Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Ahirette’demi aynı kimseler olacağız? cennette bedenlerimiz aynı mı olacak?

Ahirette’demi aynı kimseler olacağız? cennette bedenlerimiz aynı mı olacak?

iliman
selamu aleykum,aklima bisi takildi: bizler ôlûnce ahirette yine ayni vûcutlarimizmi olacak(yûz,gôz,boy,pos;anlaminda)bu organlar insanin guzelligini belirliyor ama benim bildiim guzellik,çirkinlikde bir sinavdir,,,eger ayni olacaksak neden?,ayni olmayacaksak nasıl birbizimi taniyacagiz?


Cevap: ahirette’demi ayni kimseler olacagiz? cennette bedenlerimiz aynı mı olacak?

mumsema
< selamu aleykum,aklima bisi takildi: bizler ôlûnce ahirette yine ayni vûcutlarimizmi olacak(yûz,gôz,boy,pos;anlaminda)bu organlar insanin guzelligini belirliyor ama benim bildiim guzellik,çirkinlikde bir sinavdir,,,eger ayni olacaksak neden?,ayni olmayacaksak nasıl birbizimi taniyacagiz? >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.

Okudunuz mu?  Eşim saçımı uzatmamı istiyor

Cennette İstendiği Gibi Suret Değiştirebilme:

İnsanlara yüzleri ve fizikleri ile ilgili tercih imkanı sunulsa kuşkusuz herkes kusursuz bir görünüşe sahip olmayı ister. Çünkü insanın ruhu güzellikten zevk alacak şekilde yaratılmıştır ve her zaman en kusursuz olanı, en mükemmeli arar. En ufak bir detaydaki kusur bile gözüne çarpar, dikkatini çeker. Ne var ki insan aradığı kusursuz güzelliği dünyada tam olarak hiçbir zaman bulamaz. Bir kişi dünyanın en güzel insanı da olsa kaçınılmaz olarak yaşadığı acizlikler, hastalıklar ve en önemlisi ölümlü olması onun bu güzelliğine gölge düşürür. Çünkü imtihanın bir gereği olarak dünyada hemen herşey eksik ve kusurlarla birlikte yaratılmıştır. Bu eksik ve kusurların insanların ahirete yönelmeleri ve cennet hayatını özlemeleri açısından çok büyük hayır ve hikmetleri vardır. İnsanın hoşuna giden kusursuzluğun ve güzelliğin gerçek yeri ise cennettir. Allah cennette kişiyi kusursuz güzellikte ve onun en hoşuna gidecek surette yaratacaktır. Üstelik bu güzellik tek bir suretle sınırlı değildir. Allah cennetteki kullarına istedikleri zaman istedikleri sureti seçebilecekleri bir imkan verecek, bu şekilde cennet ehli her istediğinde farklı bir güzelliğe sahip olabilecektir.

Okudunuz mu?  İmsak vakti geçtiği halde bir şey yemek oruç olur mu?

… Orada nefislerinizin arzuladığı herşey sizindir ve istediğiniz herşey de sizindir.

(Fussilet Suresi, 31)

Peygamber Efendimiz (sav) müminlerin cennetteki çarşılardan beğendikleri surete gireceklerini bir hadisinde şöyle haber verir:

Cennette bir çarşı vardır. Ancak orada ne alış, ne de satış vardır. Sadece erkek ve kadın suretleri vardır. Erkek bunlardan bir suret arzu ederse o surete girer. ((Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 434/17)

Okudunuz mu?  Şüpheye düşüyorum

cennette bedenlerin ne durumda olacağı ile ilgili konu açtım bakabilirsin kardeş: forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/88207-cennette-suret-carsisi-var-midir-varsa-nasil-anlamak-gerekir.html#post333966


Yanıt: ahirette’demi ayni kimseler olacagiz? cennette bedenlerimiz aynı mı olacak?

betülce
mumsema hocam, açıklamalarınız için Allah (cc) razı olsun


Soru: ahirette’demi ayni kimseler olacagiz? cennette bedenlerimiz aynı mı olacak?

Ziyad Şafi
Allah razı olsun hocam !

Okudunuz mu?  İnsan intikam alabilir mi?

Kayıtsız Üye
Benim sorum, cennet ve cehennemin büyüklüğü ne kadar olacaktır. Mahşer için dünya’nın güneş etrafında bir yılda olduğu kadar denmektedir. Cennet cehennemin büyüklü o kadar olacak mı? Veya yaşamış olduğumuz dünyadaki gibi bir hayat mı olacak. Sabah kalk muhtemelem işte olmayacak gezip , akşamda uyuyacakmıyız? Kısacası cennet hayatıda dünya hayatı gibi mi olacak.. tşk.

Okudunuz mu?  İntihar eden insanın ahiretteki akıbeti nedir?

Gölge
Mumsema saol kardeş


Kayıtsız Üye
ahirette diye soruldu soru…cennete diye değil.iki farklı şey…


Kayıtsız Üye
Cennet te insanlar ayni adem babamizin sureti onun yasi boyu o surette olcak kadinlari bilmiyom


Kayıtsız Üye
Zihinsel özürlü evlatlarla orada rahat konuşabilecekmiyiz


arifselim
Cennete giren her müslüman sağlıklı, akıllı ve şuuru yerine olarak girecektir. Cennete giren Özürlü kimselerle de konuşmak Allah’ın izniyle elbette mümkün olacaktır. Allah bizleri cennetine almayı nasip etsin.

Okudunuz mu?  Haramı işlesem beğenmiş mi sayılıyorum ?

cennette bedenimiz olacak mı, cennette nasıl olacağız, ahirette bedenimiz nasıl olacak

Bu kategoride yer alan Kelime i tevhid'in okunuşu ve yazılışı nasıldır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirette’demi aynı kimseler olacağız? cennette bedenlerimiz aynı mı olacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.