ben:
– Babamdır, dedim. Bunun üzerine o şöyle dedi:
– Babanın önünde yürüme, onun arkasından veya yanıbaşından yürü. Seninle onun arasına birisini alma, babamın bulunduğu yerin çatısında dolaşma onu korkutursun, baban sana bakarken önünde eti sıyrılmış kemik yeme, belki onu canı ister." (452)
——————————————————————————–
(450) İmam Nevevf, Riyazü’s-Salihin adlı eserinde konu hakkında "Kitabu’l-Edeb" başlığı ile müstakil bir bölüm ayırmıştır. Orada her müslümanın bilmesi gereken birçok âdabı zikretrnektedir.
(451) Nevevî, Ezkâr, s. 257-258 (İbnu’s-Sünni’den naklen).
(452) Heysemî, Mecmau’z-Zevaid, VIII, 137.

__________________


Cevap: Ana Babaya Karşı Adap

EHLİMAN
İnsan kaç yaşına gelirse gelsin anne ve babaya hürmet etmeli onlara saygıda kusur etmemelidir.Onların bizim üzerimizde çok hakkı vardır.En azından dinin emri olduğu için onlara iyi davranmak zorundayız.

Bu kategoride yer alan Elbise ve ayakkabıyı giyip çıkarma usulü/edebi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ana Babaya Karşı Adap Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.