Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Ebu Derdâ’nın Duası

Ebu Derdâ’nın Duası

Hoca
Ebu Derdâ’nın Duası
Ebu Derdâ’ya ‘Evin yanıyor denildi. Gerçekten de Ebu Derdâ’nın mahallesi yanıyordu. Ebu Derdâ ‘Allah Teâlâ benim evimi yakmaz!’ dedi. Kendisine üç defa evinin yandığı söylendiği halde onun cevabı aynı oldu: ‘Allah benim evimi yakmaz!’ Sonra kendisine biri gelip dedi ki: ‘Ey Ebu Derdâ! Ateş senin evine yaklaşırken söndü’. Ebu Derdâ ‘Ben öyle olacağını biliyordum’ diye karşılık verdi. Cemâatten biri ‘Sen bunu nasıl biliyordun? Bu sözlerinin hangisinin daha acaip olduğunu anlayamıyoruz’. Bunun üzerine Ebu Derdâ şöyle dedi: "Hz. Peygamber şöyle demişti: ‘Kim bu kelimeleri gece veya gündüz söylerse ona hiçbir şey zarar vermez’. Ben de o kelimeleri söylemiştim". O kelimeler şunlardır:
Ey Allahım! Benim rabbim ancak sensin. Senden başka ilah yoktur. Ancak sana tevekkül ediyorum. Büyük arşın sahibi sensin. Günahtan dönüş ve ibadete yöneliş ancak azim ve yüce olan Allah’ın kuvveti iledir. Allah neyi dilerse o olmuştur. Neyi dilememişse o olmamıştır. Muhakkak Allah herşeye kâdirdir. Muhakkak Allah, ilmiyle herşeyi ihâta etmiştir ve herşeyi adet olarak tesbit buyurmuştur.
Ey Allahım! Nefsimin şerrinden ve perçemi kudretinde bu-lunan her mahlûkun şerrinden sana sığınırım. Muhakkak rabbimin yolu dosdoğrudur!128

Okudunuz mu?  Elhamdülillahi rabbil alemin vessalatü vesselamü

Cevap: Ebu Derdâ’nın Duası

imam
ebu derda duası değil, Peygamberimizin korunma duasıdır.


ebu derda duası, ebu derdanın duası, ebu derda hazretlerinin duası

Bu kategoride yer alan Çok etkili murat için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebu Derdâ’nın Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.