Anasayfa
2 Nisan 2023, 23:26
Hadisler
Yönetici

Dul Kadın Hakkında Hadisler

Dul Kadın Hakkında Hadisler

Hoca
Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ben ve yanakları solmuş dul kadın, kıyamet gününde, yanyana iki parmak gibi beraber olacağız. Mevki ve güzellik sahibi bu kadın, kocasından dul kalmıştır. Kendini yetimlerine adamış ve bu durum onlar evleninceye, ya da ölünceye dek böyle devam etmiştir."
İbn Mâlik radıyAllahu anh. Ebû Dâvud.

Okudunuz mu?  Namaz Kılmanın Mekruh Olduğu Haller

Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Dul kadınların ve yoksulların yardımına koşan kimse, Allah yolunda savaşan, bıkmadan gece namazı kılan ve devamlı oruç tutan gibidir."
Ebû Hureyre radıyAllahu anh. Buhârî.


Dul Kadın Hadisleri

@hmet
Dul kadın ile ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Yeryüzü bana mescit ve temiz kılındı, hadisi sahih midir

13. [1:56, Hadîs No: 18.] Urs bin Ameyrete’den rivayetle:
Evlilikleri hakkında kadınların fikrini alınız. Dul, kendi arzusunu açıkça ifâde eder. Bakirenin izni ise susmasıdır

72. . [1:128, Hadîs No: 127] yor:Enes (r.a.) rivayet ediyor ki, Resâl-ü Ekrem (a.s.m.) şöyle buyuru-": Namazı şartlarına uygun bir şekilde kılmak konusunda Allah’tan korkun. Namazı şartlarına uygun bir şekilde kılmak konusunda Allah’tan korkun. Namazı şartlarına uygun bir şekilde kılmak konusunda Allah’tan korkun. Emriniz altındakilere iyi davranmak konusunda da Allah’tan korkun. Emriniz altındakilere iyi davranmak konusunda da Allan’tan korkun. Şu iki zayıfın hakkını gözetme hususunda Allah’tan korkun: Dul kadın ve yetim çocuk.

Okudunuz mu?  İslam garip başladı, başladığı gibi (bir hale) dönecektir. Ne mutlu gariplere!

dul kadın hakkında hadisler, kadınla ilgili hadisler, dul kadınlar hakkında hadisler

Bu kategoride yer alan Akraba, Komşu, Misafir, Görüşme İle İlgili Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dul Kadın Hakkında Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.