Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Ma’ruf-u Kerhî’nin Duası

Ma’ruf-u Kerhî’nin Duası

Hoca
Ma’ruf-u Kerhî’nin Duası
Muhammed b. Hasan şöyle demiştir: Ma’rûf-u Kerhî bana dedi ki: ‘Beşi dünya ve beşi de âhiret için olan on kelimeyi sana öğreteyim ki, o kelimelerle Allah’ı çağıran bir kimse, Allah’ın o kelimelerinin yanında olduğunu görecektir’.
Bunun üzerine Ma’rûf-u Kerhî’ye dedim ki: ‘O kelimeleri bana yaz!’ Ma’ruf ‘Hayır yazamam. Ancak Bekir b. Hanis’in bana defalarca tekrar ettiği gibi ben de sana defalarca tekrarlamak suretiyle okuyayım’ dedi. O kelimeler şunlardır:
Dinim için, dünyam için, beni ilgilendiren meselelerim için kerim olan Allah bana kâfidir. Bana zulmedenden daha kuvvetli bulunan âlim olan Allah bana yeter. Bana kötülükle yaklaşanın belini kırabilecek derecede şiddet ve kuvvete sahip olan Allah bana kâfidir. Rahîm olan Allah ölüm ânında bana kâfidir. Kabirde sorguya çekildiğim anda Allah bana kâfidir. Hesap zamanında kerîm olan Allah bana kâfidir. Mizanın yanında lâtif olan Allah bana kâfidir. Sırât’ın yanında, kadîr olan Allah bana kâfidir. Allah bana kâfidir. İlah ancak O’dur. O’na yaslanırım. O büyük arş’ın sâhibidir.
Ebu Derdâ şöyle demiştir: ‘Kim günde yedi defa şu ayet-i celîleyi okursa Allah Teâlâ (c.c) ister o kul doğru olsun, isterse yalancı 129 onun âhireti ile ilgili bütün üzücü hâdiselerde ona kâfi gelir.
Ey Rasûlüm! Eğer senden yüz çevirirlerse de ki: ‘Bana Allah yeter. O’ndan başka ilâh yoktur. Ben ancak O’na güvendim ve O büyük arş’ın sahibidir. (Tevbe/129)

Okudunuz mu?  Münacat nedir Nasıl yapılır? Örneklerle Münacat

Cevap: Ma’ruf-u Kerhî’nin Duası

MECİDİE
bu dua çok güzel bir duadır ve okuyan için ahirette çok sevabı ve mükafatı vardır dua da ALLAHA güvenmeyi her türlü sıkıntıda ona koşmayı ve ondan başka dost edinmemeyi ALLAHIN herşeye yeteceği anlatılmaktadır


marufu kerhinin duası, maruf kerhi duası, marufu kerhi duası

Bu kategoride yer alan Rabiatü'l Adeviyye'nin (ks) Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ma’ruf-u Kerhî’nin Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.