Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Evde hayvan beslemek doğru mu?

Evde hayvan beslemek doğru mu?

vuslat93
biz bir kuş aldık annem hiç razı değil çünkü hayvanların eve kapatılmasını istemiyor
bazı hayvanlarda eve melek girmiyormuş sanırım kuş beslemenin bir sakıncası var mı?


Cevap: evde hayvan beslemek doğru mu?

franklukas
s.a güzel bir konuya değinmiş arkadaş bende işyerinde köpek besliyorum ama su iki haftadır barınaga vermek isityorum ama bir türlü nasip olmuyor bir şekilde üşengeçlik oluyor halbuki arasam sorsam nedir nasıldır bunu vermenin koşulu diye ama dedimya işte hep bir üşengeçlik ama bu üşengeçlikte şeytandandan olsa gerek çünkü nerde bir olumsuzluk varsa şeytan vesvese verir derler normalde olmaz diye biliyorum ben her taraf köpek kılı dolu aslında camiiye gidiyorum ama her vakit yinede insanın üstüne yapışır üstünde kalır bu konuda yardımcı olursanız beslemelimiyim yoksa bir an önce vermelimiyim şimdiden yardımlarınız için Allah (cc) razı olsun Amin s.a

Okudunuz mu?  Namazda gelen vesveseler

Yanıt: evde hayvan beslemek doğru mu?

vuslat93
bilgiler için Allah (c.c) razı olsun ama aldık artık özgürlüğünede mani olduk Allah affeder inşAllah


Soru: evde hayvan beslemek doğru mu?

esin-ti
< bilgiler için Allah (c.c) razı olsun ama aldık artık özgürlüğünede mani olduk Allah affeder inşAllah >
Allah (c..c) sizlerden de razı olsun.Günah değil yaptığınız fazla kendinizi de sıkmayın bu konuda.Allah (c..c) hepimizi affetsin.(amin)

Okudunuz mu?  Namazı terketmek, ertelemek, bir başlayıp bir bırakmak istemiyorum bunun için bi dua yada yapabileceğim bir şey varmı?

Desert Rose
< SORU: Kafeste kuş beslemenin bir sakıncası var mıdır? Ayrıca evde beyaz güvercin beslemenin hükmü nedir?


CEVAP: Kafeste kuş beslemek, hürriyetini tahdit olduğu için, pek tatlı bir şey olmuyor. Ama, "O kuşlar zaten kafes kuşudur. Çıkarsa kediler parçalar." diye biraz müsaade eden kimseler, alimler de var…

Takvâya uygun olan cihet; "Hiç bir mahlûkun hakkını geçirmemek, hiç bir kimseyi hapsetmemek gibi düşünerek, beslemese daha iyi olur." diyebiliriz.

SORU: Evde bir hayvan beslemek istiyorum; en güzel uygun olan hayvan hangisidir?

CEVAP: Köpek yasaktır. Efendimiz, evde köpek beslemeyi yasaklamış. Kedi olabilir. Kedi hakkında müsbet bir şey var… O da tabii fare, böcek vs.ye karşı evi korumuş da olabiliyor. Kuş mekruhtur. Çünkü, kafesin içine sokuluyor, hürriyeti tahdit edilmiş oluyor. Süs balıkları herhalde normaldir. Zâten onların dünyası o…

Koyun, keçi, sığır gibi şeyler beslemek hadis-i şerifte tavsiye edilmiştir. Çünkü, berekettir evde bunlar… Sütü olur, eti olur, yavrusu olur. Mümkün olsa, evlerimiz bahçeli olsa da hep beslense…

Tavuk beslenebilir. Tavuğun yumurtası vardır. Horozun bereketi vardır. Namaz vakitlerini nasıl bilir, sahurda nasıl kaldırır mübârek… Öter. Mübarek bir hayvandır horoz… Bunlar beslenebilir.

kaynak :GÜNCEL MESELELER
(1. ve 2. Ciltler Birarada)
M. Es’ad Coşan

>
paylaşım için Allah c.c razı olsun esin-ti kardeşim
emeklerine sağlık…

Okudunuz mu?  Bu duayı bilen varmı

Kayıtsız Üye
Evde köpek beslemek günah mı günahsa neden günah


Şema
< Evde köpek beslemek günah >
Evde ihtiyaç olmadan köpek beslemek günahtır. Bekçilik yapması için beslenebilir.
evde keçi balık kuş ve kedi beslemek mekruh değildir


Kayıtsız Üye
Evde kedi beslesen ama o kedi zarar verse eşyaya yani çiziliyor. Yinede kedi beslemek caizmi? Yoksa harammı, eşya israfımı oluyor?

Okudunuz mu?  Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir

Omer Faruk
İslam’ın hayvan beslemeye yönelik yasakları yoktur. Burada ana esas, sağlık, temizlik ve çocuklarla temasının zarar verip vermediğidir. Buna siz karar verin. Örneğin, hayvanlara zarar vermeyen ancak insan temas edince çok zararlı olabilen virüsler olabiliyor. Bu tür hayvanları evinize almadan önce iyice araştırıp ona göre karar verin. Bir başka yönden, içeri aldığınız hayvan ev içinde eziyete uğrayacaksa onun açısından da hakka girmiş olursunuz.

Okudunuz mu?  Dinden çıkanın sevapları?

ilyada
Merhaba ben köpekleri gerçekten çok ama çok seviyorum ve sokakta dahi görsem yanından ayrılamıyorum, gözüme çok sevimli geliyorlar. Ben ailemle yaşıyorum evimde köpek beslemeyi düşünüyorum, temizliğiyle de ilgilenmeyi tabii ki. Acaba temizliğine ve köpeğimizin sağlığına dikkat ettiğimiz takdirde besleyebilir miyiz? Üstelik köpekler çok masum ve dost canlısı hayvanlar bence köpek giren eve melek girmez sözü çok da doğru değildir,melekler öyle bir hayvanı neden sevmesin ki, hem faydalı, hem dost canlısı. Evimizde ibadet edilir 5 vakit , sakınca var mıdır beslemekte?

Okudunuz mu?  Tuhaf Bir Zina Çeşidi ??

Mustafa
Kardeşim Allah hepinizden razı olsun. Evde etrafa bakıyordum bir damda 1 metre kare çinko içinde tavuk horoz ördek tavşan tüm hayvanları tıkıştırmış, sabahtan akşama kadar güneşin altında yakıyor hayvanları. Ben olayın günah mı değil mi olduğunu bilmiyorum bilen arkadaşlar zaten yazmış ama ben hep karşındakinin yerine kendimi koyarım. Allah beni niye yarattı bu soruyu kendime sorarım bir de hayvana sorarım. Şimdi benim aklımın almadığı şey de şudur bazı hayvan evcildir yemek verirsin sana hemen alışır mesela köpek(eskiden bunlarda evcil değilmiş insanların dünyaya yaptıkları kötülüklere bakınca köpeğin evcilleştirilmesi pek mantıksız gelmiyor ) bu köpeği bulursun durumu kötüdür sahipsizdir alırsın beslersin bence bu olayda sevap bile olabilir(ilmi bir iddiam yok) bunu kabullenip anlıyorum . ama benim asla kabul edemediğim şey şu. Adam gidiyor milyonlar milyarlar veriyor petshoptan alıyor köpeği sonra sokağa atıyor. Kardeşim Allah korkusu olan bir insan böyle bir şey yapar mı? Bilmiyorum. Petshopta hayvan satışına ne dersiniz peki? Yahu söz konusu kölelik olunca kimse mangalda kül bırakmaz sen hangi hakka hangi yasaya hangi kurala dayanarak hayvanın özgürlüğüne engel olup onu dükkanına kapatıp pazarlık yaparak para karşılığı satıyorsun bunu bir türlü anlamıyorum işte. Kölelikten hiçbir farkı yok yazık. Benim 7 yaşındayken iki tane köpeğim vardı askeri hava alanında. Bu köpekleri hava alanında başı boş bulmuştuk çok küçüklerdi alıp besledik. Sonra birisi piste çıkıp kamyonun altında kaldı. Çünkü ben ona sahip çıkamadım. Küçücük olmama rağmen bunun vebali çok kötü diye düşündüm. Hrrneyse sözü çok uzattım.bir evcil hayvanınız varsa ona ALLAHIN YARATTIĞI bir canlı gözüyle bakıp davranın, mutsuz üzgün hasta olduğunu görüyorsanız lütfen bakabilecek bir eve veya insana verin hayvanlara işkence etmeyin. Bunun dışında hayvan size alışmış siz ona alışmışsanız ve hayvanın mutluluğunu görüyprsanız inşAllah bakmaya devam edin Allah yanlışlarımızı affetsin.

Okudunuz mu?  Şirkin affı nasıldır? Şirk koşmak ve af konusunda sorular

muvaffak
Hayvanlar evde bırakılmak için, süs muamelesi görmek için, sevmek adı altında sürekli elle rahatsız edebilmek için veya kendilerinin beslenmemesi gereken şeylerle beslenmesi için yaratılmamıştır. Özgürlüğünü kısıtlayıp en iyi şartlarda kapalı bir mekanda yaşattığınızı düşündüğünüz hayvanlar işin çok açık şekliyle tutsaktırlar. Fıkhi tarafta ise köpeğin evde bakımı haram denmiş, kedi bakımına ise cevaz verilmiştir. Bakteri, virüsler veya pirelerin evde yayılmasına, geniş anlamda hijyen kurallarının ihmal edilmemesi burada önemli bir husustur.

Okudunuz mu?  Yere bulaşan meni namaza manimidir

kedi beslemek bereket, evde keçi beslemek, tavuk beslemek günahmı

Bu kategoride yer alan Bir insanın söz verip tutmaması ve vebali nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde hayvan beslemek doğru mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.