Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:28
Sizden
Yönetici

Bayanların araba kullanması caiz midir?

Bayanların araba kullanması caiz midir?

mvy54
Mumsema hocam, daha önce de size bir çok soru sorup aydınlanmıştım.18 yaşımdan itibaren, 10 yıldır araba kullanıyorum, örneğin çocuğumu okula götürüp getiriyorum. 1 yıldır bir gruba Arapça dersi almaya gidiyorum, bugün hocam bayanların araba kullanmaması gerektiğini söyledi, şu an moralim çok bozuk şoktayım. Başörtümle terbiyemle arabamı kullanıyorum. buna izin yok mu, dinimizin bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum, siz ne dersiniz? Kendimi çok günahkar hissediyorum.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken birinin aklına gelmesi ve ona sinirlenmek

Cevap: Bayanların araba kullanması caiz midir?

merve
forumduasi.com/ahlak-iyi-ve-kotu-ahlaki-soru-ve-cevaplari/57483-kadinin-araba-kullanmasi.htmlforumduasi.com/ahlak-iyi-ve-kotu-ahlaki-soru-ve-cevaplari/57483-kadinin-araba-kullanmasi.html

Ben bu konuyla cevabımı buldum 🙂


Yanıt: Bayanların araba kullanması caiz midir?

_TAKVA_
lütfen komik olmayın araba kullanmanın neresi günah ve neye dayanarak böyle bir şey söylüyor hocanız? siz sözlerimi sakın yanlış anlamayın kardeşim ama böle bir şeyi mantığım almıyor

Okudunuz mu?  Sevgili ile konuşmak günah mı

Soru: Bayanların araba kullanması caiz midir?

Hoca
< lütfen komik olmayın araba kullanmanın neresi günah ve neye dayanarak böyle bir şey söylüyor hocanız? siz sözlerimi sakın yanlış anlamayın kardeşim ama böle bir şeyi mantığım almıyor >
burda komiklik yok takva kardeş. komiklik dini bilmeden yaşamaktır, yaşamak için araştırmak değil. soru soran kardeşlere engel olmayalım.
müslümanlar dini bir konuda şüpheye düştüklerinde ilmine güvendikleri bir alime soru sorar ve gerçeğini öğrenirler. burda kardeşimiz bir kadının araba kullanamayacağını duymuş ve sormuş bu gayet normal bir durum.

Okudunuz mu?  Günahların silinmesi?

merve kardeş link vermiş ama kısaca, dinen bir kadının tesettüre riayet ederek ve yalnız başına uzun yola çıkmama şartı ile, araba kullanmasında hiçbir sdakıncası yoktur.
geniş bilgi için: forumduasi.com/showthread.php?p=318093#post318093Kadınların araba kullanmasının dinen bir sakıncası var mı?


mvy54
Ben de komik olduğumu düşünmüyorum, böyle bir soru için sadece sizin içinizden bilenlere sorup öğreniyorum ki öğrendiklerimle cevap vereyim. Hepinizden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Evlenenlerin bütün günahları affedilir mi?

ravza 2
bende baştan haydiiii dedim bu devirde gerekli ama okuyunca düşünce aldı evt suudi arabistanda bayanların araba kullanması yasak medinede öğretmen arkadaş var arabanın önüne bile oturması yadırganıyor bayanın dedi bizde yasak değil ama……


kadınların araba kullanması caiz mi, kadının araba kullanması caiz mi, bayanların araba kullanması caiz midir

Bu kategoride yer alan Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayanların araba kullanması caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.