Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Ağaç tesbih hakkında.. 33’lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir?

Ağaç tesbih hakkında.. 33’lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir?

harunbaba06
selamün aleyküm hayırlı cuma lar ben agaçtan yapılmış bir tesbih aldım ama ne agacı oldugunu bilmiyorum bu tesbih i namazdan sonra çekmenin bir mahsuru varmı?garkad agacı olabilirmi? birde 33lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir? saygılar selamlar

Okudunuz mu?  Kardeşim kapalı ama açılmak istiyor

tesbihler yabancı ülkelerden geliyor ben aldıktan sonra garkad agacını okuduktan sonra tereddüte düştüm birde 33tanede nifane yi anladım da 11 adetteki nifane ile ayrılmayı anlamadım saygılar


Cevap: agaç tesbih hakkında.. 33’lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir?

Hoca
her 33 taneden sonra bir tane nifane yani ayırma işreti olarak farklı bir tane konulmuş. sanırım bundan amaç tesbih çekerken daha kolay sayı anlaşılsın diyedir.
her namazdan sonra 33 sübhanAllah, 33 elhamdülilah ve 33 defa Allahü ekber çekmek sünnettir. kanaatimce bunun için konulmuştur.
Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Bir şey çaldım ne yapmam lazım

Yanıt: agaç tesbih hakkında.. 33’lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir?

harunbaba06
sag ol mum kardeş benbu tesbihi kullanıyımmı?33lü tesbihde her 11 de nifane var bunun anlamı ne Allah’a emanet ol


Soru: agaç tesbih hakkında.. 33’lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir?

Hoca
sende sağol harunbaba

Okudunuz mu?  Kurandaki çelişkilere örnekler!!!

Bütün ağaçlar Allah’ındır. garkad ağacından yapıldı diye kullanmakta bir sakınca yoktur. 33 lük tesbihteki ayırmaların anlamını bilmiyorum kardeş ama tahminim süs amaçlıdır.


DZALBAY
Bazı cemaat ve tarikat derslerinde,yüz, yüz onbir,beş yüz, bin …v.b. sayılarda ders tesbihatı çekilmektedir.Bu sayıları tesbit etmek için o her on birde bir ayırıcı konulmuştur.Kullananlar için büyük kolaylıkları oluyor.Bir de kabir ziyaretlerinde,on bir İhlas ve bir Fatiha okumanın faziletine inanılır.O on bir için de kolaylık sağlar.Selam ve dua ile kalın…

Okudunuz mu?  Kokoreç Yemek?

Kayıtsız Üye
Tesbihlerde her 11de nifane olmasi sebebi zikirde 11 kere zikir çekilmesi ifade eden alimler var 17 kerede var 33 çogunlukta


Kayıtsız Üye
İyi günler.
Bazı tesbihler de 33+33+33 yani 99 tane boncuk. Bazı tesbihler de 11+11+11 yani 33 tane boncuk var hangisi ile tesbih yapmak daha uygun?

Okudunuz mu?  Hz.isa Ve Kutsal Kase Doğrudur Işte Ayeti Kerim

arifselim
Hayırlı günler. Namazdan sonra çekilen SübhanAllah, elhamdulillah ve Allahuekber zikirlerini 33’lü ile çekmek kolaylık olur. Lakin tesbihin bir önemi yoktur. Hangisi ile nasıl rahat ediyorsan onu kullanabilirsin.


33 lük tesbih nasıl çekilir, tesbih ayracı, 33 tesbihin anlamı

Bu kategoride yer alan Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağaç tesbih hakkında.. 33’lük tesbih de her 11 de ayraç var bunun anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.